reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

O znalazlam. Takze ja tez myslalam ze to tradzik niemowlecy, dopiero pediatra sprowadzila mnie na ziemie. I o ile kazala mi ograniczyc bmk to odstawilam ale sie nie poprawialo i dopiero po odstawieniu bjk reakcja zaczela sie cofac takze u kazdego troszke inaczej sie zaczyna.

No ja nic nie odstawiałam ani przy jednym ani przy drugim i zeszło po jakimś czasie (nie pamiętam po jakim) jedno dziecko ma dziś 12 lat, drugie 8 lat i owszem od jakiegoś czasu nie jadają tego typu rzeczy - ale to dlatego, że jesteśmy na diecie wegańskiej z przekonań

reklama
Unas moooocna reakcja na kakao bo sobie do owsianki wrzucilam dwie kostki czekolady 96%. Wysypka i bol brzuszka a juz byl spokoj to mi sie zachcialo czekoladki poczuc 😔
U nas bólu brzuszka właśnie już nie ma… kupy pojawiają się raz na kilka dni ostatnio, mały ma brzuszek miękki i jest wesoły (pomijając marudności skoku 14-19 tygodnia)… problem jest taki, że kupki jak już są, to są rzadkie i generalnie cały czas mały ma te krostki szpecące buźkę…

@Nath096 my też myśleliśmy, że to trądzik a pediatra mówi, że skaza białkowa… ogólnie też mówiła „ograniczyć trochę”, ale tak jak wspomniałam - albo cały eliminuję i karmię dalej, albo nie ograniczam i wprowadzam MM. Póki co walczę chociaż sił zaczyna mi brakować…

U nas bólu brzuszka właśnie już nie ma… kupy pojawiają się raz na kilka dni ostatnio, mały ma brzuszek miękki i jest wesoły (pomijając marudności skoku 14-19 tygodnia)… problem jest taki, że kupki jak już są, to są rzadkie i generalnie cały czas mały ma te krostki szpecące buźkę…

@Nath096 my też myśleliśmy, że to trądzik a pediatra mówi, że skaza białkowa… ogólnie też mówiła „ograniczyć trochę”, ale tak jak wspomniałam - albo cały eliminuję i karmię dalej, albo nie ograniczam i wprowadzam MM. Póki co walczę chociaż sił zaczyna mi brakować…
Ja chcę sprawdzić czy to w ogóle to ,bo jak odstawie,a poprawy zero to co ? To nie alergia? No dużo łatwiej byłoby wprowadzić mm,ale spróbuję się zmotywować ,żeby mogła jeść z piersi. Zobaczymy . Tonący brzytwy się chwyta.

Mowisz ze 5tyg bedzie marudzenia?🙉 u nas juz spokojne dziecko zmienilo sie w terminatora 🙈

No ja nic nie odstawiałam ani przy jednym ani przy drugim i zeszło po jakimś czasie (nie pamiętam po jakim) jedno dziecko ma dziś 12 lat, drugie 8 lat i owszem od jakiegoś czasu nie jadają tego typu rzeczy - ale to dlatego, że jesteśmy na diecie wegańskiej z przekonań

Super ze tak sie u Was sytuacja wyklarowala i ja tez jakos restrykcyjnie bmk nie trzymam ale unikam bjk orzechow i teraz kakaa bo jest szybka reakcja i te dziwne bole brzuszka🤷‍♀️ czy brak kupy🤷‍♀️

Suplementujecie dodatkowo wapnprzy takiej diecie?:-)

U nas też delikatne krostki na policzkach, ale bepanten sensiderm działa. Pupę też ładnie wyleczył. My dzisiaj byliśmy u pediatry, bo delikatnie oczko lzawieje, więc kazała masować, bo mogą być przytkane kanaliki lzowe. Opcjonalnie dostaliśmy krople, jeśli bardzo beda ropieć.

U nas też delikatne krostki na policzkach, ale bepanten sensiderm działa. Pupę też ładnie wyleczył. My dzisiaj byliśmy u pediatry, bo delikatnie oczko lzawieje, więc kazała masować, bo mogą być przytkane kanaliki lzowe. Opcjonalnie dostaliśmy krople, jeśli bardzo beda ropieć.

Podpowiem ze nam pomoglo masowanie w koleczko a nie wzdluz noska. Oby nie trzeba bylo kropelek :-)

A to tak działa?! Myślałam, że to czas w tygodniach, w których skok może się pojawić a nie, że tyle trwa 😱😱😱 kobieto nie strasz, bo osiwieję…

Noo...bo moze byc i taki tak🙈 moj spokojny waćpan drze sie od rana do wieczora o WSZYSTKO juz z 4dzien 🥴 a no i w nocy byla dzika afera bo nie mogl za pierwszym razem zlapac cycusia,az maz sie wystraszyl i mowi ze tak to pierwszy raz go slyszy. Normalnie nie budzimy nikogo a dzis caly dom na nogach 🙈

reklama
Do góry