reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mam do was takie pytanko, jak radzicie sobie z bólem kręgosłupa w ciąży ? Ja już przed ciążą miałam problemy z plecami przez pracę. Wtedy brałam silne tabletki, a teraz przecież nie mogę. Wizytę u lekarza mam dopiero 15go. I jeszcze chciałam zapytać jak dodajecie te paseczki w którym tygodniu jesteście ? ;D :)

reklama
Ja pomimo stosowania kremów, serum i olejków mam okropnie wyglądające rozstępy na brzuchu. Nie mogę się z nimi pogodzić do końca :( zaczęły wychodzić pod koniec 8msca ciąży, gdy brzuch był już naprawdę duży. Dosłownie czułam jak pęka mi skóra na brzuchu kawałek po kawałku :(
Po ciąży przeszłam serię z naturalnymi kolagenami i jest trochę poprawy.
Ja wydalam na mazidla po 200 zl miesiecznie i wygladam jak po spotkaniu z tygrysem - nawet za kolanami mi wyszly..teraz smaruje sie olejem ze slodkich migdalow a rozstepow juz nie pilnuje nawet

Po cytologii można plamić ale to tylko zaraz po , ale jak plamienie utrzymuje się dłużej np kilka godzin po to troszkę niepokojące

Ja uzywam masla shea na brzuch i piersi :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Mam do was takie pytanko, jak radzicie sobie z bólem kręgosłupa w ciąży ? Ja już przed ciążą miałam problemy z plecami przez pracę. Wtedy brałam silne tabletki, a teraz przecież nie mogę. Wizytę u lekarza mam dopiero 15go. I jeszcze chciałam zapytać jak dodajecie te paseczki w którym tygodniu jesteście ? ;D :)

Mi na bole kregoslupa najlepiej robią spacery. Dobry jest tez basen na rozluznienie. Ogolnie ruch jest lepszy od lezenia bo wtedy jest gorzej (tak jest w moim przypadku).Żyję z bolem kregoslupa szyjnego ponad 10lat. Daje rade bez lekow.Teraz dokucza mi dolna cześć kregoslupa zwlaszcza przy schylaniu.Lepiej jednak dopytac jakiegos rehabilitanta odnosnie cwiczen. Na kregoslup dobry jest pilates,joga.

Mi na bole kregoslupa najlepiej robią spacery. Dobry jest tez basen na rozluznienie. Ogolnie ruch jest lepszy od lezenia bo wtedy jest gorzej (tak jest w moim przypadku).Żyję z bolem kregoslupa szyjnego ponad 10lat. Daje rade bez lekow.Teraz dokucza mi dolna cześć kregoslupa zwlaszcza przy schylaniu.Lepiej jednak dopytac jakiegos rehabilitanta odnosnie cwiczen. Na kregoslup dobry jest pilates,joga.

Muszę coś pomyśleć no bo jak dziecko przyjdzie na świat to kręgosłup jeszcze bardziej bedzie przeciążony ;(

Nahia może za ciepłą wodę miałaś? Nie wolno dopuszczać do przegrzania .
Z sutkami to nie wiem [emoji53] nigdy nie miałam czegoś takiego. Wydaje mi się ze piersi przygotowują się do karmienia, ale czemu żółto zielone to nie wiem
Ja nigdy nie używałam żadnego kremu na rozstępy, bo nie musiałam [emoji4] po moich ciazach nie mam ani jednego [emoji1] taki prezent od losu...

Wodę mialam ciepłą ale nie gorącą, zawsze wcześniej cieplejsza miałam ale ostatnio cały czas mi gorąco więc już wodę też wolę trochę chlodniejszą :)

Co do skóry to używam tylko olejku arganowego na zmianę z oliwą z oliwek czasem olej kokosowy ale też nie codziennie bo mi się nie chce, tylko tak co dwa trzy dni. Postawiłam na naturalne, bo i tak tyle chemii mamy dookoła.

Napisane na MI NOTE Pro w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry