reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Jasne, rozumiem, każdy lekarz ma pewnie inne podejście w tym temacie.
U mnie też nie ma żadnych przeciwwskazań, nie plamie nic złego się nie dzieje, więc czemu nie ;) A on chciał sprawdzić bo to próba mechaniczna [emoji23] Jeśli podczas seksu nic się nie dzieje to ciąża nie jest zagrożona według niego ;)

w57vyx8d0y5gtqc5.png

U mnie też nie ma żadnych przeciwwskazań, nie plamie nic złego się nie dzieje, więc czemu nie ;) A on chciał sprawdzić bo to próba mechaniczna [emoji23] Jeśli podczas seksu nic się nie dzieje to ciąża nie jest zagrożona według niego ;)

w57vyx8d0y5gtqc5.png

U mnie nieco inaczej, bo napinała mi się ostatnio macica i jak powiedziałam o tym gin, to ona podkreśliła, żeby nie współżyc, bo to też może spowodować nasilenie tych skurczy.

Moj gin nic nie mowil o seksie ;) a ja mam odwrotnie niz ty Zola91... mam wieksza ochote niz przed ciaza [emoji14]

A co do plamienia... jestem w 9 tyg i w pierwszej ciazy sporo plamilam, lezalam 5 razy w szpitalu i nawet pessar mi zalozyli... teraz jest lepiej :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Suelen- ja się urodziłam w Jeleniej Górze :)

Co do farbowanie, byłam chyba jakoś w 6 tc- robiłam odrosty, normalnym utleniaczem. Lekarz powiedział, ze można. Fryzjerka tym bardziej się usmiala jak jeszcze jej dopytywalam czy mogę na pewno.

Dziewczyny nie czytałam trzy dni i teraz nadrabiałam chyba dwie godziny!!!!!!!!

U mnie masakra!!! Nie daje rady, wymioty ciagle mdłości i jak na złość wczoraj dostałam biegunkę. Chyba bez kroplówki sie nie obejdzie bo jestem odwodniona i bardzo słaba a nie chce jechać do szpitala bo pewnie bedą mnie chcieli zostawić na weekend :(

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

Dziewczyny kupuje dzis balsam. Mam pytanie macie jakies informacje odnosnie uzywania balsamy z tlenkiem cynku w ciazy ? Znalazlam info na temat innych substabcji ale nic na temat tlenku cynku... nie wiem zreszta czy jest tez sens az tak przesadzac... ale wole sie upewnic :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Daktyl pytałaś, zreszta temat plamień powrócił- nie wiadomo dlaczego w poprzednich ciążach plamilam, ba w poprzedniej jadąc do szpitala krwawiłam i to tak że myslalam ze to "początek końca", w trakcie badania lekarz spoważniał a na usg sie zdziwił ze wszystko wyglada ok i nie wiadomo dlaczego krwawię [emoji58] cieszę sie że teraz to mnie ominęło, te prawie trzy mce leżenia i nastawiania sie na najgorsze (lekarz tak "zalecił) były koszmarne.

Co do witamin juz trzeci lekarz mówi mi zeby w I trym brać tylko kwas foliowy. Podobno nawet wymioty nie szkodzą dziecku bo bierze z naszych zapasów a lepiej na początku ograniczyć do minimum wszelkie leki. Od II trym brałam pregne plus (poleciła mi ja endokrynolog) podobno najlepszy skład a trochę droga bo od razu z dha.

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

Do góry