reklama
KaSia86
Fanka BB :)
Ja, gdyby nie mój refluks, ogórki kiszone i kapustę kiszoną jadłabym na okrągło [emoji23]
A właśnie... Dziewczyny, czy któraś z Was ma problem z refluksem? Rok temu została u mnie stwierdzona przepuklina rozworu przełykowego, po mojej operacji żołądka pojawiła się straszna zgaga. Od tamtej pory codziennie przyjmuję Controloc 20 lub inny lek z pantoprazolem. Ale podobno nie jest on całkiem bezpieczny w ciąży [emoji53] Wiecie może jakie leki są bezpieczne od refluksu/ zgagi? Dodam, że z migdałami się nie rozstaję... ale controloc nadal łykam, bo bym się chyba udusiła gdyby nie on... A wizyta dopiero 29 :-(
A właśnie... Dziewczyny, czy któraś z Was ma problem z refluksem? Rok temu została u mnie stwierdzona przepuklina rozworu przełykowego, po mojej operacji żołądka pojawiła się straszna zgaga. Od tamtej pory codziennie przyjmuję Controloc 20 lub inny lek z pantoprazolem. Ale podobno nie jest on całkiem bezpieczny w ciąży [emoji53] Wiecie może jakie leki są bezpieczne od refluksu/ zgagi? Dodam, że z migdałami się nie rozstaję... ale controloc nadal łykam, bo bym się chyba udusiła gdyby nie on... A wizyta dopiero 29 :-(
Kum
Ja mialam refluz stwierdzony wiele lat temu. Nic mi tak nie pomagalo jak dieta oraz siemie lniane ale kisiel, nie ziarna. Bralam dlugo controlog itp ale ile mozna.. Uwazalam co jesc. Jadlam nie duze ilpac i pojedzeniu nie kladlam sie przez 2godz. No i zgaga w ciazy masakra.. Byly dni ze ustawialam poduszki i zasypialam na siedzaco a to nie byla zaawansowana ciaza..Ja, gdyby nie mój refluks, ogórki kiszone i kapustę kiszoną jadłabym na okrągło [emoji23]
Tak czy siak dla mnie najlepsze bylo regularne picie na czczo i wieczorem po kolacji ale nie zaraz przed snem ugotowanego kislu z siemienia dosc gestego. Z ziaren nie z mielonego. Ziarno do kosza.
Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
KaSia86
Dziś polecę po siemię, będę próbować. Dziękuję [emoji178]Ja mialam refluz stwierdzony wiele lat temu. Nic mi tak nie pomagalo jak dieta oraz siemie lniane ale kisiel, nie ziarna. Bralam dlugo controlog itp ale ile mozna.. Uwazalam co jesc. Jadlam nie duze ilpac i pojedzeniu nie kladlam sie przez 2godz. No i zgaga w ciazy masakra.. Byly dni ze ustawialam poduszki i zasypialam na siedzaco a to nie byla zaawansowana ciaza..
Tak czy siak dla mnie najlepsze bylo regularne picie na czczo i wieczorem po kolacji ale nie zaraz przed snem ugotowanego kislu z siemienia dosc gestego. Z ziaren nie z mielonego. Ziarno do kosza.
Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Muszę jakoś się wspomagać, bo inaczej w nocy łapią mnie straszne ataki, a wolałabym do nich nie doprowadzać w ciąży...
sunnyday
To ja 10 h po tobie o 19. Bardzo się stresuje.Ja też jutro, o 9 [emoji178][emoji178][emoji178]
nahia
Zaangażowana w BB
Ale fajnie macie, że już jutro zobaczycie obraz waszych bąbelków.
Ja idę dopiero tak jak Kasia86 czyli 29 października i już tylko czekać mi zostaje...
Kasiu86 kurcze ja bym uważała z tym controloc, pytalaś się lekarza rodzinnego czy możesz? bo tak dużo w tym okresie szkodzi, że strach. Próbuj naturalnych sposobów tak jak radzi Kum, wiem że ciężko przy takich atakach jak masz ale próbuj powoli odstawiać controloc
Ja idę dopiero tak jak Kasia86 czyli 29 października i już tylko czekać mi zostaje...
Kasiu86 kurcze ja bym uważała z tym controloc, pytalaś się lekarza rodzinnego czy możesz? bo tak dużo w tym okresie szkodzi, że strach. Próbuj naturalnych sposobów tak jak radzi Kum, wiem że ciężko przy takich atakach jak masz ale próbuj powoli odstawiać controloc
reklama
KaSia86
Nie denerwuj się! Ciesz się! [emoji178][emoji178][emoji178]To ja 10 h po tobie o 19. Bardzo się stresuje.