reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Matka i Młodamama tez sie jaramy z mężem podejściem mlodszej córci do brzuszkowej siostry, bo jest w Niej zakochana, ale tez jesteśmy realistami i pamiętamy jak urodzila sie młodsza to starsza miała takie samo podejście, a potem najczęściej powtarzane zdanie było- maaamooo weeeź jąąą [emoji1]

16udskjopmtfyunf.png

Ja już po wizycie. Dzidziuś wciąż w położeniu pośladkowym, ale lekarz twierdzi, że na tym etapie dzieci się jeszcze obracają w kółko i o niczym to nie świadczy. Z kolei położna mówi, że jeżeli się nie obróci w ciągu najbliższych dwóch tygodni, powinnam zapisać się na planowe CC, bo szansa, że się odwróci później jest znikoma. Dwoje specjalistów i każdy twierdzi co innego :p
Szyjka długa i zamknięta. Tętno ok :)

Ja dzis o 17'30 mam wizytę.. ależ jestem ciekawa ile moje myszka waży [emoji4][emoji4][emoji4]

Kornelka zakochana w siostrzyczce. ...oby tak jej zostało [emoji23] i dzis jak wyszłam z przedszkola to wpadlam w taka ,,zadume,, cudowne jest to jak moja córka rozmawia z siostrą w brzuchu ,jak żegna sie ze mna i Rozalka przed wejsciem do sali w przedszolu ,jak wita sie w ten sam sposób...cudownie tak patrzeć jak ta moja ,,dorosła,, córka cieszy sie że bedzie miala rodzenstwo. W takich chwilach cieszymy.sie że podielismy decyzję o drugim dziecku [emoji4][emoji4][emoji4] alboo Kornelki mina i błysk szczescia i takiego szoku w oku jak Rozalka wierci sie a Ona ja czuje i widzi te ruchy.....matulu jakie to cudowne uczucie [emoji173][emoji173][emoji173][emoji4][emoji4]

5djylbetecfse5n6.png

Rozumiem cię doskonale!
Mój synek przytula mnie tak mocno jak mnie kocha i potem tak samo brzuszek jak kocha Marcelka [emoji173]
Jak wróciłam ze szpitala tak samo pokazywał nam jak tęsknił.
Całuje brzuch, przytula, coś tam krzyczy, nawet rozkazuje bratu haha słodkie to jest bardzo. Ciekawe jak będzie jak się maluch urodzi, czy taka sama miłość czy jednak większa zazdrosc

74703e3kkwoaumma.png

Kempu ja bym jak na razie słuchała lekarza. Lekarz widzi po USG jak to wszystko wygląda i jednak miałabym większe zaufanie do lekarza niż położnej. 32tc to jeszcze czas na obrót maluszka. Mi USG pokazało ,że mały jest główkowo ułożony i tak też czuję od kilku dni ale wcześniej codziennie zmieniał pozycję. A dnia w którym miałam wizytę obkręcił się w którymś momencie na poprzek,ale akurat do wizyty znów przyjął pozycję główką w dół. Wszędzie piszą ,że ok 34 tc maluszki zaczynają przyjmować pozycję do porodu,więc jest jeszcze czas. Wykonuj ćwiczenia na obrót dziecka. Ja je robiłam i być może to mi pomogło ;)

Rozumiem cię doskonale!
Mój synek przytula mnie tak mocno jak mnie kocha i potem tak samo brzuszek jak kocha Marcelka [emoji173]
Jak wróciłam ze szpitala tak samo pokazywał nam jak tęsknił.
Całuje brzuch, przytula, coś tam krzyczy, nawet rozkazuje bratu haha słodkie to jest bardzo. Ciekawe jak będzie jak się maluch urodzi, czy taka sama miłość czy jednak większa zazdrosc

74703e3kkwoaumma.png
hehe u mnie tez córcia bratu ciągle cos przynosi pokazywać, a bez buziaka w brzuch i wyslania hearta nie zaśnie, jak czasem zapomnę i ja położę to po 10 min rozlega sie krzyk na cały dom " o nie dzidziusiowi buziaka!!!";) i najbardziej rozbrajające jak rano przylazi i od razu odslania mi brzuch przyklada rączkę i swoim sepleniącym ledwo mówiącym głosikiem "uuu dzidzi upycha sie! Ooo pupka!";) ale zastanawiamy sie z mężem na ile ona naprawdę zdaje sobie sprawę ze to dzidziuś a na ile tylko tak mowi bo my sie cieszymy i śmiejemy z tego;)

reklama
Matka i Młodamama tez sie jaramy z mężem podejściem mlodszej córci do brzuszkowej siostry, bo jest w Niej zakochana, ale tez jesteśmy realistami i pamiętamy jak urodzila sie młodsza to starsza miała takie samo podejście, a potem najczęściej powtarzane zdanie było- maaamooo weeeź jąąą [emoji1]

16udskjopmtfyunf.png
Tak zdaje sobienz tego sprawę. Nie oczekuje, że po porodzie od razu obdarzy brata wielką miłością. Liczę się z zazdrością. Ja tylko błagam los by nie miała zbyt agresywnych zachowań wobec niego ... Cóż... Życie pokaże.

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Do góry