reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Moja szwagierka zaliczyła 3 cukrzyce i 2 cholestazy. Mam nadzieję, że mnie ominą takie przygody. Co ma być to i tak będzie, stres podnosi cukier ;) Osobiście cieszę się, że nie będę już piła tego świństwa (no w sumie będę po porodzie) i wcale nie cieszy mnie cukrzyca, ale oswajam się z tym i wiem, że muszę myśleć przede wszystkim o małym, więc powoli zamieniam się w królika [emoji23]
Po porodzie macie krzywa? Ja mam zwyke badanie. I potem raz do roku.

A.z tymi warzywami, to kara [emoji23] jak narazie zadna slodka mama za nimi nie przepada [emoji23]

reklama
Po porodzie macie krzywa? Ja mam zwyke badanie. I potem raz do roku.

A.z tymi warzywami, to kara [emoji23] jak narazie zadna slodka mama za nimi nie przepada [emoji23]
Najlepsze jest to, że jak zaszłam w ciążę to od słodyczy mnie całkiem odrzuciło i nie jadłam a tu cukrzyca haha

Najlepsze jest to, że jak zaszłam w ciążę to od słodyczy mnie całkiem odrzuciło i nie jadłam a tu cukrzyca haha
Podejrzewam, że to nie ma wiele do rzeczy, bo ja prawie w ogóle nie jem słodyczy... Śmieje się, że szwagierka zaraziła mnie ciążą a ja wzięłam z dobrodziejstwem inwentarza [emoji23] ona ma syna, u mnie syn. Ona miała cukrzyce, ja też mam. To trzecia ciąża i pierwszy taki problem :)

W poprzedniej ciąży miałam i cukrzycę i cholestazę, na szczęście dało się to zaleczyć i nie rozwiązali mi ciąży w 31tc a było takie ryzyko.
Co do warzyw to ja surowych nie lubię, najbardziej lubię konserwowe, które w ciąży są niewskazane. Może wiosną te warzywa będą miały jakiś smak, bo teraz są bleee.

reklama
6 tygodni po porodzie obciążenie glukozą 75g. Przecież ja już kombinuje jak się wymigać [emoji23]
Ja bym porosila o zwykle badanie, moz daloby unikanac.
A pilyscie zwykła glukozę czy jakaś smakową?
Mieszka w UK i pilam bardzo slodki sok pomaranczowy - 300ml!
q5ugtm.jpeg

Do góry