Hot chocolate
Mama Macola ;)
Takie 7h snu to by mnie zbawiło ;-) Maciek zawsze zasypia o 21 i dzisiaj wstawał o 22.30, 0.30, 2.30, 4 i 6.30... bleee :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tomek podobnie się budziDziewczyny doradzcie mi coś bo chodzę padnięta ;-)
Maciek często wstaje w nocy... jestem przekonana, że nie jest głodny bo possie 5-10 min i wypluwa cyca Próbowałam go nie karmić tylko wyciszyć, ale włącza mu się syrena... właściwie to nie płacze tylko krzyczy
Dzisiaj dam mu na noc z butli bo chce być pewna, że rzeczywiście nie jest głodny... tylko no właśnie ile powinnam mu podać tak żeby się najadł? 180-200ml?
Aha, dodam jeszcze, że w dzień nie śpi dużo, więc to raczej nie jest związane z tym, że mu się nie chce spać bo po zjedzeniu/possaniu zasypia od razu... Smoka nie używa ;-)
Hmm. Czy żby problemy z brzuszkiem? Pytam bo u nas były problemy z brzuszkiem i kupką a przybieranie tez nie jakieś szałowe. Co się okazało? Za częste karmienie. Pierwsze mleko- te ktore leci na poczatku ma dużo cukru i wody, dopiero po kilku minutach ssania leci takie tłuste i tym się bobasek najada. Teraz karmimy się co 3 godzinki i gazy odchodzą pięknie Jeśli domaga sie w międzyczasie to daję jej wodę z butli a o planowanej godzinie cycuś. I wtedy ładnie soię przysysa na 10-15 minut a nie jak wcześniej na 5u nas pobudka w nocy co 2-3 h . nie podaje nic oprocz swojego mleka, bo maluch wymiotuje po modyfikowanym :-(
a boje sie sposobu z woda, bo malo przybiera.
Dziewczyny, mam tez pytanie:
czy macie dostep do jakiejs wiarygodnej listy produktow wzdymajacych, ktorych nalezy unikac karmiac piersia?
chodzi mi np o chleb zytni, gotowane jablka, ktore nie sa tak oczywiste jak kaupusta, cebula czy kalafior
Widzisz, zapomniałam napisać- mi pediatra kazała odciągać te pierwsze mleko i wylewać a dopiero po tym przystawiać małą- zeby wypiła to mleko tłustsze- tylko od razu mówię że jest ciężko bo jak odciągnę to pokarmu już trochę mniej a ona głodna- ciągnie a tu leci powoli więc się strasznie denerwuje przy tym...no i jeszcze jedno- pokarm nocny cały jest tłusty, tzn już nie trzeba odciągać przed podaniem. Trzymaj się dzielnie, trzymam kciuki za poprawę.masz rację, Laitway, byłyśmy w poradni laktacyjnej nawet. nie karmie czesciej niz co 2 h, ale pozwolili min. co 1,5 h.
jestem na baaardzo rygorystycznej diecie z powodu alergii pokarmowej coreczki i przez te diete nie mozna juz u niej zrobic badania IgE z krwi :-(
sprobuje przetrzymac marude co 3 h moze rzeczywiscie bedzie lepiej. dzieki za rade.
U nas Maciek też przesypiał całe nocki ale mu się odmieniło i teraz wstaje 2-3 razy w nocy ;-)
Dziewczyny, jaki wy macie 'plan' dnia? Jak wasze maluszki wstają po dziennej drzemce to je karmicie, czy raczej przed drzemką?
Bo ja karmię po przebudzeniu i mam troszkę problem z usypianiem Maćka w dzień (lulanie)... a właśnie przed chwilą nakarmiłam go przed drzemką, on się wyciszył, odłożyłam go do łóżeczka, żeby zamknąć okno a Maciek w tym czasie troszkę się pokręcił i zasnął bez wyciągania z łóżka Może to jest jakaś metoda na niego haha