reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dziś byłam na wizycie, cukry już dość długo w normie, jak będą serio niskie to mogę zacząć zmniejszać dawki :)
po ciąży kontrola i leki żeby cukrzyca ciążowa nie przeszła w zwykłą
Super,ze niskie. Ja również bylam na przyspieszonej wizycie ze wzgledu na śniadaniowe skoki cukru. Diabetolog powiedział,ze jesli jestem w stanie skutecznie wykluczyć z diety to co mi podnosi cukier to nie ma potrzeby insuline brac,mimo ze mialam strzał pod 190. Co do ketonow-sa niewskazane i kazal jesc pozna kolacje bo cukier na czczo jesli ma ktos wysoki z rana to wynik zlej pracy wątroby a nie skutek kolacji o 22. Podobalo mi sie jego podejście. Tak wiec dziewczyny nie wystrzegajcie sie poznych kolacji w obawie przed wynikiem cukru z rana. Ketony również sa zle. A diete zawsze można wspomóc insulina jesli zajdzie potrzeba.

Jesteś w ciąży i nie masz czasu mierzyc cukier? Nie rozumiem...to dla dobra dziecka. A pomiar zajmuje max 3 min...
Ja nie mierze bo mój bobasek jest już na świecie i przez nawał obowiązków Poprostu nie mam czasu mierzyć cukrów kilka razy zmierzyłam i były ok może przy czasie jak się ogarnę to uda mi się kontrolować

@Megi92 gratulacje! Napisz proszę w którym tygodniu urodziłaś i ile ważyło maleństwo :)
Cukrów może mierzyć nie musisz, ale postaraj się pomyśleć o umówieniu się na kontrolę lekarską

Urodziłam w 40 tc synek z waga 3630 i 57 cm :-). Na kontrolę mam się zgłosić za 6 tyg trochę mnie to przeraża :growl:
Oj to przepraszam i serdecznie gratuluję:). Waga i wzrost podobny do mojej pierworodnej (40tyg 58 cm 3760g -nie miałam cukrzycy). Pamiętaj,ze teraz szczególnie musisz o siebie zadbać, bo masz dla kogo. Zdrowia Wam życzę.

reklama
Oj to przepraszam i serdecznie gratuluję:). Waga i wzrost podobny do mojej pierworodnej (40tyg 58 cm 3760g -nie miałam cukrzycy). Pamiętaj,ze teraz szczególnie musisz o siebie zadbać, bo masz dla kogo. Zdrowia Wam życzę.
Moja pierwsza córcia urodziła się z waga 3600 też bez cukrzycy teraz synuś 30 g więcej z cukrzyca. Staram się dbać ale z tym czasem ciężko bo jak dzidziuś śpi to i ja albo się też położę albo zawsze coś do zrobienia jest. Ale wszystko się da ogarnąć :-)

Do góry