reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ale niema po co wałkować tego tematu. Mi chodziło tylko o dziecko bo te wypowiedziane słowa są dla mnie krzywdzące. Ja nie noszę w sobie żadnego "zlepka komórek" tylko małego człowieka :)

reklama
Wybrałam się dzisiaj na zakupy. No i czuję to w plecach, ale warto było, bo córce kupiłam śliczną kurtkę wiosenną (ucieszy się jak wróci z przedszkola). No i oczywiście wpadło mi w ręcę parę bodziaków, piżamka, super bluza zapinana kopertowo, niedrapki i czapeczki :D
Kupiłam też już co nieco w Rossmannie. Mleczko do ciała i płyn do mycia Hipp i chusteczki do pupy. Płyn do mycia jest w promo. Tak samo chusteczki Hipp (dwie paczki za 10zł).
A teraz czaję na kocyki i pieluszki muślinowe Motherhood... :D

Wybrałam się dzisiaj na zakupy. No i czuję to w plecach, ale warto było, bo córce kupiłam śliczną kurtkę wiosenną (ucieszy się jak wróci z przedszkola). No i oczywiście wpadło mi w ręcę parę bodziaków, piżamka, super bluza zapinana kopertowo, niedrapki i czapeczki :D
Kupiłam też już co nieco w Rossmannie. Mleczko do ciała i płyn do mycia Hipp i chusteczki do pupy. Płyn do mycia jest w promo. Tak samo chusteczki Hipp (dwie paczki za 10zł).
A teraz czaję na kocyki i pieluszki muślinowe Motherhood... :D
Ja się za to czaję na otulacz i pieluszki bambusowe z Motherhood, bo muślinowe mam :)

Do mnie dzisiaj przyszła kwiatowa długa sukienka na lato,kupiłam na bazarku charytatywnym, zaraz przymierzę. Jedną taką krótką białą mam już z allegro. Była powystawowa i z ponad 300zł obniżyli na na 30 zł a jest jak nowa. Cudowna.

niekoniecznie trzeba leżeć. nie tylko długość szyjki ma znaczenie, również jej stan - twarda czy miękka, z rozwarciem czy bez. przy twardej szyjce bez rozwarć oczywiście, nie można się przemęczać, ale leżenie plackiem jest zalecane tylko przez część lekarzy. Poza tym bez długości początkowej nie wiadomo, czy ta szyjka jest po prostu z natury krótka czy już skrócona, a to również ma znaczenie

Zgadzam się, że więcej czynników ma wpływ na wszystko.

Zgadzam się, że więcej czynników ma wpływ na wszystko.
Ja właśnie muszę spytać następnym razem co mój gin miał na myśli mówiąc że moja szyjka jest "słabsza" i co w ziązku z tym bo oprucz luteiny nic mi nie poradził a ja byłam trochę zaskoczona i nie pytałam.

Może dla niej większe cierpienie byłoby w momencie usunięcia ciąży? W momencie świadomego zabicia dziecka, które fakt i tak nie przeżyje, lecz pojawia się na świecie można je pochować... Urodziło się chore, ale raczej brak wtedy wyrzutów sumienia przez całe życie, że usunęło się ciążę...
Co byłoby u niej to się nigdy nie dowiemy, nie ma co gdybać, każdy przypadek jest inny, każda matka jest inna. Nikt nie mówi że decyzja jest łatwa i jak najbardziej potem trzeba z nią żyć... dla jednego większą traumą będzie przerwanie ciąży, dla drugiego patrzenie jak dziecko umiera w cierpieniu. Ja miałam okazję widzieć sporo noworodków umierających z powodu wad genetycznych i rozwojowych na intensywnej terapii i napewno bardzo poważnie bym się zastanowiła, czy chcę żeby moje dziecko tak cierpiało - ale jeszcze raz - nikogo nie namawiam do myślenia jak ja, ale też niech mnie nie zmuszają do myślenia jak ktoś inny.
Bardzo trudny temat - zwłaszcza na forum o takiej tematyce :)

No trudny, trudny, nie chciałam o tym pisać tylko o obrażaniu mojego dziecka przez polityków. Ja osobiście nie usunełabym w żadnym wypadku.

Udało się! Pasuje. Jednak to nie były kwiaty tylko takie kolorowe mazy. Pasuje idealnie, jest dosyć luźna więc później tez się zmieszczę. Fajny dekolt ma. Posłuży też na później do karmienia.
IMG_20180326_165557_011.jpg

Załączniki

• IMG_20180326_165557_011.jpg
    IMG_20180326_165557_011.jpg
    175,3 KB · Wyświetleń: 342
reklama
A w Polsce prowadzisz ciaze?
Mi przy 28 mm w 20 tc zakladali zabiegowo szew na szyjce i od tego czasu spoczynek i oszczedzanie sie bezwzgledne. Z tym, ze ja mialam tez juz szyjke zmiekczoną i pierwsza ciaze zakonczoną przedwczesnie.
Wiadomo tez, ze im blizej konca tym tezl szyjki nie beda sie twardo, bo i pojawiaja sie nam skurcze przepowiadajace i dzieci naciskają - moja lekarka mowila ze dotrwanie z szyjka powyzje 25 mm do 30 tc to bedzie OK wynik, ale odpoczywac o 0 wysilkow!

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Nie, nie w Polsce. Ogólnie nie narzekam bo dość dobrze się mną zajmują, tylko ta szyjka...

Do góry