reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

U nas mały już się uspokoił w porównaniu do tego co było przez pierwszy miesiąc a berbeć ma już 10 tygodni 🙈

We wtorek lecę na krzywą i nie ukrywam boję się, że wyjdzie cyrk. Wiadomo, że nieprzespane nocki nie sprzyjają cukrom na czczo a u mnie od 10 tygodni są nieprzespane 😂 chciałabym się już na dobre pozbyć tej słodkiej krowy, bo połączenie diety cukrzycowej z dietą bezmleczno bezjajeczną będzie ciężkie 🥴

Wtedy wazniejsza jest dieta bmk i bjk. Cukrzycowa idzie na 2gi plan ale na pewno nic nie wyjdzie:-)
Ja odpukac od czwartku zero bolących pleców. Kłuje mnie codziennie w Bożenie ,chociaż chyba najbardziej w piątek ,a wczoraj i dziś to bardzo znosnie. Zeschizowala mnie ta zgładzajaca szyjka 😏 Jakby nie te non stop zdrętwiale i bolące ręce to jakoś był się toczyła. Chociaż dzisiaj o 7 dostałam takie wciery po zebrach,że było po spaniu 😞 Staram się dużo polegiwac i nie łazić jak mocno nie muszę,a przynajmniej na raty. Pić chce mi się litrami i arbuza to poproszę całego dla mnie,bo jak mam połówkę na dwoje to nie wiem jak się za niego brać 😅😅
A Wy jak się macie ? 🥰

Ales mnie rozsmieszyla tym arbuzem 🤣 juz jednago masz przed soba to jeszcze drugiego pochlaniasz? 🤭🤣

reklama
Hejo, u mnie bez zmian. Dalej bujam sie z ortopedami itd, ale to jest pic na wodę, nikt nie chce podjąć decyzji, więc pewnie będę rodzic naturalnie. Ogólnie czuje się, jakbym nie miała sily urodzić. Fizycznie, jak mysle o porodzie to nie mam sily 🙄

Hejo, u mnie bez zmian. Dalej bujam sie z ortopedami itd, ale to jest pic na wodę, nikt nie chce podjąć decyzji, więc pewnie będę rodzic naturalnie. Ogólnie czuje się, jakbym nie miała sily urodzić. Fizycznie, jak mysle o porodzie to nie mam sily 🙄

Aczy w Twoim szpitalu jest zzo na zyczenie w razie co?

Kazdy porod inny wiec moze tym razem uda sie w pelni jak bedzie trzeba :-)
Dajesz rade funkcjonowac? Chocuaz zwykle przeciwbolowe pomagaja cos?
Nie biorę żadnych przeciwbólowych, na paracetamol jestem uczulona 🙄zaciskam zęby i idę dalej, innego wyjścia nie ma.
Dzisiaj ogólnie na kolejnym usg spojenia stwierdzili, że rozejścia spojenia nie ma, ale ze są pogrubione jakieś połączenia przy spojeniu i że to boli. Ogólnie lekarz wykonujący, jak dawal mi opis śmiał się, że jak ginekolodzy zobaczą, że mam te zgrubienia to będą drzeć na sam zapis, więc tu się jakieś cyrki dzieją 🙈
W każdym razie, jak się samo nie zacznie to za jakieś 1.5 tyg pójdę na wywołanie i tak, czy inaczej będzie po wszystkim 🫡

Nie biorę żadnych przeciwbólowych, na paracetamol jestem uczulona 🙄zaciskam zęby i idę dalej, innego wyjścia nie ma.
Dzisiaj ogólnie na kolejnym usg spojenia stwierdzili, że rozejścia spojenia nie ma, ale ze są pogrubione jakieś połączenia przy spojeniu i że to boli. Ogólnie lekarz wykonujący, jak dawal mi opis śmiał się, że jak ginekolodzy zobaczą, że mam te zgrubienia to będą drzeć na sam zapis, więc tu się jakieś cyrki dzieją 🙈
W każdym razie, jak się samo nie zacznie to za jakieś 1.5 tyg pójdę na wywołanie i tak, czy inaczej będzie po wszystkim 🫡

Jestes dzielna kobietka 💚 pomysl sobie ze juz blizej jak dalej konca tych ostatnich dni. Mi to dawalo duza ulge jak mialam przed oczami obraz jak smigam sobie wolna od brzucha :-))

Dobra dziewczyny, po cukrzycy nie ma śladu 🥰 hitem jest to, że cukier na czczo mam 92 i z tego co pamiętam to u mnie zawsze był w granicach 88-94. Chore jest to, że w takiej sytuacji w ciąży wpadam od razu w cukrzycę 🙈

Załączniki

• IMG_4607.jpeg
    IMG_4607.jpeg
    71 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Do góry