reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Zając to się jeszcze może zmienić;) nam w 28 też mówili że będzie klocek a ostatnie 2 usg bobo mniejsze niż powinno być ale równe, więc raczej będzie małym chłopcem;)

Ale i tak gratuluję dużej Rozalki :*
Suelen trzymajcie się dziewczyny! przynajmniej się nie napracujesz w święta jak Justynka [emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Rozalka dalej jest Rozalka. Widzialam pipke - dwa razy sprawdzal ;) rozwija sie prawidlowo. Brzuszek, glowka, serduszko wszystko w porzadku. Serduszko nam sie chowalo za zeberkami ale uchwycil :) prawidlowa ilosc wod plodowych. wazy 1868 g ! Jest o tydzien wieksza niz powinna byc w tym wieku :) lekarz powiedzial ze duza dziewczyna :) i ze 56 i 3 kg to nie bedzie raczej ;) ups jak ja ja urodze ;) i wg tego usg termin na 14.06 - w urodziny mojego Taty :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Gratulacje :) a Rozalka czy duża czy mała wyjść musi[emoji16]
A ja nie wychodze [emoji22] po badaniu "macica bardzo reaktywna"

Ojj.. [emoji53] następne święta spedzicie w 5 !:)

f2w3rjjgwqepia0h.png

Zając super, że wszystko ok:) Tą wagą Rozalki to się nie przejmuj, bo to tylko pomiary statystyczne. U mnie Jasiek na usg mojego lekarza 1750 gr, a u lekarza na usg II trym. 1480 gr. Więc wszystko zależy od sprzętu i algorytmu, który przelicza wymiary na wagę:-)

Suelen - lepiej odpocząć w szpitalu, niż stresować się w domu. Następne święta będziecie już w komplecie:)

Zając super, że wszystko ok:) Tą wagą Rozalki to się nie przejmuj, bo to tylko pomiary statystyczne. U mnie Jasiek na usg mojego lekarza 1750 gr, a u lekarza na usg II trym. 1480 gr. Więc wszystko zależy od sprzętu i algorytmu, który przelicza wymiary na wagę:-)

Suelen - lepiej odpocząć w szpitalu, niż stresować się w domu. Następne święta będziecie już w komplecie:)
Mam nadzieje, ze troche jej sie przychudnie do porodu ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Zając nie przejmuj się wagą. Co lekarz i sprzęt to inny wynik. Poza tym 1800g na 30tc to dość normalne. Moje 2 klocki w 30tc miały prawie po 1900g. No i nie wiadomo kiedy urodzisz... może w 37 czy 38, nigdzie nie jest powiedziane że poród ma być w 40tc.
Ciesz się że księżniczka zdrowo rośnie...Gratulacje

010ikw7ip2lmrcv3.png
[/QUOTE]

reklama
Ejj ja tez... znowu jest tragedia od paru dni :(

p19u9jcg81ehxczt.png
Na zaparcia dobre jest lactulosum a jak to nie skutkuje to czopek glicerynowy i kupcia jak się patrzy
A ja nie wychodze [emoji22] po badaniu "macica bardzo reaktywna"

Bardzo bardzo mi przykro ja wiem jak szpitale potrafią dołować [emoji58] niech pociesza cię fakt że to już bardzo niedługo...Tak niedawno brali cię i był strach przedwczesnego porodu a tu już takie duże dziewczynki

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry