reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Wiesz to jeśli kazał ci jedynie odstawić słodycze i nie jeść maki przennej to dziwnie ale cieszę się ze u ciebie to działa. Mi Wszytsko podnosiło cukier nawet zodkiewka. Z kolei lody zjedzone wieczorem powodowały ze cukry były w normie wiec to naprawdę u każdego jest indywidualnie.
Jak.juz pisalam wczesniej moja cukrzyca jest stwierdzona na podstawie przekroczenia normy na czczo o 2 mg. Musialabyn mieszkac przy laboratorium ktore otwieraja o 5rano, zeby zmieścić sie w tych wysrubowanych normach dla ciezarnych. Jak sama wiesz uczucie glodu na czczo może podnieść poziom cukru we krwi, a ja mieszkam 35minut od laboratorium które otwieraja o 8, a ja budze sie o 5 rano, - co dodatkowo wplywa na poziom cukru. Moja krzywa po godzinie od wypicia glukozy to 108, a po 2h 95, wiec tolerancje na cukier mam naprawdę dobra. I moze tez dlatego tylko takie a nie inne wytyczne dostałam od diabetologa.

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

reklama
Dziewczyny mam techniczne pytanie. Byłam w szpitalu na spotkaniu z dietetykiem odnośnie cukrzycy. Zapytałam o glukometr dostałam odpowiedź, że dostanę go w aptece. Czy tak faktycznie jest? Ma to niby być Contour Plus One. Czy tak mogę iść do apteki i go otrzymam czy potrzebny jest jakiś dokument od ginekologa lub diabetologa?

Dostaniesz ale czy akurat ten to trudno powiedzieć. Paski musisz sama dokupić.
A diabetolog Ci nie dał?
Nie byłam u diabetologa tylko u pielęgniarki w szpitalu na szkoleniu z diety. Wyczytałam w necie że dostanę w aptece glukometr jak przedstawię receptę na paski. Zobaczę jeszcze co i jak moze zapiszę się do poradni diabetologicznej. Dzięki ;-)

reklama
Nie byłam u diabetologa tylko u pielęgniarki w szpitalu na szkoleniu z diety. Wyczytałam w necie że dostanę w aptece glukometr jak przedstawię receptę na paski. Zobaczę jeszcze co i jak moze zapiszę się do poradni diabetologicznej. Dzięki ;-)
U nas tez tak było dostaliśmy receptę na paski i przy ich zakupie w aptece dali nam odpowiedni glukometr za free.

Do góry