reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aga
Bielucha wszedzie kupisz :) Moze nie zwrocilas uwagi. A wiesz, ze od dluzeszgo czasu nie widzialam Gerberkow naturalnych. Z drugiej strony tez sie jakos noe przygladalam, bo u nas juz te smakowe Gerberki albo wlasnie maslanki czy zwyjle jogurty naturalne ;)

Czy przez moja nieobecnosc dolaczyly tu jakoes slodkie mamy? Bo my tak se tu gadu gadu nie na temat :p

reklama
Luca ja już mam ten poradnik od paru dni właśnie :)

Margo jejku, zdrówka dla Julki! Żeby tylko się mały nie zaraził.

Aga moja koleżanka mówiła, że w tesco tego bielucha kupuje.

My byliśmy w poniedziałek u pediatry i Michaś ma początki zapalenia oskrzeli ale na szczęście na razie bez antybiotyku tylko inhalacje z Atrovent i na szczęście od niedzieli bez gorączki. Mały czasem się budzi jak nie może oddychać albo kaszel go dusi. Jutro idziemy na kontrolę ale wg mnie albo dalej inhalacje albo coś innego zapisze.

Luca
Ja jestem specjalistka. Jula jest oskrzelowa. Raz miala zapalenie krtani, tchawicy i oskrzeli na raz. W szpitalu mi powiedzieli, ze takie przypadki maja srednio 2 razy w roku...A co Michasiowi jest? Tylko oskrzela czy gardlo tez? Ja podawalam Pulmicort, bo u nas nic nie dzialalo...a ostatnio lekarz mi zalecil mieszanke Pulmicort+Boredual+sol fizjo. i to byl strzal w dziesiatke!!! No i tego nieszczesnego Pulmicortu podaje mniej z racji mieszanki wiec kamien z serca mi troche spadl ;) Tego czegos co Ty podajesz to nie znam...

U nas nadal kroluje angina...

Margo brak tu nowych ;) moze swoja dyskusja odstraszamy z forum :errr:

Luca zdrowka dl;a Was

Natka hmm tesco nie mam u siebie... wlasnie ja jakos nie widze tego bielucha nigdzie :/

Bieluch bywal tez w stokrotce, a teraz to nie wiem, rzadko na zakupy ruszam. Męża z kartka wysylam, przynajmniej kupi co zapisane bo ja to często biore więcej bo się może przyda.
Luca zdrowka dla Michasia, oby szybko pomoglo, moja tez cos pokasluje, jakby ten kaszelek taki bardziej zalotny, ale coś sie musi kluc bo starsza z katarem i tez troszkę kaszle.AAle ze starszym to łatwiej. Zawsze zaczynam sama ja leczyć i bardzo czesto skutecznie. Ale wiadomo temp itd to juz nie ma żartów.
Margo, my tez kiedys ten Berodual mieliśmy, chyba pierwsze inhalacje, w wieku 4-5 lat. Nie wiem czemu tak pozno, czesto mi przeciez chorowała. i to czesto suchy kilku tygodniowy kaszel nocą. I pomyśleć dobie ze pewnie wszystko znowu przede mną...
Wiecie teraz tak myślę ze odstawiłam wszystkie alergeny, truskawkowe dzemy, jakiekolwiek kakao, czekoladę itd no i te bialka j teraz nie wiadomo kto jest winowajca.
A wracając do jogurtów ja dawałam z jabłkiem tartym i bananem. Ale nie pamiętam od którego miesiąca. Amelia raczkowala wtedy i pamiętam czasem mi zwiewala, jeśli w krzesełku jej nie karmiłam tylko jakoś na wolności.
spokojnej nocy

Aga hehehe na mnie zawsze możesz liczyć :-) żartuje akurat rozszerzanie diety jest na tapecie również u mnie na grupie więc sobie różne rzeczy podrzucamy a że Was bardzo lubię to i czasem coś wrzucam do poczytania :-)

Margo chyba nie ma mamus z cc :-)
Zdrówka dla Juleczki i buziaki :-*
Pediatra nic nie mówiła o gardle więc uznaje że czysto. My też ten Atrovent z solą fizjologiczna a ten Boredual miałam kupić gdyby nie było Atroventu. Niby od pukac jest dzisiaj ciut lepiej bo już tak co chwile nie kaszle. Zobaczymy jutro idę na kontrolę. Dzięki bardzo za podpowiedź. Zapytam jutro o ten Pulmicort.
Odnośnie jogurtów to też u nas na grupie na tapecie i nasza ekspertka poleca naturalny zielony bakomy.
Edytka to zdrówka dla malutkiej oby nic się nie rozwinęło.

reklama
Lucalew
Pulmicort jest sterydem wiec polecam w ostatecznosci.

Moja Julcia wpadla dzis od rana w furieeeeee...jeje...aaaaa! Mexyk! ;) Nie wierzylam w ten bunt 2latka, ale cos jednak w tym jest ;)

Do góry