reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Jasne, rozumiem, każdy lekarz ma pewnie inne podejście w tym temacie.
U mnie też nie ma żadnych przeciwwskazań, nie plamie nic złego się nie dzieje, więc czemu nie ;) A on chciał sprawdzić bo to próba mechaniczna [emoji23] Jeśli podczas seksu nic się nie dzieje to ciąża nie jest zagrożona według niego ;)

w57vyx8d0y5gtqc5.png

U mnie też nie ma żadnych przeciwwskazań, nie plamie nic złego się nie dzieje, więc czemu nie ;) A on chciał sprawdzić bo to próba mechaniczna [emoji23] Jeśli podczas seksu nic się nie dzieje to ciąża nie jest zagrożona według niego ;)

w57vyx8d0y5gtqc5.png

U mnie nieco inaczej, bo napinała mi się ostatnio macica i jak powiedziałam o tym gin, to ona podkreśliła, żeby nie współżyc, bo to też może spowodować nasilenie tych skurczy.

Moj gin nic nie mowil o seksie ;) a ja mam odwrotnie niz ty Zola91... mam wieksza ochote niz przed ciaza [emoji14]

A co do plamienia... jestem w 9 tyg i w pierwszej ciazy sporo plamilam, lezalam 5 razy w szpitalu i nawet pessar mi zalozyli... teraz jest lepiej :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Suelen- ja się urodziłam w Jeleniej Górze :)

Co do farbowanie, byłam chyba jakoś w 6 tc- robiłam odrosty, normalnym utleniaczem. Lekarz powiedział, ze można. Fryzjerka tym bardziej się usmiala jak jeszcze jej dopytywalam czy mogę na pewno.

Dziewczyny nie czytałam trzy dni i teraz nadrabiałam chyba dwie godziny!!!!!!!!

U mnie masakra!!! Nie daje rady, wymioty ciagle mdłości i jak na złość wczoraj dostałam biegunkę. Chyba bez kroplówki sie nie obejdzie bo jestem odwodniona i bardzo słaba a nie chce jechać do szpitala bo pewnie bedą mnie chcieli zostawić na weekend :(

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

Dziewczyny kupuje dzis balsam. Mam pytanie macie jakies informacje odnosnie uzywania balsamy z tlenkiem cynku w ciazy ? Znalazlam info na temat innych substabcji ale nic na temat tlenku cynku... nie wiem zreszta czy jest tez sens az tak przesadzac... ale wole sie upewnic :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Daktyl pytałaś, zreszta temat plamień powrócił- nie wiadomo dlaczego w poprzednich ciążach plamilam, ba w poprzedniej jadąc do szpitala krwawiłam i to tak że myslalam ze to "początek końca", w trakcie badania lekarz spoważniał a na usg sie zdziwił ze wszystko wyglada ok i nie wiadomo dlaczego krwawię [emoji58] cieszę sie że teraz to mnie ominęło, te prawie trzy mce leżenia i nastawiania sie na najgorsze (lekarz tak "zalecił) były koszmarne.

Co do witamin juz trzeci lekarz mówi mi zeby w I trym brać tylko kwas foliowy. Podobno nawet wymioty nie szkodzą dziecku bo bierze z naszych zapasów a lepiej na początku ograniczyć do minimum wszelkie leki. Od II trym brałam pregne plus (poleciła mi ja endokrynolog) podobno najlepszy skład a trochę droga bo od razu z dha.

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

Do góry