reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Wczoraj najadlam się jak wiesz kto na kolację 😅 3 jajka, 3 ogorki kiszone i kromka chleba. I już tak nie zrobię, bo nie mogłam zasnąć z przejedzenia. Przebudziłam się o 5 nad ranem i z ciekawości poszłam zmierzyć cukier, było 98 ( tak z kopyta, ze wiesz, nawet chwili nie odczekalam), pozniej jeszcze zasnęłam i około 8.30 miałam 87. Wczoraj zwiększyłam insulinę na 19j.
Ale chyba tak to zostawię. Wyczytałam w moich zapiskach, że śniadanie mam zjeść najpóźniej do 8.30, a przerwa nocna nie dłuższą, niż 8-10h. Zważając, se idę spać około północy, a wstanę o 8.15 to zmieszczę się w normach, a wtedy cukier będzie dobry. Tylko, czy to nie oszukać przeznaczenie??

A tak z ciekawosci to zaraz po przebudzeniu badasz czy jak?

reklama
Zależy z którego palca wezmę ale raz był w normie 💁bo 77.
Co się zestresowałam to moje 😣oby to była tęsknota po żółtym serze 🤦‍♀️ A za jakieś 2 tyg mam porzucić glukometr.
Wszystko stanęło bo na plusie mam 9,5 kg.

Zawsze uznaje sie 1 pomiar za najbardziej wiarygodny. Bo nawet jakbys chciala z innego palca to minimum15- 20 minut musisz dac urzadzeniu, a jak wiadomo po x- minutach stezenie glukozy we krwi juz tez inne. Dlatego badamy raz.
Oby jednorazowy wyskok.

Trzy swiaty z ta slodka małpą 🥴 niech juz da Ci zyc!

Ja teraz czesto zapominam mierzyc... rano byle dopasc kawy i przetrwac 🤦‍♀️

Trzy swiaty z ta slodka małpą 🥴 niech juz da Ci zyc!

Ja teraz czesto zapominam mierzyc... rano byle dopasc kawy i przetrwac 🤦‍♀️
Powiem Ci, że mi już ręce dawno opadły, ja już nie mam siły, serio. Dłużej śpię i jest git i niech tak zostanie 🤷

Oooo tak, pamiętam, jak sama biegłam byle tylko po kawkę, zaraz znowu zacznie się ten wyścig 😁
A jak tam Twoje maluchy się dogadują? Starszak miał już jakieś "cudowne " pomysły? 😁
Jak słuchałam ostatnio od szwagierki, że jak płakał mlodszy syn (w wieku gora miesiąc) to ten starszy podbiegł i chciał mu dawać chipsy, żeby się uspokoil🙈 oczy dookoła głowy.

I jak Twoje samopoczucie? Już polog poszedł w niepamięć?

Powiem Ci, że mi już ręce dawno opadły, ja już nie mam siły, serio. Dłużej śpię i jest git i niech tak zostanie 🤷

Oooo tak, pamiętam, jak sama biegłam byle tylko po kawkę, zaraz znowu zacznie się ten wyścig 😁
A jak tam Twoje maluchy się dogadują? Starszak miał już jakieś "cudowne " pomysły? 😁
Jak słuchałam ostatnio od szwagierki, że jak płakał mlodszy syn (w wieku gora miesiąc) to ten starszy podbiegł i chciał mu dawać chipsy, żeby się uspokoil🙈 oczy dookoła głowy.

I jak Twoje samopoczucie? Już polog poszedł w niepamięć?

Moj jeszcze w miare grzeczny. To ze pała miloscia do mlodego koliduje jedynie jak jest chory. Nie moge go izolowac w 100% wiec zawsze w ta noge mlodego pocaluje 🙈a tak to go tuli, caluje i powtarza "moj Radzio, moj Radzio😍" Jak placze to krzyczy "Radzio nie placz, mama przyjdzie i da cycuszka. Mamooooooo" 🤭 wesolo jest, ale tez jest harowa jak sie uprze jak dzik i jeden i drugi wyja do ksiezyca... 🤷‍♀️ takze wszystko przed Toba. Jednak inaczej jak to pierwsze dziecko i mozesz mu poswiecic 100% a inaczej a jak kolejne i trzeba balansowac aby starsze nis poczulo sie odrzucane bo jednak maluchowi trzeba poswiecic b. duzo czasu i uwagi.

Nie mam sily na nic. Wizyta popologowa w srode wiec zobaczymy. Kawa to ratunek :-) najlepiej dwie a w czasie kryzysu wchodza i trzy 😅

Dobrze ze cukry opanowalas na swoj sposob. Nie wazne czy szybciej czy pozniej wstajesz. Wazne ze sa okej :-)))

Moj jeszcze w miare grzeczny. To ze pała miloscia do mlodego koliduje jedynie jak jest chory. Nie moge go izolowac w 100% wiec zawsze w ta noge mlodego pocaluje 🙈a tak to go tuli, caluje i powtarza "moj Radzio, moj Radzio😍" Jak placze to krzyczy "Radzio nie placz, mama przyjdzie i da cycuszka. Mamooooooo" 🤭 wesolo jest, ale tez jest harowa jak sie uprze jak dzik i jeden i drugi wyja do ksiezyca... 🤷‍♀️ takze wszystko przed Toba. Jednak inaczej jak to pierwsze dziecko i mozesz mu poswiecic 100% a inaczej a jak kolejne i trzeba balansowac aby starsze nis poczulo sie odrzucane bo jednak maluchowi trzeba poswiecic b. duzo czasu i uwagi.

Nie mam sily na nic. Wizyta popologowa w srode wiec zobaczymy. Kawa to ratunek :-) najlepiej dwie a w czasie kryzysu wchodza i trzy 😅

Dobrze ze cukry opanowalas na swoj sposob. Nie wazne czy szybciej czy pozniej wstajesz. Wazne ze sa okej :-)))
Oooo slodziaczki 🥰 to super, że tak się pokochali. Starszak jest dobry " mama da cycuszka"😁
Ale wiadomo, wszystko ma swoje uroki i gorsze strony, jak to w życiu bywa 🤷
To dawaj znać po wizycie, czy wszystko ok🙂

reklama
U mnie po wizycie wszystko ok. Zagoilo sie co mialo i lekarz dal zielone swiatlo na przytulanki i dal tabletki anty a ja w takim szoku z tego wszystkiego. Jakos nie odczuwam potrzeby przytulanek ze zmeczenia chyba 🙈🤭

W ciazy nie mozna bylo teraz mozna a nie ma checi. Luuudzie 🙈🤣
No ja tej czekam na te przytulanki,a coraz częściej myślę,że mi to szybko minie 😂
Ja już anty nie biorę,brałam te 8lat i chyba od tego narobiłam sobie tego czegoś na wątrobie 😏 Niech się teraz stary też pogimnastykuje .
Cieszę się,że wszystko jest ok i zagojone 😘

Do góry