Ja miałam cukrzycę ciążowa wykryta po 26tc. Krzywa cukrowa na czczo tylko przekroczona o 2. Wizyta u diabetologa miałam dietę ale nic nie dawało. Wgl cukier tylko przekroczony na czczo to jest istna katorga bo mało kiedy dieta coś daje. Byłam na insulinie do końca ciąży.
reklama
Nektarynka2
Fanka BB :)
SN ? I w którym tyg rozwiązana ciąża ?Ja miałam cukrzycę ciążowa wykryta po 26tc. Krzywa cukrowa na czczo tylko przekroczona o 2. Wizyta u diabetologa miałam dietę ale nic nie dawało. Wgl cukier tylko przekroczony na czczo to jest istna katorga bo mało kiedy dieta coś daje. Byłam na insulinie do końca ciąży.
Ciąża rozwiązana przed 40 tyg, poród naturalny, wywoływany. I ciężki poród, wody odeszły po baloniku i później wywolywany 2dawkami oksytocyny. Jak widać dzidzi się wcale nie spieszyłoSN ? I w którym tyg rozwiązana ciąża ?
Nektarynka2
Ja to licze ze sama sie zbierze to wyjścia i mnie ominie to wywoływanieCiąża rozwiązana przed 40 tyg, poród naturalny, wywoływany. I ciężki poród, wody odeszły po baloniku i później wywolywany 2dawkami oksytocyny. Jak widać dzidzi się wcale nie spieszyło
Madame JS
Żeby trochę przełamać schemat, ja swoje wywołanie wspominam naprawdę bardzo dobrze. Już pomijam, że ulgą było dla mnie posiadanie konkretnej daty stawienia się do szpitala, bo miałam serdecznie dość skaczącego cukru i ciśnienia, to jeszcze medycznie wszystko ułożyło się ok i PRAWIE bezboleśnie .Ja to licze ze sama sie zbierze to wyjścia i mnie ominie to wywoływanie
Daj znać, jak po wizycie!
olka11135
Ja miałam cukrzycę ciążowa wykryta po 26tc. Krzywa cukrowa na czczo tylko przekroczona o 2. Wizyta u diabetologa miałam dietę ale nic nie dawało. Wgl cukier tylko przekroczony na czczo to jest istna katorga bo mało kiedy dieta coś daje. Byłam na insulinie do końca ciąży.
Ja miałam tylko przekroczony na czczo i normalnie miałam dietę do porodu. Nie weszłam na insulinę
Nektarynka2
My już po wizycie na szczęście przepływy łożysko wszytsko oki ale lekarz kazał się umawiać do szpiatala na wywołanie porodu na przyszły tydzień mówił że nie ma co czekać dzidzia gotowa do wyjściaŻeby trochę przełamać schemat, ja swoje wywołanie wspominam naprawdę bardzo dobrze. Już pomijam, że ulgą było dla mnie posiadanie konkretnej daty stawienia się do szpitala, bo miałam serdecznie dość skaczącego cukru i ciśnienia, to jeszcze medycznie wszystko ułożyło się ok i PRAWIE bezboleśnie .
Daj znać, jak po wizycie!
olka11135
My już po wizycie na szczęście przepływy łożysko wszytsko oki ale lekarz kazał się umawiać do szpiatala na wywołanie porodu na przyszły tydzień mówił że nie ma co czekać dzidzia gotowa do wyjścia
Jakby była gotowa to sama by już wyszła
Ja to licze ze sama sie zbierze to wyjścia i mnie ominie to wywoływanie
To może sama pierwsza wyjdzieMy już po wizycie na szczęście przepływy łożysko wszytsko oki ale lekarz kazał się umawiać do szpiatala na wywołanie porodu na przyszły tydzień mówił że nie ma co czekać dzidzia gotowa do wyjścia
reklama
Nektarynka2
Bardziej mu chodziło że waga jest odpowiednia ona jest odpowiednio ułożona, a czekania do 40 tc zawsze wiąże się z ryzykiem zestarzenia się łożyska więc nie ma co czekać na siłęJakby była gotowa to sama by już wyszła