reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Jezeli nie ma tych typowo dzieciecych to pewno zwykly proszek w wersji bardziej eco-friendly spelni tą role. A jak cos zawsze warto dodac opcje dodatkowego płukania.

A Dziewczeta na ktory tydzien ciazy planujecie miec poprane i poprasowane ciuszki?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
ja przed 37 tygodniem planuję już być zwarta i gotowa ;) więc ubranka zacznę przygotowywać najpóźniej na początku maja :)

reklama
Jezeli nie ma tych typowo dzieciecych to pewno zwykly proszek w wersji bardziej eco-friendly spelni tą role. A jak cos zawsze warto dodac opcje dodatkowego płukania.

A Dziewczeta na ktory tydzien ciazy planujecie miec poprane i poprasowane ciuszki?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie dodatkowe płukanie i bardzo mała iść proszku, ja bym tak zrobiła.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

@Ewa.se a może znajdziesz jakieś hipoalergiczne płyny do prania? Coś jak u nas z Białego jelenia?

Ja też wychaczylam lovele z biedronki za 13.89[emoji12] I też po świętach zaczynam prać bo wolę żeby były takie z dworu i sloneczka...

My po świętach właśnie piwinnisny mieć już gotowy kącik dla maluszka więc akurat wtedy poprac i poukładać żeby czekało gotowe czysciutkie [emoji846]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

O matko... Ja mam jak do tej pory 3 pary śpioszków i parę pieluch dla Małego a Wy już planujecie pranie i macie gotowe kąciki dla dzieci... Stresuje się :D Hehe ale tak serio to też chciałabym być gotowa do połowy maja z rozłożonym łóżeczkiem i wypranymi ciuszkami :) Fajnie, że już będzie ciepło na tego typu działania :)

Ja mam termin na 3 więc chciałabym tak serio po majówce być gotowa [emoji6] a jak po świętach zacznę to myślę że spokojnie damy radę. Ale kącik dla dzidzi to przed świętami bym chciała.

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej! Ja też nie mam jeszcze wszystkich potrzebnych ubranek. Kupiłam jedynie kilka sztuk body z krótkim i długim rękawkiem a reszty mam pojedyncze sztuki. Planuję dokończyć ubraniowe zakupy w kwietniu. Pranie chciałabym zrobić jak będzie można suszyć już na dworze, oby maj dopisał pogodą. Na początku maja mam też komunie synka, więc przygotowania dla drugiego synka takie jak kącik i pranie zacznę raczej w połowie maja.

nixie ja też chodzę późno spać czyli 23 i później. Oczywiście największe harce w brzuchu są jak się położę na plecach :-) :) Nie sądzę żeby późne chodzenie spać miało wpływ na późniejszy rytm dnia maluszka. Dużo zależy od nas, jaki my rodzice wprowadzimy rytm dnia. Z pierwszym synkiem mieliśmy stałą porę kąpieli i usypiania, i to działało przez wiele lat ;)

My musimy zrobić mały remont, planujemy go na kwiecień. Wtedy też postawimy komodę na ciuszki maluszka, więc wszystko wypiorę i poukładam na półkach :) na razie wyrzucam lub pakuję w pudła część swoich ubrań, bo żeby się pomieścić musimy wywalić jedną część regału.
Ja ogólnie chodzę spać wcześnie, bo o której bym się nie położyła, to muszę wstać po 6 i coś zjeść, bo jak nie zjem, to wymiotuje, no i spać mi się już nie chce (dzisiaj spałam od 2 do 6). Ale w sumie to nie wiem, czy jak śpię, to bobas też. Głównie jest aktywny w środkowej części dnia, rano to śpioszek, bo jak zjem, to czuję czasem 3 kopniaczki i idzie spać dalej, mimo że ja nie śpię :) wieczorem mnie czasem przegania z jednej strony na drugą jak się położę nie po jego myśli ;)

Dziewczyny a jeśli chodzi o pranie w Loveli to wybieracie proszek czy może mleczko do prania? Przymierzam sie do zakupu i nie wiem na co sie zdecydować.
U mnie malec jest najbardziej aktywny kiedy kładę sie spać, są to dość mocne i widoczne kopniaki, dosłownie dyskoteka [emoji23]
Udanej niedzieli :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja planuję pranie w kwietniu. Czekam na fajną pogodę, gdzie będę mogła wywiesić na balkon pranie.
Kupiłam płyn Bobini, jeszcze nigdy go nie używałam. Duża, wydajna butelka, sprawdzimy :)

Do góry