reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Edytka ale słodziaśna mała :) moja na mm prawie od początku (do konca 2 m-ca kp)
, a też jadła jak chciała czasem 20 ml, za godzinę znowu 40 ml. Dopiero w 4 miesiącu zaczęła jesc co 3 godziny i wtedy jakoś bardziej nam się ustabilizowała sytuacja :)

reklama
Edytka śliczna malutka :) i jak ładnie ubrana :) :)

A z tym karmieniem to prawda, nigdy do końca nie można nic zaplanować :p ja już się zastanawiam jak to wszystko rozwiązać bo przed nami wesele i nie dość że musimy dojechać 500 km to jeszcze się obawiam żeby mała co chwile cyca nie wołała...

Edytka
Jaka śliczna mała :)Ile ona już ma?bo chyba pisałaś ale zapomnialam :)

Ja powoli tez odstawiam,teraz rano wprowadzam butelkę i ma na noc tez. A w międzyczasie w dzień cyc. Tylko kurde nie mogę go nauczyć pić herbatki czy wody chociażby. Ajjj....a musi coś pić.
Dziewczyny dostałam 6 gołębi i teść wyciął tak ładnie takie super mięsko jakby piersi z gołębia i jutro chce spróbować. Z czym najlepiej to może smakować? :)

Natka, no strasznie podoba mi się ta kiecka, ale juz zabrudzila, i juz przebrana!
Luca, no moze próbuj jeszcze przystawiać Michasia, może zechce cyca znowu. Mialabym problem gdybym pokarm straciła bo mała nie za bardzo chce pic z butli, mam avent, ale moze jakas inna by zalapala szybciej. Ale mam nadzieje ze jeszcze troche pokarmie.
próbowałam z tym masażem ale do 4 tylko doliczylam mała sie szarpać zaczęła, powietrze ma dochodzić czy ma nie oddychac przez te 10 sek?

Sylwia co do gołębi to nie doradze, pojęcia nie mam, nigdy nie jadlam i nie robilam... mala 9 tyg skończyła w niedziele, a w sobote 6 minely dwa miesiace! A wiem wygląda na więcej, prawie 6 kg!

Luca
U mnie na osiedlu przypada 3 dzieci na m2 ;) wiec u nas full dzieciakow na placach, w piaskownicach, nawet na klatkach schodowych a Jula nic nie lapala...ale moze jak slabe dziecko to i w autobusie podlapie...

Laseczki
Wy juz w wiekszosci po obciazeniach poporodowych???

reklama
Sylwia gołębie to pychotka jadlam kiedyś u kuzynki. Robiła tak jak kurczaka. Generalnie bardzo podobny bynajmniej dla mnie smak :-) Możesz grillowana zrobić no tak jakbyś chciała pierś z kurczaka :-)
Sylwia a z kubka też nie chcę pić albo przez slomke?

Edytka hehe 6 kg powiadasz to Michas ma 6 miesięcy i 7 kg :-) ale szczerze to córeczka Twoja nie wygląda na te 6 kg - taka kruszynka się właśnie wydaje.
Ja butelki, smoczki i laktator mam z LOVI i u nas się sprawdziło wszystko. Miałam też butelki z Aventu i też ok ale smoczek akceptuje tylko z LOVI resztę wypluwa.
Ja tak szybko liczę nie wychodzi 10 sek tylko mniej. Dziecko wtedy buźka próbuje oddychać. Może jak taka malutka to licz szybko do 5. Pediatra mi tłumaczyła że to ma powodować odetkanie zatok i że nawilża się śluzówke że smarki schodzą.

Do góry