reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

A mnie szlag trafia, do lekarza najbliższa wizyta dopiero 15.list. wrrr... A Wy w którym tyg. byłyście u ginek.? Tzn.ja wiem,że to dopiero 5 tydz,no ale to czekanie mnie wykończy.

reklama
Ja, gdyby nie mój refluks, ogórki kiszone i kapustę kiszoną jadłabym na okrągło [emoji23]

A właśnie... Dziewczyny, czy któraś z Was ma problem z refluksem? Rok temu została u mnie stwierdzona przepuklina rozworu przełykowego, po mojej operacji żołądka pojawiła się straszna zgaga. Od tamtej pory codziennie przyjmuję Controloc 20 lub inny lek z pantoprazolem. Ale podobno nie jest on całkiem bezpieczny w ciąży [emoji53] Wiecie może jakie leki są bezpieczne od refluksu/ zgagi? Dodam, że z migdałami się nie rozstaję... ale controloc nadal łykam, bo bym się chyba udusiła gdyby nie on... A wizyta dopiero 29 :-(

hchy3e3kafire3rs.png

Ja, gdyby nie mój refluks, ogórki kiszone i kapustę kiszoną jadłabym na okrągło [emoji23]

A właśnie... Dziewczyny, czy któraś z Was ma problem z refluksem? Rok temu została u mnie stwierdzona przepuklina rozworu przełykowego, po mojej operacji żołądka pojawiła się straszna zgaga. Od tamtej pory codziennie przyjmuję Controloc 20 lub inny lek z pantoprazolem. Ale podobno nie jest on całkiem bezpieczny w ciąży [emoji53] Wiecie może jakie leki są bezpieczne od refluksu/ zgagi? Dodam, że z migdałami się nie rozstaję... ale controloc nadal łykam, bo bym się chyba udusiła gdyby nie on... A wizyta dopiero 29 :-(

hchy3e3kafire3rs.png
Ja mialam refluz stwierdzony wiele lat temu. Nic mi tak nie pomagalo jak dieta oraz siemie lniane ale kisiel, nie ziarna. Bralam dlugo controlog itp ale ile mozna.. Uwazalam co jesc. Jadlam nie duze ilpac i pojedzeniu nie kladlam sie przez 2godz. No i zgaga w ciazy masakra.. Byly dni ze ustawialam poduszki i zasypialam na siedzaco a to nie byla zaawansowana ciaza..
Tak czy siak dla mnie najlepsze bylo regularne picie na czczo i wieczorem po kolacji ale nie zaraz przed snem ugotowanego kislu z siemienia dosc gestego. Z ziaren nie z mielonego. Ziarno do kosza.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Ja mialam refluz stwierdzony wiele lat temu. Nic mi tak nie pomagalo jak dieta oraz siemie lniane ale kisiel, nie ziarna. Bralam dlugo controlog itp ale ile mozna.. Uwazalam co jesc. Jadlam nie duze ilpac i pojedzeniu nie kladlam sie przez 2godz. No i zgaga w ciazy masakra.. Byly dni ze ustawialam poduszki i zasypialam na siedzaco a to nie byla zaawansowana ciaza..
Tak czy siak dla mnie najlepsze bylo regularne picie na czczo i wieczorem po kolacji ale nie zaraz przed snem ugotowanego kislu z siemienia dosc gestego. Z ziaren nie z mielonego. Ziarno do kosza.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Dziś polecę po siemię, będę próbować. Dziękuję [emoji178]
Muszę jakoś się wspomagać, bo inaczej w nocy łapią mnie straszne ataki, a wolałabym do nich nie doprowadzać w ciąży...

hchy3e3kafire3rs.png

Ale fajnie macie, że już jutro zobaczycie obraz waszych bąbelków.
Ja idę dopiero tak jak Kasia86 czyli 29 października i już tylko czekać mi zostaje...
Kasiu86 kurcze ja bym uważała z tym controloc, pytalaś się lekarza rodzinnego czy możesz? bo tak dużo w tym okresie szkodzi, że strach. Próbuj naturalnych sposobów tak jak radzi Kum, wiem że ciężko przy takich atakach jak masz ale próbuj powoli odstawiać controloc :)

reklama
Do góry