reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cy można schudnąć 10 kg w jeden miesiąc

anielkaaa ja mam hashimoto, mogłabyś napisać czego się trzymałaś ? jakich wytycznych ? Mi jest bardzo ciężko schudnąć

reklama
Ja stosowałam wiele sposobów, od głodówek przez wszelkiego rodzaju diety i ćwiczenia. Jedne pomagały bardziej inne mniej.Link do: Jak schudnąć po ciąży? Jednak jakoś z czasem się w końcu udało na stałe zrzucić te zbędne kilogramy i wrócić mniej więcej to wagi początkowej - przed ciążą. Jest dużo pomocy w internecie. Można sprawdzac i Masz nawet powiedziane w ile i jak. Super, że coś takiego jest jednak bez motywacji wewnętrznej i tak nic nie zdziałamy.

Ostatnia edycja:
Zrzucenie zbędnych kilogramów nie zawsze jest proste. Istnieje też wiele diet, które obiecują cudowne efekty, jednakże większość z nich jest niezdrowa i wyniszczająca nasz organizm. Odchudzanie się w sposób prawidłowy i zdrowy pomoże ci uniknąć przytycia właśnie w późniejszym okresie. Musisz być jednak gotowa na zmianę zarówno swojej diety jak i stylu życia, przede wszystkim wyeliminować z diety pewne produkty i zacząć się jak najwięcej ruszać. Pamiętaj, aby się nie głodzić i nie schudnąć zbyt dużo w krótkim okresie czasu, ponieważ spowoduje to efekt jojo.

Gwarancją dobrego samopoczucia i zamierzonych efektów są regularne ćwiczenia i odpowiednie nawyki. Powinniśmy zacząć od pełnego wykorzystania tkwiącego w organizmie potencjału, ograniczyć wpływ negatywnych czynników na zdrowie i kondycję. Zadbanie o kondycję jest wyjątkowo istotne. Wiedza na temat genetycznych predyspozycji to podstawa, aby osiągnąć pełnię swoich możliwości. Informacje zapisane w genach dotyczą uwarunkowań w zakresie aktywności fizycznej, uzdolnień sportowych, metabolizmu kofeiny, właściwego odżywiania, przemiany witamin oraz kondycji skóry i kości. Poznanie swoich słabychi mocnych stron umożliwi Ci podjęcie świadomych działań, dzięki którym osiągniesz optymalne efekty. Badanie to dostarczy Ci również informacji czy m.in. posiadasz tzw. „gen sprintera” czy „gen maratończyka” i jak wykorzystać związany z nim potencjał, jak powinieneś ćwiczyć, aby osiągnąć i utrzymać wysportowaną sylwetkę, w jakich dyscyplinach sportowych masz największe szanse odnieść sukces, jaki rodzaj diety jest dla Ciebie najbardziej odpowiedni, jak szybko Twój organizm pozbywa się związków toksycznych i rakotwórczych. Dzięki badaniom „FitOn” i „FitOna” uzyskasz ponadto wiedzę na temat predyspozycji do uprawiania określonych dyscyplin sportowych, specyficznych dla Ciebie prawidłowości w zakresie przemiany ważnych dla organizmu witamin oraz metabolizmu kofeiny, wskazówki dotyczące żywienia, zachowania dobrej kondycji skóry i kości. Świadomość swoich mocnych i słabych stron umożliwi Ci podjęcie działań, dzięki którym osiągniesz i zachowasz dobrą kondycję, szczupłą sylwetkę oraz zdrowy wygląd skóry. Ekspert VITAGENUM.

Pewnie można schudnąć w jeden miesiąc 10 kg, ale kosztem zdrowia. Osobiście uważam, że lepiej chudnąć stopniowo - regularne posiłki, dieta, ruch.

Teoretycznie mozna schudnac tak duzo w tak krotkim czasie .. praktycznie nie bedzie to zbyt dobrego dla naszego organizmu. Trzeba wziasc jedna rzecz pod uwage, te wszystkie srodki odchudzajace nie powoduja spalania tkanki tluszczowej, a jedynie wysuszaja nas. Znam jeden przypadek gdzie po stosowaniu tego typu srodkow dziewczyna sie odwonila. Nalezy udac sie do dobrego dietetyka, ewentualnie poszukac jakichs diet na internecie i sobie zbilansowac powiedzmy na 2000kcal/dziennie. Sama dieta to zbyt malo, wielu z nas spedza duzo czasu przed ekranem komputera bez jakiejs aktywnosci fizycznej co jest bledem. Ja zamierzam sie zapisac do aquaparku Link do: Aqua fitness Aerobik w wodzie - SNG Łódź/Zgierz od zawsze lubilam plywac, wiec bardzo mnie interesuje jak wygladaja tego typu zajecia fitness w wodzie. Macie moze jakies dowiadczenia z tym? :)

Czy można? Tak, czy powinno się- absolutnie nie. Sama schudłam 25 kg w dwa miesiące - jako nastolatka stanęłam na wadze i zamarłam. Przestałam prawie jeść. Wylądowałam u lekarzy z brakiem krzepliwości krwi, mikroelementów, witamin i ogólnie wszystkiego. Matka zawlekła mnie do przychodni jak zaczęły się krwotoki z nosa, ale takie po pół godziny, dopóki się naczynie nie wykrwawiło. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, ale byłam na najlepszej drodze żeby się wykończyć. Rozwaliłam metabolizm, który i tak był daleki od ideału, brałam leki przez rok i co 2-3 tygodnie chodziłam na badania. Dziewczyny jak chudnąć to z głową i zdrowo. Nigdy nie byłam kruszynką i nie będę. Do wagi idealnej też mi brakuje kilka kg, ale przestałam się tym przejmować.

reklama
Ja schudłam 10 kg, ale trwało to około 2, 3 miesięcy. Raczej szybsze chudnięcie to gwarancja efektu jojo i chyba lepiej dłużej, ale bardziej efektywnie :)

Do góry