reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

U nas mały już się uspokoił w porównaniu do tego co było przez pierwszy miesiąc a berbeć ma już 10 tygodni 🙈

We wtorek lecę na krzywą i nie ukrywam boję się, że wyjdzie cyrk. Wiadomo, że nieprzespane nocki nie sprzyjają cukrom na czczo a u mnie od 10 tygodni są nieprzespane 😂 chciałabym się już na dobre pozbyć tej słodkiej krowy, bo połączenie diety cukrzycowej z dietą bezmleczno bezjajeczną będzie ciężkie 🥴

Wtedy wazniejsza jest dieta bmk i bjk. Cukrzycowa idzie na 2gi plan ale na pewno nic nie wyjdzie:-)
Ja odpukac od czwartku zero bolących pleców. Kłuje mnie codziennie w Bożenie ,chociaż chyba najbardziej w piątek ,a wczoraj i dziś to bardzo znosnie. Zeschizowala mnie ta zgładzajaca szyjka 😏 Jakby nie te non stop zdrętwiale i bolące ręce to jakoś był się toczyła. Chociaż dzisiaj o 7 dostałam takie wciery po zebrach,że było po spaniu 😞 Staram się dużo polegiwac i nie łazić jak mocno nie muszę,a przynajmniej na raty. Pić chce mi się litrami i arbuza to poproszę całego dla mnie,bo jak mam połówkę na dwoje to nie wiem jak się za niego brać 😅😅
A Wy jak się macie ? 🥰

Ales mnie rozsmieszyla tym arbuzem 🤣 juz jednago masz przed soba to jeszcze drugiego pochlaniasz? 🤭🤣

reklama
Hejo, u mnie bez zmian. Dalej bujam sie z ortopedami itd, ale to jest pic na wodę, nikt nie chce podjąć decyzji, więc pewnie będę rodzic naturalnie. Ogólnie czuje się, jakbym nie miała sily urodzić. Fizycznie, jak mysle o porodzie to nie mam sily 🙄

Hejo, u mnie bez zmian. Dalej bujam sie z ortopedami itd, ale to jest pic na wodę, nikt nie chce podjąć decyzji, więc pewnie będę rodzic naturalnie. Ogólnie czuje się, jakbym nie miała sily urodzić. Fizycznie, jak mysle o porodzie to nie mam sily 🙄

Aczy w Twoim szpitalu jest zzo na zyczenie w razie co?

Kazdy porod inny wiec moze tym razem uda sie w pelni jak bedzie trzeba :-)
Dajesz rade funkcjonowac? Chocuaz zwykle przeciwbolowe pomagaja cos?
Nie biorę żadnych przeciwbólowych, na paracetamol jestem uczulona 🙄zaciskam zęby i idę dalej, innego wyjścia nie ma.
Dzisiaj ogólnie na kolejnym usg spojenia stwierdzili, że rozejścia spojenia nie ma, ale ze są pogrubione jakieś połączenia przy spojeniu i że to boli. Ogólnie lekarz wykonujący, jak dawal mi opis śmiał się, że jak ginekolodzy zobaczą, że mam te zgrubienia to będą drzeć na sam zapis, więc tu się jakieś cyrki dzieją 🙈
W każdym razie, jak się samo nie zacznie to za jakieś 1.5 tyg pójdę na wywołanie i tak, czy inaczej będzie po wszystkim 🫡

Nie biorę żadnych przeciwbólowych, na paracetamol jestem uczulona 🙄zaciskam zęby i idę dalej, innego wyjścia nie ma.
Dzisiaj ogólnie na kolejnym usg spojenia stwierdzili, że rozejścia spojenia nie ma, ale ze są pogrubione jakieś połączenia przy spojeniu i że to boli. Ogólnie lekarz wykonujący, jak dawal mi opis śmiał się, że jak ginekolodzy zobaczą, że mam te zgrubienia to będą drzeć na sam zapis, więc tu się jakieś cyrki dzieją 🙈
W każdym razie, jak się samo nie zacznie to za jakieś 1.5 tyg pójdę na wywołanie i tak, czy inaczej będzie po wszystkim 🫡

Jestes dzielna kobietka 💚 pomysl sobie ze juz blizej jak dalej konca tych ostatnich dni. Mi to dawalo duza ulge jak mialam przed oczami obraz jak smigam sobie wolna od brzucha :-))

Dobra dziewczyny, po cukrzycy nie ma śladu 🥰 hitem jest to, że cukier na czczo mam 92 i z tego co pamiętam to u mnie zawsze był w granicach 88-94. Chore jest to, że w takiej sytuacji w ciąży wpadam od razu w cukrzycę 🙈

Załączniki

• IMG_4607.jpeg
    IMG_4607.jpeg
    71 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Do góry