reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cy można schudnąć 10 kg w jeden miesiąc

Ja schudłam 15kg w dwa miesiące, więc jak by sie uprzeć to i 10 w miesiąc się da pewnie.
Z tym, że ja byłam po porodzie, te 15kg przytyłam w ciąży. Więc karmienie piersią, dieta do tego karmienia odpowiednia oraz nerwy, bo z maluszkiem całe dnie byłam sama, zrobiły swoje. Jak na razie efekt jojo nie nastąpił ;)

reklama
nie jestem pewna czy tak szybkie chudnięcie może być zdrowe... chyba, ze w organizmie jest dużo wody i jak jej nadmiar schodzi to faktycznie - szybko się chudnie

Oczywiście, że dużo zdrowiej jest zrzucić w miesiąc 10 kg niż nosić te 10 kilo nadwagi. Nie uważam, żeby to było tak strasznie dużo, by mogło doprowadzić do jakiejś choroby. Ludzie tyją po 3-4 kilo w święta na przykład (2 dni), więc zrzucenie 10 w 30 dni nie wydaje mi się czymś nienormalnym :) Natomiast jest jeszcze druga kwestia- czy masz na tyle samodyscypliny, żeby ten efekt był osiągalny? Ważny jest też wiek, bo tak naprawdę im jesteśmy starsze, tym metabolizm zwalnia a nam jest gorzej pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Swego czasu (5 lat temu), zrzucenie 10 kilogramów nie było dla mnie większym problemem i potwierdzam, można zrobić to w miesiąc. Dzisiaj już to tak kolorowo nie wygląda niestety. Będę się cieszyć, jeśli uda mi się zrzucić 5 i nie wrócić efektem jojo do wcześniejszej wagi. W związku z tym (po raz kolejny podjęłam wyzwanie)- 20 kg w 3 miesiące. Zaplanowałam sposób odżywiania i ćwiczenia w fitness klubie. Jestem na początku drogi, ale wiem , że to wszystko jest realne, trzeba tylko być konsekwentną.

schudlam kiedys 10 kg w 14 dni, bedac na diecie norweskiej, zalezalo mi strasznie aby bardzo szybko schudnac (szlam na wesele) wiec nie zwracalam uwagi czy to zdrowe czy nie :(

10 kilo w 2 tygodnie? Masakra :D Czy w związku z tym, bardzo się to odbiło na twoim zdrowiu? Miałaś efekt jo-jo?. Ja niestety po wcześniejszym odchudzaniu bardzo szybko przybrałam na wadze z powrotem, dlatego teraz idzie mi trochę wolniej, ale systematycznie w dół i dodałam ćwiczenia fizyczne, nie bazuję na samej diecie.

Ja mogę polecić jeść dużo warzyw, przede wszystkim zielonych. Co najmniej kilka liści sałaty dziennie i do tego jakiś ogórek. Tak naprawdę chodzi o to, żeby organizm spalał tłuszcz, a nie go magazynował. To czy organizm spala komórki tłuszczowe czy je magazynuje zależy od prawidłowego poziomu hormonów w ciele. Niestety 97 % osób ma zaburzony poziom hormonów i zamiast chudnąć tyje, nawet jak stara się zdrowo odżywiać. Dopiero jak pozbędziesz się hormonów odpowiedzialnych za magazynowanie komórek tłuszczowych i zaczniesz wytwarzać hormony odpowiedzialne za spalanie tłuszczu to kilogramy zaczną znikać. To wszystko się robi przez odpowiednią dietę i właśnie w niej podstawą są zielone warzywa, dlatego jedź ich dużo, właściwie tyle ile się da, nie ma limitów. Więcej na blogu http://fitnesowiec.pl/jak-szybko-schudnac

Ja mogę polecić jeść dużo warzyw, przede wszystkim zielonych. Co najmniej kilka liści sałaty dziennie i do tego jakiś ogórek. Tak naprawdę chodzi o to, żeby organizm spalał tłuszcz, a nie go magazynował. To czy organizm spala komórki tłuszczowe czy je magazynuje zależy od prawidłowego poziomu hormonów w ciele. Niestety 97 % osób ma zaburzony poziom hormonów i zamiast chudnąć tyje, nawet jak stara się zdrowo odżywiać. Dopiero jak pozbędziesz się hormonów odpowiedzialnych za magazynowanie komórek tłuszczowych i zaczniesz wytwarzać hormony odpowiedzialne za spalanie tłuszczu to kilogramy zaczną znikać. To wszystko się robi przez odpowiednią dietę i właśnie w niej podstawą są zielone warzywa, dlatego jedź ich dużo, właściwie tyle ile się da, nie ma limitów. Więcej na blogu http://fitnesowiec.pl/jak-szybko-schudnac
Czyli przepraszam,radzisz Jej by jadła tylko sałatę i ogórek ???...

reklama
Pewnie można, ale nie warto. Często na początku waga szybko spada, bo pozbywamy się wody i toksyn z organizmu, prawdziwa walka z tłuszczykiem jest dużo dłuższa. Ale warto :) ja schudłam 15kg w rok.

Do góry