reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
A jak z tymi wadami,które powoduje cukier ? Jak to jest ? Czy takie pojedyncze skoki bardzo zagrażają? Czytałam,że cukier musiałby być przewlekle ponad 180,ale wiadomo,że ryzyko instnieje 😔

A dlaczego masz się nie doczekać glukometru? Jeśli masz receptę na paski to w każdej aptece dają za darmo glukometr. Ja bym się bała bez żadnej kontroli zjeść czegokolwiek...

Bo ciąża jest wczesna, pomiar glukozy był po wizycie u gina, a teraz wizytę u diabetologa mam wcześniej niz ginekologiczna.
No ja chyba nie mam wyjścia skoro pierwsze badania glukozy są do 10 tyg. a ja robiłam wcześniej na własną rękę.
Gdyby nie to byłabym jeszcze nieświadoma.

Bo ciąża jest wczesna, pomiar glukozy był po wizycie u gina, a teraz wizytę u diabetologa mam wcześniej niz ginekologiczna.
No ja chyba nie mam wyjścia skoro pierwsze badania glukozy są do 10 tyg. a ja robiłam wcześniej na własną rękę.
Gdyby nie to byłabym jeszcze nieświadoma.
Ale to nie jest tak ,że w aptece np nie potrzeba specjalnych wytycznych żeby dostać glukometr? Ja dostałam jeszcze przed ciążą ,ale na ten moment paski kupuje jeszcze na własną rękę i niestety place .

A jak z tymi wadami,które powoduje cukier ? Jak to jest ? Czy takie pojedyncze skoki bardzo zagrażają? Czytałam,że cukier musiałby być przewlekle ponad 180,ale wiadomo,że ryzyko instnieje 😔
Pojedyncze skoki nie grożą. Zagrożeniem jest zaniedbana cukrzyca, z permanentnie podwyższonym cukrem. Wtedy dziecko ma stałe zbyt wysoką podaż glukozy.

Ale to nie jest tak ,że w aptece np nie potrzeba specjalnych wytycznych żeby dostać glukometr? Ja dostałam jeszcze przed ciążą ,ale na ten moment paski kupuje jeszcze na własną rękę i niestety place .
Zapytaj w aptece. Glukometry darmowe są od producentów, którzy je dostarczają do aptek.

Mój nie reagował 🤫
A moja reaguje. Rusza się ciągle ale jak np chce żeby się poruszała bo za długo jej nie czuje to zjem coś niedozwolonego i już ja mam 😀 Pani doktor mówiła że jak kobieta w ciąży chce poczuć ruchy bo za długo nie czuje i się martwi to mamy napić się coca coli. 😀 Ja zjem kromkę białego chleba i wystarczy 😀

reklama
Serio myślicie, że ktoś bada glukozę i przed wizytą u lekarza leci do apteki po glukometr? 👀
No ja sobie tego nie wyobrażam.
Ale za sprawą swojej kontroli glukozy od razu wzięłam skierowanie do specjalisty żeby mnie poprowadził.
Jedyne co to czekam ok 10 dni a powinni mnie przyjąć wcześniej zgodnie z przepisami.
Ale to już lada moment więc nie robiłam afery.
Musi mi to ktoś od a do z wyłożyć , powiedzieć co z metforminą i pokazać jak się obsługuje to ustrojstwo.
Jestem chyba dziwna bo zastrzyki z heparyny robię już bez zbędnego jęczenia ale nie wyobrażam sobie kłuć paluchów 🙈
Wiem, wszystko zniosę.

Do góry