reklama
Ale cukrzyca ciążowa nie objawia się tym, że masz zawsze przekroczone cukry. Pilnujesz diety?Dziewczyny robiłam dzisiaj glukozę na czczo,zjadłam kanapkę o 23 ,wstałam o 7;30 cukier równe 90 ,pojechałam do lab jakoś po 8 pobranie ,wynik 87 z lab.
Nath096
Fanka BB :)
Tak,pilnuje. Nie chodzi mi o zawsze przekroczony cukier,chodzi mi o tą różnice z lab a z glukometru. Od kiedy mierze ciężko o dobru wynik co bym na noc nie zjadła . Jem ostatni posiłek 22/23 i jak zmierzę koło 7 to zawsze mam w normie albo na granicy,a im dalej tym już wyżej.Ale cukrzyca ciążowa nie objawia się tym, że masz zawsze przekroczone cukry. Pilnujesz diety?
Całkiem zielona w temacie nie jestem,bo pierwsza ciąża cała na diecie cukrzycowej.
Zawsze jest różnica między krwią zylna a krwią taka z palca. U Ciebie nie jest duża różnica.Tak,pilnuje. Nie chodzi mi o zawsze przekroczony cukier,chodzi mi o tą różnice z lab a z glukometru. Od kiedy mierze ciężko o dobru wynik co bym na noc nie zjadła . Jem ostatni posiłek 22/23 i jak zmierzę koło 7 to zawsze mam w normie albo na granicy,a im dalej tym już wyżej.
Całkiem zielona w temacie nie jestem,bo pierwsza ciąża cała na diecie cukrzycowej.
Nath096
To prawda nie jest duża. Dlatego żałuję,że nie wzięłam tego glukometru,bo jednak między jednym,a drugim pomiarem minęło godzinę. Szczerze mówiąc po pomiarach w domu myślałam,że będzie wyżej albo na granicy . w domu jak mierzyłam cukier w tych godzinach to zawsze było na granicy ewentualnie wyżej. I jedyne co poskutkowała to wstawanie wcześniej. Dietę tak czy tak trzymam,zaszkodzić mi nie zaszkodzi.Zawsze jest różnica między krwią zylna a krwią taka z palca. U Ciebie nie jest duża różnica.
Przy wartościach granicznych lepiej traktować się jak cukrzyczka (bezpieczniej) niż olać tematTo prawda nie jest duża. Dlatego żałuję,że nie wzięłam tego glukometru,bo jednak między jednym,a drugim pomiarem minęło godzinę. Szczerze mówiąc po pomiarach w domu myślałam,że będzie wyżej albo na granicy . w domu jak mierzyłam cukier w tych godzinach to zawsze było na granicy ewentualnie wyżej. I jedyne co poskutkowała to wstawanie wcześniej. Dietę tak czy tak trzymam,zaszkodzić mi nie zaszkodzi.
reklama
Nath096
Wiecie ja się nie kłócę i nie wypieram cukrzycy. Miałam w pierwszej ciąży,przeżyłam Tylko trochę mnie to zaskoczyło,też te cukry poranne ,w pierwszej ciąży to było bezproblemowe,tak wiem może być inaczej.
Ten glukometr też mam już jakieś dwa lata,używałam go całą ciążę,raczej nigdy nie miałam wyniku od czapy. A teraz mnie trochę zaskakuje. A że pierwsza ciążę ogarnęłam na diecie to poprostu z ciekawości i dla własnego dobra się doszukuje pewnych rzeczy
Ten glukometr też mam już jakieś dwa lata,używałam go całą ciążę,raczej nigdy nie miałam wyniku od czapy. A teraz mnie trochę zaskakuje. A że pierwsza ciążę ogarnęłam na diecie to poprostu z ciekawości i dla własnego dobra się doszukuje pewnych rzeczy