Jestem właśnie na tej nocnej, ale mam 8j. Diabetolog kazał zwiększać, jeśli jakiś wyskok będzie się utrzymywał 4 dni, więc jeszcze zostawiam. Ale właśnie mam takie górne te granice rano NP 138, dzisiaj zjadłam śniadanie bez chleba, sam twaróg i miałam 94, wiec może to jest chwilowe rozwiązanieDaria a jesteś na insulinie? Ja mam tą bazę długodziałającą nocną i mi położna powiedziała że jakby mi na czczo skoczyły powyżej 90 pomimo 35 tygodnia (gdzie zapotrzebowanie powoli będzie spadać) to żeby te moje 16j podzielić na dwa i w oba uda dać po 8. To często daje lepszy efekt niż zwiększanie dawki taki protip ale mam nadzieję, że nie będę musiała go stosować
reklama
A który to tydzień? Bo ogólnie u mnie z każdym kolejnym później było gorzej - do tego stopnia, że musiałam szukać kolejnych chlebów na śniadanie żeby te glikemie po śniadaniu utrzymać w normieJestem właśnie na tej nocnej, ale mam 8j. Diabetolog kazał zwiększać, jeśli jakiś wyskok będzie się utrzymywał 4 dni, więc jeszcze zostawiam. Ale właśnie mam takie górne te granice rano NP 138, dzisiaj zjadłam śniadanie bez chleba, sam twaróg i miałam 94, wiec może to jest chwilowe rozwiązanie
Na szczęście znalazłam taki Probody z IG 33,5 i jest ok. Bo później na kolację już mogę jeść inny.
Po 35 tygodniu zapotrzebowanie na insulinę może zacząć spadać, ale ja póki co jadę na 16j
Właśnie słyszałam, że im dalej w las tym ciężej i tego się obawiam, ze to może być ten moment, gdzie za chwile trzeba będzie zwiększać dawkę. Dzisiaj rozpoczęłam 24 tydzień.A który to tydzień? Bo ogólnie u mnie z każdym kolejnym później było gorzej - do tego stopnia, że musiałam szukać kolejnych chlebów na śniadanie żeby te glikemie po śniadaniu utrzymać w normie
Na szczęście znalazłam taki Probody z IG 33,5 i jest ok. Bo później na kolację już mogę jeść inny.
Po 35 tygodniu zapotrzebowanie na insulinę może zacząć spadać, ale ja póki co jadę na 16j
Chleb probody z Putki?
Ja właśnie na początku dużo przerobiłam tych chlebów i zostałam na chlebie wojskowym z Biedronki. Ale może trzeba będzie coś zmienić, nie wiem, dam sobie jeszcze chwilę. W przyszłym tyg mam też wizytę u diabetologa, więc pewnie coś podpowie.
Czyli u Ciebie cukry nie odpuszczają masakra z ta cukrzycą, ale Ty chociaż jesteś już bliżej, niż dalej ten fakt musi być pocieszajacy
Nath096
Fanka BB :)
Czyli co po 30tc jest dalej gorzej czy znowu lepiej?
Do mnie znów pisała dietetyk,żebym jeszcze opisała zalecenia z ostatniej wizyty u diabetologa i do tego podała wzrost i w przyszłym tygodniu od nowa dzienniczek 3dniowy mam przesłać. Ech,uwalila sobie,że się glodze . Teraz się trochę z tym pobujam.
Do mnie znów pisała dietetyk,żebym jeszcze opisała zalecenia z ostatniej wizyty u diabetologa i do tego podała wzrost i w przyszłym tygodniu od nowa dzienniczek 3dniowy mam przesłać. Ech,uwalila sobie,że się glodze . Teraz się trochę z tym pobujam.
gooskaw
Jak mozna sie glodzic przy cukrzycy ciazowej jak musisz jesc co 2,5-3h?
Po 28tc cukry lubia swirowac ale jest grono dziewczyn ktorym im dalej tym cukry spadaja.
Mi znowu rosna(nie wiem na ile to po sterydach a na ile po prostu swirowanie) i dzis wskakuje na 18j i juz sobie podziele bo ten bol moze nie byc fajny... i nie bede probowac lepiej go doswiadczac na wlasnej skorze eh.
