reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Teraz mam 12tc cały zeszły tydzień cukry w normie bez diety. Raz czy dwa przy granicy i tyle
Edytowałam tam post :) Może dadzą Ci spokój po tych pomiarach. Chodzi mi o to, że w miarę jak rośnie maluch i łożysko co raz trudniej z tymi cukrami. Dlatego musi sprawdzić, jak teraz wyjdzie dobrze to i tak potem znowu czeka Cię glukoza.

Edytowałam tam post :) Może dadzą Ci spokój po tych pomiarach. Chodzi mi o to, że w miarę jak rośnie maluch i łożysko co raz trudniej z tymi cukrami. Dlatego musi sprawdzić, jak teraz wyjdzie dobrze to i tak potem znowu czeka Cię glukoza.
Tak wiem, ale to zawsze trochę więcej spokoju, bo tak to człowiek się martwi. Tym bardziej, że z pierwszym synem miałam cholestaze ciążową...

Tak wiem, ale to zawsze trochę więcej spokoju, bo tak to człowiek się martwi. Tym bardziej, że z pierwszym synem miałam cholestaze ciążową...
Nie martw sie, ciaza z dieta nie jest taka zla. W sumie to dobrze ze juz sprawdzasz cukier, jakby nagle zaczal swirowac to od razu wylapiesz.

Moja szwagierka zaliczyła 3 cukrzyce i 2 cholestazy. Mam nadzieję, że mnie ominą takie przygody. Co ma być to i tak będzie, stres podnosi cukier ;) Osobiście cieszę się, że nie będę już piła tego świństwa (no w sumie będę po porodzie) i wcale nie cieszy mnie cukrzyca, ale oswajam się z tym i wiem, że muszę myśleć przede wszystkim o małym, więc powoli zamieniam się w królika [emoji23]

Nie martw sie, ciaza z dieta nie jest taka zla. W sumie to dobrze ze juz sprawdzasz cukier, jakby nagle zaczal swirowac to od razu wylapiesz.
Liczyłam, że uda mi się przytyć trochę w tej ciąży, bo w poprzedniej wymiotowałam nawet 2 dni przed porodem, a teraz szybko mi mdłości przeszły :) no ale cóż jak trzeba będzie to trudno. Dziecko najważniejsze

Moja szwagierka zaliczyła 3 cukrzyce i 2 cholestazy. Mam nadzieję, że mnie ominą takie przygody. Co ma być to i tak będzie, stres podnosi cukier ;) Osobiście cieszę się, że nie będę już piła tego świństwa (no w sumie będę po porodzie) i wcale nie cieszy mnie cukrzyca, ale oswajam się z tym i wiem, że muszę myśleć przede wszystkim o małym, więc powoli zamieniam się w królika [emoji23]
A ja niestety nigdy nie lubiłam zbytnio warzyw i teraz to dla mnie tragedia...

reklama
Do góry