reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Dzwoniłam do pani diabetolog powiedziała że po posiłkach jest ok ale z tym na czczo dieta nie zadziałamy i trzeba wprowadzić insulinę, dziś na czczo 110 😬 jutro jadę na wizytę i po receptę

Dieta oczywiście i mi pomagały popołudniowe ćwiczenia dla kobiet w ciąży (zalecenie diabetologa) Na YouTube szukałam i włączałam, nie jakieś turbo ciężkie ale poprostu żeby miec trochę ruchu. I mniejsze cukry miałam rano.
Też już myślałam że będzie insulina, ale obeszło się bez 😀

reklama
Ile jednostek i jakie cukry na czczo ? Mi kazała zaczynać od 3 ale cukry dziś nadal powyżej 100 na czczo 😬
U mnie zaczęłam od 4j i cukry były 88, potem zaczęły rosnąć i obecnie jestem na 8j i cukry 86-88.
Jak mi rosną cukry tldwa dni z rzędu to mam pisać SMS do mojej diabetolog i ona mi modyfikuje insulinę.

Żeby nie było - to będzie do konsultacji z lekarzem.
Ale jak ojciec moich dzieci usłyszał, że ktoś bierze 3 jednostki i stwierdził, że to jest bez sens :p (jest cukrzykiem typu 1 od dziecka)
No szczerze też mam takie wrażenie bo nic się po tym nie zmienia a wręcz nawet większe te cukry mam na czczo 🤔 p. Doktor powiedziała zaczynamy od 3 skończymy najpewniej na 7/8 więc wydaje mi się że ona wie że to 3 jest za mało ale może stopniowo chce to zwiększać sama nie wiem

reklama
Mam pytanie, odkąd zaczęłam brać insulinę na noc ( teraz biorę 7 jednostek i dalej cukry na czczo wysoko) to normalnie nie mogę nic zjeść na śniadanie, wszystko mi wywala cukier. Ten sam chleb ta sama szynka którą jadłam przed braniem insuliny 110 a dokładnie to samo ale po braniu insuliny 150 !! O co chodzi ? Ktoś tak miał ?

Do góry