reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Hi dziewczyny, oj nie jesrem juz wogole na biezaco, nie nadazam za Wami:). Ja juz jestem w Polsce[emoji4].
Co do ruchow dziecka to tez jeszcze nie czuje albo ich nie rozpoznaje. Jestem w 16-tym tyg i nastepna wizyte 5.1. co do wagi to juz sie nie waze.. :)). Pozdrawiam was goraco:))

reklama
Witaj lilunia u mnie tez 16 tyg i 2 dni [emoji8]jejku jak ja wam zazdroszcze ze tak mało przytylyscie chyba kupie sobie wagę i tez będę sie ważyć bo teraz tylko u położnej i to w rożnych godzinach w butach i ubraniu

A moje suwaczki nadal stoją... Wasze dobrze odliczają?
Widziałam tabelkę, co oni zrobili z tym forum? Kaana tyle pracy włożyła...

Franca ja na Okęciu zdaje prawo jazdy ;)
Monia oprócz wspólnej daty porodu łączy nas jeszcze coś - poważnie biorę pod uwagę nazwanie córeczki Monika :D
Ten nasz kot to jakiś straszny ancymon - ciagle biega, nie daje sie dotknąć i bawi sie czym popadnie ;)
Ja mam wizyty po nowym roku dopiero. 7 stycznia dostanę skierowanie na USG połówkowe, ale czy na glukozę tez to tego nie wiem :p
Po Świętach mam znowu badania krwi, moczu i poziomu Tsh - zeby sprawdzić czy to nie jest przyczyna moich nieprzemijających mdłości :p
Ja wspominam przechodzenie przez tą krxywą cukrową lajtowo (nie licząc dyskomfortu związanego z tym ze trzeba byc na czczo), no ale w szpitalu obczailam w bufecie pyszne zapiekanki wiec pociesza mnie ich wizja po badaniu :D
Słyszałam za to ze niektóre pielęgniarki zabraniają wyciskania cytryny do glukozy... Wiec jedli macie jakieś obawy to bezpieczniej bedzie przyjść z własną kupioną w aptece o smaku cytrynowym ;)

Mnie cytryna poprzednio pomogła, też polecam, ale musiałam dać im całą- i pielęgniarki same wciskały, ile uznały za stosowne :wink:

Hej, produkcja niesamowita. Nawet nie udaje ze uda mi sie nadrobić.
Z badań na razie miałam usg, aby ustalić termin porodu oraz badania krwii na wirusy i cukier. Krzywej nie muszę robić.
Czeka mnie jeszcze jedno usg połówkowe, i jeśli wszystko na nim będzie ok to nie będą robić kolejnych. Na wizytach u położnych będą mi sprawdzać brzuch i mierzyć odległość macicy od pępka lub k. łonowej (nie pamiętam dokładnie jak było w pierwszej ciąży) oraz słuchać serca płodu. W tej praktyce chyba jeszcze będą mnie ważyć.

reklama
Do góry