Mecenasowa27
Fanka BB :)
Super ja w piątek mam wizytę :-)
Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jak malutka jest ułożona?Moja dziewczynka waży 1,650 kg <3 Wszystko w normie, cieszymy się
Żółtego koloru niestety mogą świadczyć o jakiejś infekcji. Mi ginekolog mówiła, że białe są ok w ciąży. Lepiej skonsultować się z ginHej dziewczyny. Jejku męczy mnie zgaga od 3 dni... Od teraz pewnie będzie tylko gorzej ...
Jutro idę na glukoze. Trzymajcie kciuki, żebym dała radę przetrzymać te 2 godziny!
A za tydzien wizyta.
Mam jeszcze pytanko. Macie może upławy ? Kurcze mnie męczą bardzo ale nie wiem czy to normalne czy chorobowe, bo są żółtego koloru.
W ogóle to czasem wkładka jest czysta, a tak jakby mokra, bo cięższa...
Już sama nie wiem co o tym myśleć
Dzidzia w poprzek leży póki co leży. Nie daje spokoju, z jedbej strony kopie z drugiej wypina się [emoji39] ale damy radę [emoji3]A jak malutka jest ułożona?
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam 2 rodzaje upławów jedne są po luteinie, gęste i są żółtawe, prawdopodobnie w wyniku tego, że lek podrażnia nadżerkę, nie mam objawów stanu zapalnego. A poza tym mam takie wodniste, przezroczyste, nasiliły się od połowy ciąży, no i one potrafią dość szybko namoczyć wkładkę, ale to raczej normalneHej dziewczyny. Jejku męczy mnie zgaga od 3 dni... Od teraz pewnie będzie tylko gorzej ...
Jutro idę na glukoze. Trzymajcie kciuki, żebym dała radę przetrzymać te 2 godziny!
A za tydzien wizyta.
Mam jeszcze pytanko. Macie może upławy ? Kurcze mnie męczą bardzo ale nie wiem czy to normalne czy chorobowe, bo są żółtego koloru.
W ogóle to czasem wkładka jest czysta, a tak jakby mokra, bo cięższa...
Już sama nie wiem co o tym myśleć
Tu akurat nie byłabym taka szybka z tą górną granicą bo np. mój endokrynolog (chodzę do niego od kilku już lat,mam Hashimoto) stwierdził, że przy wynikach FT4: 1,25 (norma 0,93 - 1,7) i TSH: 1,5 postanowił jeszcze zwiększyć mi dawkę, ponieważ w 3 trymestrze wyniki mogą pójść w górę i woli trzymać mnie przy tych niższych granicach. Z resztą przez całą ciążę regularnie to robił utrzymują mi hormony mniej więcej na tej wysokości. Po porodzie oczywiście powrót do dawki sprzed ciąży i badanie w kierunku zapalenia, bo to się często zdarza kobietom.No i ta pani doktor powiedziała, że te normy TSH zmieniają się jak w kalejdoskopie i że była teraz na konferencji i obecnie we wszystkich trymestrach zaleca się TSH do 2,5 i FT4 na poziomie 15-16, czyli w środkowej granicy. Mówiła, że ginekolodzy czasem chcą, żeby utrzymywać FT4 przy górnej granicy normy, ale obecnie uważa się, że to też nie jest dobre, tylko tak właśnie w środku powinno być. Może się przyda komuś z niedoczynnością