reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wiesz co ja takich ludzi troche rozumie... Wymiana pieca kosztuje naprawde bombe pieniedzy... Co maja zrobic tacy emeryci ktorzy maja niecale 1000zl miesiecznie? Niech pala tymi smieciami nawet bo przeciez by zamarzli :( u mnie na osiedlu jest mysle pol na pol czesc ma na ekogroszek i to jest ok bo nie ma takiego smogu ale Ci ktorzy maja na zwykly wegiel to pala ten wegiel a uwierz mi czasami trafi sie taki syfiasty ze gorzej niz po smieciach...

Na takich osiedlach nie jest zle... Najgorzej jak sa takie bloczki po komunalne i tam kazdy ma swoje ogrzewanie i pali czym chce... Jeden dom nie wyprodukuje przez miesiac tyle dymu co taki blok przez jeden dzien.

oar8s65gmlqg37sx.png
a to nie wiem u nas w mieście w blokach mają ogrzewanie gazowe więc tam jest[emoji108], u nas jest najgorzej bo dużo ludzi ma te stare piece i pali śmierciami :/

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Przejem sie tutaj..
1 sniadanie o 6 drozdzowka z kruszonka plus inka
Teraz 2 :
1485501342-aaaaaa.jpeg

Wypas! Dwa śniadania. Zazwyczaj jest tylko jedno i to o 9-10
Niech ten ból mija żebyś szybko mogła wrócić do domku.

A ja z innej beczki... wiecie co, szlam dziś zaprowadzić Syna wcześniej do zerówki i wyszliśmy o 7:15 i to chyba najgorsza pora, wszyscy palą po nocy... no masakra, cała droga prawie ze ba wdechu, wróciłam, kurtka cała śmierdzi, szalik i od razu bol głowy :/ nie rozumiem, dlaczego ludzie tak się truja...

Jak u Ciebie palą węglem to naprawdę super bo u mnie np śmieciami zbieranymi cały rok, dym czarny jak smoła.

Oj nawet nie zaczynajmy tego tematu. Ja mam dość. Juz jestem bliska chodzenia do sąsiadów i tłumaczenia jak trują siebie i innych.
Na spacery nie chodzimy. U nas sa juz trzy czujniki jakości powietrza i ciagle pokazują wartości katastrofalne!!!! Najgorzej wlasnie rano i wieczorem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co ja takich ludzi troche rozumie... Wymiana pieca kosztuje naprawde bombe pieniedzy... Co maja zrobic tacy emeryci ktorzy maja niecale 1000zl miesiecznie? Niech pala tymi smieciami nawet bo przeciez by zamarzli :( u mnie na osiedlu jest mysle pol na pol czesc ma na ekogroszek i to jest ok bo nie ma takiego smogu ale Ci ktorzy maja na zwykly wegiel to pala ten wegiel a uwierz mi czasami trafi sie taki syfiasty ze gorzej niz po smieciach...

Na takich osiedlach nie jest zle... Najgorzej jak sa takie bloczki po komunalne i tam kazdy ma swoje ogrzewanie i pali czym chce... Jeden dom nie wyprodukuje przez miesiac tyle dymu co taki blok przez jeden dzien.

oar8s65gmlqg37sx.png

Przepraszam, ale nie zgodzę sie z Tobą. Nie można dawać przyzwolenia na takie rzeczy.
Ostatnio wdałam sie w ostra dyskusje na ten temat z wujkiem mojego P. Powiedział mi ze chyba nie wiem ile gaz kosztuje, jak dużo ciepła daja plastikowe butelki (!!!!!!!!) i jak on jako emeryt miałby sobie pozwolić na zmianę pieca i rodzaju ogrzewania.
Wiem ile gaz kosztuje bo sama nim pale, gminy daja duże dopłaty do nowych, lepszych piecy (nawet węglowych) a opalanie węglem lepszej jakości czy gazem na pewno jest tańsze niz piwo i papierosy (codziennie wypija 5-6 i wypala ponad paczkę). Wiec niestety mnóstwo ludzi ma inne priorytety, woli kupić alko i fajki niz zadbać o zdrowie i życie swoje i swoich sąsiadów.
My pracujemy, wydajemy na gaz i dodatkowo juz trzy razy w tym sezonie grzewczym mój młodszy miał świsty oskrzelowe spowodowane stanem zanieczyszczenia, sterydy, leki, syropki, w aptece zostawiam fortunę!!!! Ale w końcu mnie stać. I lekarz straszy, ze tak sie zaczyna, bo najpierw świsty potem astma oskrzelowa a zaraz jakieś nowotwory........
Wiec nie, nie daje przyzwolenia na palenie syfem, bo wtedy pozwalam na trucie i zabijanie siebie i moich dzieci!!!!!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja z innej beczki... wiecie co, szlam dziś zaprowadzić Syna wcześniej do zerówki i wyszliśmy o 7:15 i to chyba najgorsza pora, wszyscy palą po nocy... no masakra, cała droga prawie ze ba wdechu, wróciłam, kurtka cała śmierdzi, szalik i od razu bol głowy :/ nie rozumiem, dlaczego ludzie tak się truja...
Ojej tak! Rozumiem Cię doskonale, zawsze cieszę się na wyjazd do Polski a tam czeka mnie masakra bo sąsiedzi palą jakimś gównem, i to wcale nie po nocy tylko na legalu. Moi teściowie to samo, niby nie pala dla ogrzania ale palą śmieci i plastikowe butelki, jak zapytałam dlaczego to się wkurzyli że ich dwie butelki dziennie nikomu nie zaszkodzą. A u moich rodziców wręcz odwrotnie, tam do kosza nie mogę nawet foliowego woreczka po kanapie wyrzucić bo go wyciągają z kosza i niosą do plastików. Ale takich ludzi mało jeszcze niestety

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczynki, melduję się, ze u nas wszystko dobrze. Od 2 dni nie mam chwili dla siebie, ciagle w biegu, a dzisiaj się kolejny tak dzień zapowiada... :(

Moja córcia cały czas sie mocno wierci, nawet ostatnio Mąż po raz pierwszy poczuł ją, gdy położył rękę na brzuchu. Tak się cieszyło chłopisko, ze az ja się znowu wzruszylam :)

Życzę Wam miłego i spokojnego dnia, proszę pogłaskać brzuszki od Cioci Ani :)

reklama
U mnie na 100% będzie chłopak dzisiaj mi lekarz potwierdził. Pięknie było widać jajka i resztę potrzebną też :-) od jutra jestem też na zwolnieniu do końca ciąży. Trochę niespodziewanie ale trudno jakoś w pracy przeżyją. Zabrałam laptopa to w miarę możliwości jeszcze coś pomogę. Dostałam też duphaston na te skurcze co miałam ostatnio. Połówkowe 17 lutego jestem chyba jedną z ostatnich :-)

0d1y3e3kgrmge34s.png
Ja chyba ostatnia mam połówkę 22 lutego dopiero.

5djylbetecfse5n6.png

Do góry