reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa

Dzwoniłam do pani diabetolog powiedziała że po posiłkach jest ok ale z tym na czczo dieta nie zadziałamy i trzeba wprowadzić insulinę, dziś na czczo 110 😬 jutro jadę na wizytę i po receptę

Dieta oczywiście i mi pomagały popołudniowe ćwiczenia dla kobiet w ciąży (zalecenie diabetologa) Na YouTube szukałam i włączałam, nie jakieś turbo ciężkie ale poprostu żeby miec trochę ruchu. I mniejsze cukry miałam rano.
Też już myślałam że będzie insulina, ale obeszło się bez 😀

reklama
Ile jednostek i jakie cukry na czczo ? Mi kazała zaczynać od 3 ale cukry dziś nadal powyżej 100 na czczo 😬
U mnie zaczęłam od 4j i cukry były 88, potem zaczęły rosnąć i obecnie jestem na 8j i cukry 86-88.
Jak mi rosną cukry tldwa dni z rzędu to mam pisać SMS do mojej diabetolog i ona mi modyfikuje insulinę.

Żeby nie było - to będzie do konsultacji z lekarzem.
Ale jak ojciec moich dzieci usłyszał, że ktoś bierze 3 jednostki i stwierdził, że to jest bez sens :p (jest cukrzykiem typu 1 od dziecka)
No szczerze też mam takie wrażenie bo nic się po tym nie zmienia a wręcz nawet większe te cukry mam na czczo 🤔 p. Doktor powiedziała zaczynamy od 3 skończymy najpewniej na 7/8 więc wydaje mi się że ona wie że to 3 jest za mało ale może stopniowo chce to zwiększać sama nie wiem

reklama
Mam pytanie, odkąd zaczęłam brać insulinę na noc ( teraz biorę 7 jednostek i dalej cukry na czczo wysoko) to normalnie nie mogę nic zjeść na śniadanie, wszystko mi wywala cukier. Ten sam chleb ta sama szynka którą jadłam przed braniem insuliny 110 a dokładnie to samo ale po braniu insuliny 150 !! O co chodzi ? Ktoś tak miał ?

Do góry