reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

tak was czytam i czytam i widzę ,że tylko moje dziecie tak czesto w nocy wstaje
daje jej na noc kaszkę ryżową i na początku owszem spała dłużej,ale teraz znowu mi się budzi co 2 do 3 h na cyca.
i powiem wam,że zasysa jakby przed snem nic nie jadła,także nie wiem o co biega.
witam u mnie to samo.... jak przypomnę sobie czasy jak przesypiał prawie całe nocki....achhh niech to wróci....

reklama
A ja mam problem z cycowaniem, chcialam je powoli konczyc, ale Lolek mnie ubiegl i od przedwczoraj jak widzi cycka to sie krzywi odwraca glowe i robi taka mine "fuj". Juz nawet na pol spiocha sie nie daje w to zlapac i nie chce. Po jakim czasie pokarm zanika ? tzn ile dni moge jeszcze poprobowac go przystawiac ?

Hej dziewczynki :) Mam pytanie i byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź. Od ponad 2 tygodni sukcesywnie próbuję odstawiać Małą od cyca. Powoli zamieniam karmienie cycem na butlę jednak zauważyłam, że Mała jest bardziej nerwowa i mniej śpi. I nie wiem czy to przez odstawienie od cyca czy zmianę mleka czy jeszcze coś innego...ehh a nie chcę eksperymentować na własnym dziecku. Nie płacze więcej tylko taka bardziej pobudzona jest i grymasi. Też tak miały wasze maluszki czy mam się martwić? To moja pierwsza dzidzia i tak naprawdę ciąglę uczę się Małej a w tym wypadku nie mam pojęcia co może stać za zmianą zachowania :-( Macie jakieś pomysły żeby dowiedzieć się? Będę wdzięczna za każdą sugestię bo mi już weny brakuje.
Pozdrawiam,
Pacynka mamusia 6 miesięcnej Esme :)

Moze jej mleczko nei smakuje ? Ja dosc dlugo musialam oswajac Lolka z mleczkiem mod., a i tak pije je tylko z dodatkiem soczku. Tak czy inaczej, moze sprobuj zmienic na inne mleczko , moze to zwyczajnie jej nie smakuje :)

A ja mam problem z cycowaniem, chcialam je powoli konczyc, ale Lolek mnie ubiegl i od przedwczoraj jak widzi cycka to sie krzywi odwraca glowe i robi taka mine "fuj". Juz nawet na pol spiocha sie nie daje w to zlapac i nie chce. Po jakim czasie pokarm zanika ? tzn ile dni moge jeszcze poprobowac go przystawiac ?

Wiesz co- moja od 3 dni zachowuje się tak samo. Nie wiem, czy to przez upały czy co- ale po prostu nie chce w dzień jeść cyca. W nocy tradycyjnie 2-3 razy pije natomiast w dzień pociagnie raz, dwa i się odwraca. Może przez te upały nie była głodna a może już nie chce cyca? Sama nie wiem. W ogóle mało jakoś jadła przez te upały. Też jestem ciekawa, czy pokarm mi nie zaniknie? Choć koleżanka karmi już też tylko w nocy a jej mały ma już 16 m-cy i jakoś nie zanikł. Trochę mi szkoda, bo chciałam karmić do roku, no ale teraz chyba wróci pierwsza wersja- do 9 m-ca :-(.

Wiesz co- moja od 3 dni zachowuje się tak samo. Nie wiem, czy to przez upały czy co- ale po prostu nie chce w dzień jeść cyca. W nocy tradycyjnie 2-3 razy pije natomiast w dzień pociagnie raz, dwa i się odwraca. Może przez te upały nie była głodna a może już nie chce cyca? Sama nie wiem. W ogóle mało jakoś jadła przez te upały. Też jestem ciekawa, czy pokarm mi nie zaniknie? Choć koleżanka karmi już też tylko w nocy a jej mały ma już 16 m-cy i jakoś nie zanikł. Trochę mi szkoda, bo chciałam karmić do roku, no ale teraz chyba wróci pierwsza wersja- do 9 m-ca :-(.

Mexi ja nie karmie w nocy od 5 miesiecy, wiec u mnie koniec karmienia dziennego to koniec karmienia w ogole. Niestety to juz trzeci dzien bez cyca, probowalam dzis rano znow, ale nie ma szans, ma obrzydzenie na twarzy :( Wiele razy marzylam,zeby dociagnac karmienie do 6 miesiaca, wiec cel glowny zrealizowany. Chcialam pokarmic jeszcze z miesiac, dwa, ale jak mlody nie chce to nie bede go zmuszac. No coz :(

moje dziecko chyba jest specyficzne... no poprostu jest uzalezniony od cycka w dzień nie teskni za nim bo je ok 7 rano jak wychodze do pracy o ok 15 pije jak wracam i potem dopiero wieczorem na popicie po kaszce ale mam wrazenie ze on nawet dawkuje sobie kaszke zeby zmieścic jeszcze cycka nieiwem jak to bedzie z oduczeniem go....
ale jak wracam o 15 to odrazu sie rzuca na cycka ja sie w nim kladę i karmie to jest wstanie sie tak poprzekulać ze sam buzką bedzie szukał cycka jak leze na plecach...
jestem przerazona ze on sie nie oduczy cyca...

u nas jest płacz jak przystawiam Mała do cyca w takie upały...z jednej strony chce ale po chwili sie odwraca z płaczem :( jak włącze klime w domu i wychłodze troszkę problem znika.. ekperymentowałam już tak pare razy i za każdym razem działo więc to ewidentnie przez upał...całe szczęscie ,że kupiliśmy taki przenośny klimatyzator w zeszłym roku bo nie wiem co by było.... mieszkamy na poddaszu ,wiec gdyby nie klima to byłaby sauna w domu:tak:

moje dziecko chyba jest specyficzne... no poprostu jest uzalezniony od cycka w dzień nie teskni za nim bo je ok 7 rano jak wychodze do pracy o ok 15 pije jak wracam i potem dopiero wieczorem na popicie po kaszce ale mam wrazenie ze on nawet dawkuje sobie kaszke zeby zmieścic jeszcze cycka nieiwem jak to bedzie z oduczeniem go....
ale jak wracam o 15 to odrazu sie rzuca na cycka ja sie w nim kladę i karmie to jest wstanie sie tak poprzekulać ze sam buzką bedzie szukał cycka jak leze na plecach...
jestem przerazona ze on sie nie oduczy cyca...
u nas było to samo...i mineło odkąd Mała znów zaczeła ssać smoka...bardzo unormował nam cycowanie i cyce są już tylko do jedzenia ! narazie cycoholizm został opanowany :tak:

reklama
ja jak tylko drugi ząbek sie do końca wybije to bedę oszukiwac mojego wodą, teraz nie chce dodatkowego stresu wprowadzac bo niestety wydaje mi sie ze on sie nie budzi na jedzenie a zeby sie przytulic i przy okazji pociągnie cyca ale niestety musze go tego oduczyć bo nocne budzenie z chodzeniem do pracy nie idzie w parze...
spróbuj smoka dać ! moja nie chciała już go od 4 miesięcy i nagle ssie go obssesyjnie ! tak jak już napisałam wyżej pomogło mi to unormować jedzenie z cyca i pozbyłam sie małej cycoholiczki na rzecz smokoholiczki :tak:...ale na przytulanko czasem się nad ranem obudzi jeszcze...wystarczy dać smoka ,pogłaskać i śpi dalej...

Do góry