reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Do kobiet ktore maja juz dzieci :)... Kiedy zaczęłyście stosować jakies kremy czy balsamy na rozstępy. ? I czy w ogole stosowałyście:) ?

reklama
Witajcie kochane. Zobaczyłam dziś coś dziwnego na sutkach, powiedzcie czy też tak macie: sutki mam zakończone tak jakby czymś żółto-zielonym? Taka jakby zaschnięta ropa. Myślicie że powinnam ją jakoś zdjąć? Po prysznicu sama się nie spłukała, to jest jakby taki czop zatykający sutek... inaczej nie potrafię tego opisać...
A jeszcze odnośnie prysznica to dziś myślałam , że zemdleje, tak mi słabo się zrobiło, że musiałam bardzo się starać aby nie stracić świadomości. A do tego byłam sama w domu :/

Napisane na MI NOTE Pro w aplikacji Forum BabyBoom

Nahia może za ciepłą wodę miałaś? Nie wolno dopuszczać do przegrzania .
Z sutkami to nie wiem [emoji53] nigdy nie miałam czegoś takiego. Wydaje mi się ze piersi przygotowują się do karmienia, ale czemu żółto zielone to nie wiem
Ja nigdy nie używałam żadnego kremu na rozstępy, bo nie musiałam [emoji4] po moich ciazach nie mam ani jednego [emoji1] taki prezent od losu...

Nahia może siara już Ci się w piersiach pojawiła i trochę wypłynęło. Podobno niektóre kobiety mają bardzo wcześnie.

Co do smarowania balsamami. Ja bardzo mało smarowalam bo nie lubię, a mimo to ani jeden rozstęp się nie pojawił, dobre geny[emoji4] miałam zwykłą oliwkę dla dzieci. Podobno najlepiej nawilża

7v8rikgnfeynrbw6.png

Ja pomimo stosowania kremów, serum i olejków mam okropnie wyglądające rozstępy na brzuchu. Nie mogę się z nimi pogodzić do końca :( zaczęły wychodzić pod koniec 8msca ciąży, gdy brzuch był już naprawdę duży. Dosłownie czułam jak pęka mi skóra na brzuchu kawałek po kawałku :(
Po ciąży przeszłam serię z naturalnymi kolagenami i jest trochę poprawy.

Będę [emoji4] bo to będzie wersja dla ciężarówek i dzieci - z pieczarkami i kapustą [emoji1]
Nie daje dziewczynom grzybów leśnych

Ja pomimo stosowania kremów, serum i olejków mam okropnie wyglądające rozstępy na brzuchu. Nie mogę się z nimi pogodzić do końca :( zaczęły wychodzić pod koniec 8msca ciąży, gdy brzuch był już naprawdę duży. Dosłownie czułam jak pęka mi skóra na brzuchu kawałek po kawałku :(
Po ciąży przeszłam serię z naturalnymi kolagenami i jest trochę poprawy.
Ja mam jeszcze inny problem. Po drugiej ciąży rozeszły mi się mięśnie brzucha nad pępkiem i mam dziurę. Boję się że to pójdzie dalej teraz.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny , czy któraś z was miała szczepienie przeciw krztuścowi ? Ja mieszkam w Irlandii i tu się szczepi rutynowo prawie wszystkie mamy , zastanawiam się jak jest w Polsce i czy to konieczne ?

Do góry