reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cy można schudnąć 10 kg w jeden miesiąc

No wielbiciele Dukana mogą źle wyjść na tej miłości . Wprawdzie ja tak schudłam .. pierwszy miesiąc 15 kg a drugi 8 kg.. ale tylko w pierwszym miesiącu nie jadłam owoców a w drugim dietę bardzo zmodyfikowałam. Warzywa były codziennie, jakiś owoc też i nie przesadzałam z białkiem ale jadłam mieso tylko dozwolone w Jego diecie. później przeszłam na MŻ no a potem przystopowałam z dietami . Jojo nie było, ale czuję,że jeszczde trochę muszę zrzucić;) i pewno niebawem znów pokuszę się o jakąś dietę:) ALE ZDROWĄ:)

reklama
W zasadzie nie ma żadnego bezpiecznego sposobu, by stracić aż 10 kg w jednym miesiącu. Nawet jeśli się to uda, to mogą wystąpić powikłania zdrowotne, bo przecież to jest duża część masy ciała. Lepiej taką stratę wago rozłożyć na powiedzmy 3 miesiące i nie katować się

Jeśli ktoś, chce schudnąć 10kg w miesiąc to da radę, ale musi poświęcić dużo czasu na sport, odpoczynek, regenerację. ;-)Jeśli w przeszłości ktoś był osobą szczupłą, wysportowaną, to nie będzie miał dużego kłopotu. I jeśli będziesz spalać dziennie np na siłowni 500kcal, to wg. mnie minimum 1500kcal dziennie musisz przyjmować. Polecam również suplementu diety: witaminy i jakiś przyspieszać spalania, metabolizmu. Masuj ciało! Po miesiącu odstaw suple, przejdź na normalną dietę i dalej ćwicz.
Zapraszam na blog o odchudzaniu mojej siostry: srodkiodchudzajace com pl

basen albo biega to podstawa jeśli chodzi o ruch fizyczny na zrzucenie kg, do tego dieta w postaci odstawienia cukrów i powinno być ok

a może lepiej by było się wybrać do specjalisty po poradę? Wiesz możesz się wybrać np tutaj MTTEstetica i porozmawiać z dietetykiem o tym co chcesz osiągnąć w jakim czasie. Opowiesz, jak żyjesz co jesz, on ci ułoży najlepszy sposób żywienia, żebyś mogła cel osiągnąć. Ja jestem zwolenniczką tego, żeby w takich kwestiach się kogoś poradzić, bo się zdarza, że działania na własną rękę wcale nie są takie dobre i jeszcze możemy sobie zaszkodzić

podobno można schudnąć 10 kg w miesiac. Jest wiele stron, blogów w internecie na ten temat np. na stronie menu domowe znajdziecie sporo info na ten temat. Mi niestety nie udało sie schudnać 10 kilo ale 6 jak najbardziej. Dieta, dieta i ćwiczenia ;)

Ostatnia edycja:
Ja kiedys jako nastolatka przez miesiac schudlam 8kg, sniadanie jogurt owocowy z kilkoma lyzkami platkow + pol domowego obiadu, codziennie jezdzilam rowerkiem stacjonarnym 20km i efektu jojo nie bylo przez jakies 10 lat. Ale teraz pewnie bym takich glupot nie poczynila.

reklama
10 kg w miesiąc to trochę za szybko. Radziłabym jednak spróbować udać się do dietetyka a nie samodzielnie próbować chudnąć. To, że zgubisz te 10 kg nie jest ważne, najważniejsze jest aby nie dopuścić później do efektu jo-jo. Jeżeli szukasz dietetyka, możesz spróbować znaleźć go na stronie, którą podesłałam, ja tak swojego odnalazłam :)

Do góry