reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Ja po wizycie 🤞 Mała 2800 ale wg pani doktor ma więcej tylko nie może jej zmierzyć dokładnie. Mamy być grzeczne,bo ona idzie na tydzień urlopu 😅 Szyjka zaczyna się zgładzac,mam się oszczędzać i widzimy się 31 lipca w szpitalu.

Toz juz rzut beretem !! 🤩
Mi w 37 mowili ze mlody ma 2600. Urodzil sie tego samego dnia z waga 2930:-) takze granica bledu zawsze jakas musi byc.
Na pewno masz cudna Kluseczke 🥰

reklama
Toz juz rzut beretem !! 🤩
Mi w 37 mowili ze mlody ma 2600. Urodzil sie tego samego dnia z waga 2930:-) takze granica bledu zawsze jakas musi byc.
Na pewno masz cudna Kluseczke 🥰
Ja też jakoś instynktownie i fizycznie czuje ,że ma więcej 🙈
Taak,już niedługo się widzimy i zobaczę te stopy,które mi nokautują zebra i główkę,która mi chciała wykończyć nerkę 😅 Trzymam tylko kciuki żeby było bez niespodzianek ❤️

U mnie szacowana waga na wczoraj to 3300 🙉 doktor powiedziała, że jestem wysoka i że to waga w normie, ale już jestem przerażona. Przecież w takim tempie dziecko dobije mi 5kg do porodu 🙄
Dzisiaj na wizycie moja ginekolog trochę sie wkurzyła, że jeszcze nie zakwalifikowali mnie do cesarki tylko w takim stanie odprawiają mnie dalej na konsultacje. W takim stanie chodziło jej, że u mnie jest tragedia z bólem tego spojenia, a dzisiaj zobaczyła jeszcze stopy slonicy.
Do tego GBS dodatni.
Podsumowanie całej ciazy- jeden wielki dramat.

U mnie szacowana waga na wczoraj to 3300 🙉 doktor powiedziała, że jestem wysoka i że to waga w normie, ale już jestem przerażona. Przecież w takim tempie dziecko dobije mi 5kg do porodu 🙄
Dzisiaj na wizycie moja ginekolog trochę sie wkurzyła, że jeszcze nie zakwalifikowali mnie do cesarki tylko w takim stanie odprawiają mnie dalej na konsultacje. W takim stanie chodziło jej, że u mnie jest tragedia z bólem tego spojenia, a dzisiaj zobaczyła jeszcze stopy slonicy.
Do tego GBS dodatni.
Podsumowanie całej ciazy- jeden wielki dramat.
Bardzo Ci współczuję 😞😞 Człowiek czeka na końcówkę i już chciałby powoli mieć spokój jakiś,a tu gnębi dalej jak nie to ,to tamto 😏 Ale musisz dać jakoś radę ,trzymam kciuki ❤️
To aż tyle musisz przejść żeby Ci ta cesarkę uznali i skierowali na nią ? Jakaś masakra.

Dziewczyny co jak co, ale urodzic kazda musi jak cos:-))) takze juz blizej jak dalej i oby tylko poszlo z gorki i bez problemow dla dzieci i dla Was. Trzymam kciuki 🤞

Btw dlatego ja zawsze mowie ze ciaza to zaden stan blogoslawiony i w leb powinien dostac ten kto to wymyslil:-)

Bardzo Ci współczuję 😞😞 Człowiek czeka na końcówkę i już chciałby powoli mieć spokój jakiś,a tu gnębi dalej jak nie to ,to tamto 😏 Ale musisz dać jakoś radę ,trzymam kciuki ❤️
To aż tyle musisz przejść żeby Ci ta cesarkę uznali i skierowali na nią ? Jakaś masakra.
Już czekam tylko na rozwiązanie i oby wszystko później było ok.
Dzisiaj jestem na ktg w szpitalu, więc znowu mnie badają i mówią, że te 6mm to nie jest do cc, więc raczej nie będą mnie ciąć. Nie wiem jeszcze, czy ortopeda będzie mógł bardziej szczegółowo określić to spojenie 🤷

Już czekam tylko na rozwiązanie i oby wszystko później było ok.
Dzisiaj jestem na ktg w szpitalu, więc znowu mnie badają i mówią, że te 6mm to nie jest do cc, więc raczej nie będą mnie ciąć. Nie wiem jeszcze, czy ortopeda będzie mógł bardziej szczegółowo określić to spojenie 🤷
Ech,współczuję Ci . Nie tylko tego bólu,ale i niepewności ,bo jeden lekarz mówi tak inny co innego 😏 I chociaż wiadome,że człowiek przyjmie ta czy ta decyzję,ale wolałby wiedzieć .

A ogólnie jak się macie po weekendzie ? ❤️

Meldujcie sie dziewczyny po weekendzie😎🤭 teraz kazdy dzien to jak na szpilkach z Wami 🙃
Ja odpukac od czwartku zero bolących pleców. Kłuje mnie codziennie w Bożenie ,chociaż chyba najbardziej w piątek ,a wczoraj i dziś to bardzo znosnie. Zeschizowala mnie ta zgładzajaca szyjka 😏 Jakby nie te non stop zdrętwiale i bolące ręce to jakoś był się toczyła. Chociaż dzisiaj o 7 dostałam takie wciery po zebrach,że było po spaniu 😞 Staram się dużo polegiwac i nie łazić jak mocno nie muszę,a przynajmniej na raty. Pić chce mi się litrami i arbuza to poproszę całego dla mnie,bo jak mam połówkę na dwoje to nie wiem jak się za niego brać 😅😅
A Wy jak się macie ? 🥰

reklama
Ja odpukac od czwartku zero bolących pleców. Kłuje mnie codziennie w Bożenie ,chociaż chyba najbardziej w piątek ,a wczoraj i dziś to bardzo znosnie. Zeschizowala mnie ta zgładzajaca szyjka 😏 Jakby nie te non stop zdrętwiale i bolące ręce to jakoś był się toczyła. Chociaż dzisiaj o 7 dostałam takie wciery po zebrach,że było po spaniu 😞 Staram się dużo polegiwac i nie łazić jak mocno nie muszę,a przynajmniej na raty. Pić chce mi się litrami i arbuza to poproszę całego dla mnie,bo jak mam połówkę na dwoje to nie wiem jak się za niego brać 😅😅
A Wy jak się macie ? 🥰
U nas mały już się uspokoił w porównaniu do tego co było przez pierwszy miesiąc a berbeć ma już 10 tygodni 🙈

We wtorek lecę na krzywą i nie ukrywam boję się, że wyjdzie cyrk. Wiadomo, że nieprzespane nocki nie sprzyjają cukrom na czczo a u mnie od 10 tygodni są nieprzespane 😂 chciałabym się już na dobre pozbyć tej słodkiej krowy, bo połączenie diety cukrzycowej z dietą bezmleczno bezjajeczną będzie ciężkie 🥴

Do góry