reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja Wam powiem, ze Jula do 1,5 roku nie jadla slodyczy, pozniej sporadycznie a jak skonczyla 2 latka to na imprezach juz pozwalam jej na ciasto...dzieci w pewnym wieku zaczynaja byc naprawde bystre. Jula choc do pewnego momentu nie probowala czekolady to dostawala szalu jak widziala w.sklepie kinder niespodzianke. Raz jej kupilismy i oddala nam czekolade a zabrala sama niespodzianke. Gdzies musiala podpatrzec :p az w koncu zakumala, ze to cos poza niespodzianka jest zjadliwe i od tego momentu nie kupuje ;) za to dzis upieklysmy ciasteczka z platkow owsianych z bananem i ze smakiem zjadla...wiec u mnie tylko takie slodycze...a Jula ma 2,5roku wiec nie czaje jak mozna w kilkumiesieczne dziecko upychac Monte....

reklama
Margo starsze dziecko to już też troche co innego. Ale nie pół roku i danonki czy monte... Ja się zastanawialam od kiedy mogę zwykły jogurt Nat. Z owocami

Dziewczyny, dobrze prawicie :) zgadzam się z tą intuicją/instynktem matki. Rady radami ale decyzja należy do matki i na pewno jej wybór będzie najlepszy :)

Luca potworna ta historia! Co musi czuć ta matka-stracić dwójkę dzieci i jeszcze trzecie jej zabierają.. nie potrafię sobie wyobrazić tego...

Aga według schematu żywieniowego który dostałam (wg Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci; zalecenia z 2014r.) jogurt naturalny i sery można podawać w 7 miesiącu życia.

Natka w takim razie muszę zacząć próbować bo co prawda kupiłam małej naraZie jogurty takie z owocami Hippa ale jakoś mnie nie przekonuja... chyba zdrowszy będZie zwykły i owoce które sama dam albo nawet ze słoiczka ale bez tego cukru który jest w tych jogurcikach.

Cześć, ale miałam do nadrobienia!
U nas po staremu, buzia ładniejsza, prawie idealnie gładka bez tych białek wszelkiego pochodzenia, piekę sobie szarlotki na samych żółtkach, bo czegoś słodkiego i pysznego mi się chce, chyba jakieś wapno musze kupic bo osteoporozy dostane, mała coś x mniejszym apetytem bo piersi nabierają, i w nocy po 4 godz śpi, ale w dzien to b różnie, czasem po pol godz kilka razy, a dziś to od południa, tylko na cyca się budzi. 7 tyg i 5,4kg, to chyba ja tucze :) chude te Wasze skarby w porównaniu z moja Julia...
historia trojaczkow masakryczna, no serce pęka.
Co do jedzenia, to mojaotez sobie nie radziła z poziomem ze słoiczków. Kiedyś się strasznie zadlawila. Zadzwoniłam fo bobovity chyba ze za duże kawalki pakują. Przyjechała konsultantka, zabrała słoik, prezentów na przeprosiny przywiozła a po jakimś czasie przyszła pisemną analiza ze wszystko bylo zgodnie z normami. A chyba groszkiem zielonym tak się załatwiła. Także taka historia. No i chyba fakt intuicji trzeba słuchać.
Margo a jabłuszko gotowane czy surowe dawalas do tej siatki Julce?

Aga też mi się wydaje, że zdrowszy będzie zwykły jogurt naturalny z wkrojonymi owocami. Też tak zamierzam podawać bo przeraża mnie trochę właśnie ten cukier i słodziki w "zwykłych" jogurtach owocowych bo przecież już same owoce mają cukry. Choć nie wgłębiałam się nigdy w skład tych dla dzieci, może aż takie mega złe nie są.
A jeszcze koleżanka mi kiedyś polecała serek bieluch, że dobry i krótki skład i do tego też wkrawała owoce i dawała na zmianę z jog. nat

Edytka ładna waga :) wcale małej nie tuczysz, spokojnie. Moja na początku też dużo przybierała. Potem już zwolniła i teraz małe przyrosty ma. Cieszę się, że jest poprawa z krostkami.

Edytka
Moja Jula tez dobrze odzywiona ;) Od narodzin do dzis jej zostalo :) Ma apetyt na wszystko..."mama daj zupke"..."mama drugie danie chcem" "mama kaszke (np.gryczana) chcem" :D Do siatki dawalam zawsze surowe. To sie bardzo rozciapuje wiec nie ma sensu gotowanego.

Ja podawalam jogurty naturalne z Gerbera na poczatku i czasem dosladzalam owocem ze sloiczka. Moja Julcia na szczescie do dzis uwielbia jogurty naturalne.

U nas sie tez zacznie niebawem rozszerzanie diety...juz nic nie pamietam jak co bylo ;) Bede Was meczyc ;)

Julka ma goraczke i angine :/ swietnie :/ a tak wszyscy zachwalali, ze ona mi w ogole nie choruje...no masz!

reklama
Natka o Bieluchu czytałam na niejednym forum tylko nie wiem gdZie można to kupić. A z tymi jog. To wiesz moze nie tragiczny skład ale po co mi dodatek cukru jak owoce są też slodkie. Wolę ich dodać więcej i chociaż to ma jakąś wartość odżywczą. A na dodatek zwykle 4 kubeczki po 100 G kosztują zwykle około 9zl chyba. To według mnie lepiej i zdrowiej naturalny. Mam zamrożone maliny to też będzie do jogurtu

Edytka nie tuczysz ;) zacznie lazic to wszystko jej zejdzie super ze poprawa jest

Margo z gerbera naturalny ??
Zdrówka dla młodej. I nas też choroby były. Wszyscy dookoła chorzy chodzą..

Luca ty to zawsze masz jakieś informacje bądź artykuł na temat

Do góry