reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cytomegalia

Monia2330

Początkująca w BB
Na początku ciąży wyszła mi dodatnia cytomegalia Igg 134 a igm 1,210 ,za to awidnosc wyszła wysoka bo ponad 70 .Teraz w 3 trymestrze miałam ponownie robione badanie i igg i igm wyszło wyższe ,bo 164,70 i i igm również- 1,980 .co w takiej sytuacji ? Czy któraś z Was tak miała ?

reklama
Wysoka awidność wyklucza świeże zakażenie - IgG i IgM mogą wychodzić dodatnio jeszcze przez jakiś czas - ale wszystko przemawia u Ciebie, że są to pozostałości starego zakażenia.

Ja miałam skaczące igg w ciąży przy wysokiej awidnosci. Lekarz zakaznik tłumaczył, że przeciwciała szaleją "od ciąży". Po porodzie miałam jednak dla pewności zgłosić wysokie igg. Syna przebadano, zdrowy.

Później w drugiej ciąży z ciekawości zbadałam przeciwciała. Znów skakały. Myślę, że zakaznik miał rację.

Mi cytomegalia wyszła z badań krwi pępowinowej
Po porodzie zrobiłam badanie dziecku z moczu (do3 tyg życia można wykonać) na szczęście nic nie miał

Mi cytomegalia wyszła z badań krwi pępowinowej
Po porodzie zrobiłam badanie dziecku z moczu (do3 tyg życia można wykonać) na szczęście nic nie miał
Ale wyszła Ci, że właśnie przechodzisz, czy że masz przeciwciała?
Ja robiłam badanie w ciąży, miałam przeciwciała po przebytym zakażeniu. Też bankuje krew i też wyszedł ten mój wynik dodatni, przez co pytali mnie, czy chce bankować.

Do góry