Ja też byłam u Osóbki-Morawskiego w 21 TC-był rzeczowy, miły, komentarze na filmie dowcipne, a najważniejsze, że to dobry specjalista. Poszłam do niego po diagnozę a nie miłe słowa-gadać każdy konował potrafi
) Mi się b. podobał-polecam. Mówi się o nim, że to mruk, a on po prostu cicho mówi
)
Wiele razy obiecywalam sobie, ze napisze kilka slow o Panu doktorze. Slyszalam wiele negatywnych opinii, ze jest malo sympatyczny, ze pracuje na akord i pozytywnych od moich bliskich kolezanek, ktore chodzily regularnie na wizyty w czasie ciazy i urodzily po dwoje dzieci z Panem doktorem.
Od siebie chcialabym dodac, ze postanowilam aby Pan doktor poprowadzil moja druga ciaze. Mialam robione pierwsze USG w 7 tygodniu, pozniej 14, a pozniej zdecydowalam sie zmienic lekarza ( chcialam rodzic w Swietej Zofii, a Pan doktor juz tam nie pracuje) zas na USG chodzilam caly czas do dr Osobki.
Zawsze byl mily, czasami stanowczy, ale w 21 tygodniu wykryl wade u mojego dziecka, chociaz wtedy poprosil by to obserwowac. Troche sie zmartwilam, bo maly mial powiekszony zoladek co oznaczac moglo, ze napil sie wod plodowych badz ma niedroznosc.
POwtorzylam badanie w 31 tygodniu ciazy u dr Osobki i tutaj juz bez watpienia powiedzial ze podejrzewa podniedroznosc lub niedroznosc dwunastnicy. POza tym uznal, ze wszystko jest w porzadku.
Zaprosil mnie do drugiego gabinetu, usiadl i zaczal informowac o tym co mnie i dziecko moze czekac. Zaproponowal Echo serca, ktore wykluczyloby kolejne wady. Zrobilam w tej samej przychodzni nastepnego dnia i bylam rowniez zapisana do dr Dangel za dwa tygodnie, ale kto by czekal tyle czasu..Umieralam ze strachu. Echo serca wyszlo ok.
Oczywiscie moj owczesny, super mily, sympatyczny, usmiechniety lekarz, ktory jest chwalony na forach badal mnie, robil USG i jak wyszlam od doktora Osobki i do niego zadzwonilam, to od razu mi palnal - Zespol Downa! POzniej juz tylko siedzialam i plakalam.
Przy niedroznosci jest duze podejrzenie o ZD i tego sie obawialam, bo sama niedroznosc byla do operacyjnego leczenia.
Dzieki dr, ktora robila echo serca maluszka trafilam do szpitala IMiD w Warszawie, gdzie kolejna pani dotkor potwierdzila nieprawidlowosc. Mialam czas na poszukanie placowki, specjalistow chirurgow, ktorzy mogliby uratowac mojego synka.
Urodzil sie moj Julek 19 maja 2011 roku. Mial niedroznosc dwunastnicy operowana 2 giego dnia zycia w IMiD gdyz tam sa najlepsi specjalisci prof Sawicka i nasza ukochana dr Zak
, ktora sie nami opiekowala i caly czas opiekuje.
Dziekuje Panu doktorowi, ze wykryl wszystko na tyle wczesnie, zebym mogla sie przygotowac psychicznie i fizycznie.
Moze nie jest zawsze mily, ale kiedy jest zagrozenie, nieprawidlowosc to pomaga i tak naprawde o to nam w tej ciazy chodzi. Rodzic zdrowe dzieci, bezpiecznie!
Pozdrawiam wszystkich!