reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Mam już swój cud na piersi ❤️ Cesarkę przeżyłam i choć doświadczenie gorsze to śmigam lepiej niż za pierwszym razem, a jakie będą efekty za jakiś czas to zobaczymy.

Wierzę, że wszystko będzie dobrze❤️
Córcia przecudna ! 🥰, niecałe 3,4 kg więc maluszek 😊
Nie chciałybyście widzieć ile zjadłam jak mi już pozwolono 😱🙈 Także wytrwałości dziewczyny 😆
Czekamy na Wasze maluszki🍀🍀
Gratuluje i zyczymy rzeki mleka i duzo milosci i wytrwalosci ❤️🧡💛💚💙💜

reklama
A nie możesz przedzwonić do diabetologa?
Ogólnie, o której zazwyczaj mierzyłaś cukier?
Też mam wizytę 20 lipca 🙈
Ona mi ogólnie powiedziała,że mam wziąć skierowanie i przyjść do niej jeżeli te cukry będą wybijać ,nie mówiliśmy o tych niskich właśnie. Zawsze mierze jakoś 6-7:30 ,a ostatnio jak miałam za niski rano to też chyba jakoś po 8 zmierzylam.

Też mam wizytę 20 lipca 🙈
Ona mi ogólnie powiedziała,że mam wziąć skierowanie i przyjść do niej jeżeli te cukry będą wybijać ,nie mówiliśmy o tych niskich właśnie. Zawsze mierze jakoś 6-7:30 ,a ostatnio jak miałam za niski rano to też chyba jakoś po 8 zmierzylam.
Więc pewnie to jest przyczyną. Musisz chyba wczesniej wstawać i zjadać śniadanko 🤪
A ty za chwilę kończysz 37 tyg prawda?

Wytrzymujecie jeszcze laseczki w te upaly?

Ja po ciazy bez lekow na cukrzyce z dieta bmk i bjk i bez orzechow i juz hemoglobina 5,63 🙉 i wez tu pogodz czlowieku wszystko... powiem Wam ze na diecie cukrzycowej bylo na lajciku w porownaniu z tym co teraz🥴

Takze niech Wam sie slodka franca konczy i bedzie to jedyna dieta jaka musialyscie przejsc.

Ja po ciazy bez lekow na cukrzyce z dieta bmk i bjk i bez orzechow i juz hemoglobina 5,63 🙉 i wez tu pogodz czlowieku wszystko... powiem Wam ze na diecie cukrzycowej bylo na lajciku w porownaniu z tym co teraz🥴

Takze niech Wam sie slodka franca konczy i bedzie to jedyna dieta jaka musialyscie przejsc.
O zależy kiedy. Mała zeszła w dół czy cos ,czuje znowu lekko nerkę i nie mogę się załatwić chyba mi eksploduje tyłek .😂🙈
Dzisiaj 37+0 💪 Myślałam,że się uspokoję,ale niestety nie 🙈 Chyba dopiero jak stary wróci za tydzień to trochę odetchne.
No powiem szczerze,że ciężej mi się teraz trzyma dietę niż zima. Te wszystkie lody,owoce i w ogóle 😏 Rano nie chciało mi się jeść ,zjadłam dwie kromki z samym ogórkiem i cukier 150 . Wybije mi tak raz na trzy dni po czymś,ale zazwyczaj jestem świadoma,że coś poszło nie tak . Pić mogłabym wiadrami,butelka 1,5l starcza na 30min i znowu zgrzeszyłam gazowana,pewnie też przez to problem z dwójką . Dzisiaj wróciłam na dobre tory i tylko woda bez gazu ,ale już mi wychodzi bokiem,jakiejś oranzadki bym się napiła 😂

A jaki powinnaś mieć wynik, w sensie jaki jest zakres?
I jak tam ogólnie u Ciebie?

Upaly daja w kość, nogi spuchnięte, że się ustać nie da. Przed snem, jak trochę dłużej potrzymam kompres i wiadomo dłużej się odpoczywa to rano te nóżki takie chudziutkie 😅ale ogólnie to da się wytrzymać, gorzej z tym spojenie lonowym, bo piecze, boli, nie mogę zbytnio chodzić, siedzieć, dramat 🙈plus znowu infekcja gardła. Błędne koło. Na szczęście cukry współpracują.

Mam już swój cud na piersi ❤️ Cesarkę przeżyłam i choć doświadczenie gorsze to śmigam lepiej niż za pierwszym razem, a jakie będą efekty za jakiś czas to zobaczymy.

Wierzę, że wszystko będzie dobrze❤️
Córcia przecudna ! 🥰, niecałe 3,4 kg więc maluszek 😊
Nie chciałybyście widzieć ile zjadłam jak mi już pozwolono 😱🙈 Także wytrwałości dziewczyny 😆
Czekamy na Wasze maluszki🍀🍀
Wielkie wielkie gratulacje 💪♥️
Zdrowia dla was dziewczyny 😍

reklama
Do góry