Po 28tc cukry lubia swirowac ale jest grono dziewczyn ktorym im dalej tym cukry spadaja.
Mi znowu rosna(nie wiem na ile to po sterydach a na ile po prostu swirowanie) i dzis wskakuje na 18j i juz sobie podziele bo ten bol moze nie byc fajny... i nie bede probowac lepiej go doswiadczac na wlasnej skorze eh.
gooskaw
Nie tym razem Druga dawka większą i nic trochę wzdęć W ogóle mam wrażenie,że mam coś w pochwie W sensie taka kulkę ,która trochę zasłania wejście ,nie jest to narosl czy coś ale coś co było tylko gdzie indziej i mam wrażenie,że do mnie uwiera
Ja mam zawsze tak po problemach z 2jka po lactulosum jak opisujesz. Tzn juz coraz mniej mi to przeszkadza bo chyba sie przyzwyczailam ale to rowniez konsultowalam z lekarzem. Tak wiec zapisuj w swoim kajeciku.
Probowalas baldaloin na noc?
gooskaw
Daria a jesteś na insulinie? Ja mam tą bazę długodziałającą nocną i mi położna powiedziała że jakby mi na czczo skoczyły powyżej 90 pomimo 35 tygodnia (gdzie zapotrzebowanie powoli będzie spadać) to żeby te moje 16j podzielić na dwa i w oba uda dać po 8. To często daje lepszy efekt niż zwiększanie dawki taki protip ale mam nadzieję, że nie będę musiała go stosować
Ja dzis sprobuje 10j w jedno udko i 8 w drugie j zobaczymy czy zbije poranne cukry :-)
Chociaz noce mam ostatnio tragiczne bo poce sie jak szczur na glowie i szyi i to mnie strasznie meczy:-( wszystko zaczelo sie pierdzielic po sterydach i mam nadzieje ze jakos sie chociaz naprostuje minimalnie bo to juz tydzien minal :-/
Nath096
@gooskaw a to im większa jednostka tym bardziej boli?
No nie wiem ,jem 5-6 posiłków dziennie i to nie na każdy posiłek jedna kanapkę z pasztetem.
Ech no chce to niech ma. Wyśle za tydzień znowu dzienniczek.
Nie próbowałam. Dziś poszłam do łazienki chyba dwa razy ,po trochu . Lepiej się czuję dużo. Nadganiam tą wodę póki wierzę,że skutkuje .
No nie wiem ,jem 5-6 posiłków dziennie i to nie na każdy posiłek jedna kanapkę z pasztetem.
Nie próbowałam. Dziś poszłam do łazienki chyba dwa razy ,po trochu . Lepiej się czuję dużo. Nadganiam tą wodę póki wierzę,że skutkuje .
gooskaw
@gooskaw a to im większa jednostka tym bardziej boli?
Tak boli bo musisz wiecej insuliny wpakowac w udko. Jednak powyzej 15j to juz duzo. Wszystko ponizej jest jeszcze znosne :-) ale to tez kazda z nas ma troche inny prog bolu.
Jeny jak ja zazdroszcze z ta woda... ja pije tak na spokojnie 2 l plus wieczorem dodatkowo z litr i nie dziala w ogole... :-(
Tak wiec pij i badz wielbladem jak najdluzej :-) z garbem z drugiej strony hehe
A baldaloin kup sobie przy okazji w aptece w razie W.
reklama
Nath096
Kupię,bo wystarczy,że się dzień zapomnę i nieszczęście gotoweTak boli bo musisz wiecej insuliny wpakowac w udko. Jednak powyzej 15j to juz duzo. Wszystko ponizej jest jeszcze znosne :-) ale to tez kazda z nas ma troche inny prog bolu.
Jeny jak ja zazdroszcze z ta woda... ja pije tak na spokojnie 2 l plus wieczorem dodatkowo z litr i nie dziala w ogole... :-(
Tak wiec pij i badz wielbladem jak najdluzej :-) z garbem z drugiej strony hehe
A baldaloin kup sobie przy okazji w aptece w razie W.
Ech,masakra z tą insulina .
Ja od poniedziałku znowu 3dni dzienniczka. Mam nadzieję,że będzie ok i nie będę musiała iść na wizytę wcześniej niz tego 23maja.