reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Jest hipoglikemia reaktywna. Konieczna wizyta u diabetologa bo moze doprowadzic do takiego spadku cukru ze straci przytomnosc. Musi miec dobrze zbilansowana diete w ciazy zeby tego uniknac i zeby bobas sie dobrze rozwijal na takich spadkach. Zapewne po posilku ma mega zjazdy ze spadkiem sil koncentracji i checia spania na siedzaco.
No właśnie mówiła że dobrze się czuła po badaniu, że jeszcze do pracy poszla...
Najlepsze jest to że ginekolog jej powiedział że wyniki ok...

reklama
Ginekolog jej powiedział że wszystko jest ok...
Ginekolog to raczej nie jest od cukru, taka prawda. I glukoza 40 w porządku ? Moim zdaniem takieniedocukrzenie zdrowe nie jest. A dobrze się czuje? Nie jest senna te 2 h po?
Nie mam takich wyników to nie podpowiem ale
poszukałabym specjalisty. Bo ja czy internet to wiesz 😃

Ginekolog to raczej nie jest od cukru, taka prawda. I glukoza 40 w porządku ? Moim zdaniem takieniedocukrzenie zdrowe nie jest. A dobrze się czuje? Nie jest senna te 2 h po?
Nie mam takich wyników to nie podpowiem ale
poszukałabym specjalisty. Bo ja czy internet to wiesz 😃
Dlatego napisała do mnie z tymi wynikami bo ja miałam problem z cukrem w ciąży i ja jej powiedziałam że koniecznie do lekarza. Pójdzie. Ale gdyby nie wyslala tego do mnie to skoro lejarz mówi że jest ok a ktoś nie ma pojęcia o co chodzi to nie szuka dziury w calym

Obawiam się, że u mnie będzie podobnie z zazdrością. Teraz wszystko tylko dla syna i z synem, a zaraz się to zmieni. W jakim wieku masz starsza córkę?

Niby najlepiej się izolować, ale właśnie z tym jest problem, bo co chwilę trzebaby było uciekać z własnego domy. Jakoś to trzeba przejść🙄

Czyli szaleństwo po porodzie było, więc prawidłowo 😁😁😁
W sierpniu 3 lata. Bardziej płaczliwa jest i każe np się karmić :o

Dlatego napisała do mnie z tymi wynikami bo ja miałam problem z cukrem w ciąży i ja jej powiedziałam że koniecznie do lekarza. Pójdzie. Ale gdyby nie wyslala tego do mnie to skoro lejarz mówi że jest ok a ktoś nie ma pojęcia o co chodzi to nie szuka dziury w calym
Mnie generalnie dziwi to, że lekarz nawet jeżeli nie jest diabetologiem a ginekologiem nie zwraca uwagi na wartości glukozy i interesuje go tylko to że nie jest przekroczona górna granica po 2h. Norma na czczo u zdrowego człowieka nawet tyle nie wynosi (akceptowalna najniższa wartość jest wyższa niż 40) a co już mowa u kobiety w ciąży 2h po spożyciu glukozy 75g. Fakt że to są dwie godziny, ale to jest przecież zdecydowanie zbyt niski poziom :(

Mnie generalnie dziwi to, że lekarz nawet jeżeli nie jest diabetologiem a ginekologiem nie zwraca uwagi na wartości glukozy i interesuje go tylko to że nie jest przekroczona górna granica po 2h. Norma na czczo u zdrowego człowieka nawet tyle nie wynosi (akceptowalna najniższa wartość jest wyższa niż 40) a co już mowa u kobiety w ciąży 2h po spożyciu glukozy 75g. Fakt że to są dwie godziny, ale to jest przecież zdecydowanie zbyt niski poziom :(
Też tak uważam. Jakoś lekkomyślnie do tego podchodzą. Przekroczenie w górę potrafią zauważyć, ale normy są w dwie strony.

Ostatnia edycja:
reklama
Moja ginekolog mnie uczulala na spadki cukru. Myślę,że nie chciała mnie przestraszyc,ale mówiła rozsądnie. W sensie,że spadki cukru są bardzo niebezpieczne,bo potem cukier idzie w górę ,różnice są duże i takie coś może dziecko zabić. Dietetyk też mocno zwraca uwagę na cukry ponizez 70,a diabetolog średnio ,mówi,że zdrowemu też się zdarza.
Za to ginekolog uważa że niski cukier jest bardziej niebezpieczny niż wysoki ,bo jak to ujęła najwyżej dziecko dobrze poje. Ale to też nie dobre ,wiem żadna skrajność nie jest ok.
@gooskaw współczuję,ja myślałam wczoraj,że znowu nic ,ale płatki z mlekiem mnie ruszyły,dzisiaj też byłam ale mam takie wzdęcia,że brzuch jak 🎈 i skóra napięta. W dodatku trochę podchodziłam dziś i już odpoczywam,bo to było za duzo

Do góry