reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia ;)
u mnie ciezko bylo zastapic ten obiadek bo moja do tej pory malo go zjada :)
Kaszke tez dlugo jadla malo, ale w koncu jakos jej to minelo i teraz z latwoscia zjada te 125 ml, pewnie i 150 by zjadla ;) bo kaszce jak jej daje przed spaniem to tez wlasnie dlugo jest najedzona dlatego myslalam juz zeby rano dawac jej kaszke a przed spaniem np mleko albo owobe ew.
Ja kaszke zaczelam dawac wieczorem bo chcialam zeby na noc byla bardziej najedzona, jak juz nie bede cycka dawac na noc to chyba po prostu dam ciut wiecej kaszki i wtedy tak przed 20.
Z ta butelka to juz jak uwazasz ;) ja wlaczam mleko bo chce pomalu odstawiac, dlugo probowalam dawac z butli, jak pamietasz pisalam ze mala nie chciala, i w koncu zalapala picie z kubka takiego, najpierw soczek wiec pomyslalam ze sprobuje i mleko i narazie udaje sie niecale 100 jej wypic, na poczatek to chyba i tak dobrze. A Ty jesli chcesz odstawiac mala to mozesz probowac a jak masz zamiar dalej kp to wg mnie nie ma potrzeby :)
Jogurtow tych nie dawalam, osobiscie mysle nad tym ze jak juz bede dawac to moze zwykly jog. nat + owoce tylko nie wiem od kiedy taki jogurt dziecko moze

A no i kaszki ja juz teraz daje te mleczne, czyli jak 125 wody to sypie do tego kaszke z mlekiem, wiec nie wiem ile w tym dokladnie mleka jest. daje juz przerozne czasem z glutenem zbozowe rozne a czasem kukurydziano ryzowa zwykla
Herbatkeno dawalam z butli do tej pory ale pila tylko troszke... a teraz wlasnie zaczela pic z tego kubka to daje soczek z tych dla dzieci i z woda pol na pol rozrabiam. Herbatke pewnie teraz z tego tez sie napije chetnie ;) no a z sama woda tez pewnie sprobuje

reklama
Wiesz co ja nie wiem ile powinno. Ale wychodze z założenia ze takie dziecko pije tyle ile potrzebuje. No chyba że choroba czy coś innego sie dzieje. Ja podaje małej parę razy dziennie teraz soczek i ma jeszcze te 3 karmienia. Ale wcześniej to miała tylko piers i ciut Z tej butli co jej próbowałam dac I też się nic nie działo. Póki karmisz piersią to dziecko nadrabia tym i czasem nie potrzebuje w ogóle dopajania

Margo bardzo mi przykro, ze stracilas mamę... niech odpoczywa w spokoju.
Kamkaz gratulacje,córcia czy syn, dawaj fotki.
u nas jakos pod gorke z wszystkim, mala w dzien kiepsko spi, często cyca, denerwuje się, poplakuje, daje espumisan, ale nie wiem czy pomaga. Pediatra powiedziala ze na refluks sie nie daje syropow takim maluszkom skoro przybieraja, 30 przed sylwestrem mala wazyla 3450 ale w ubranku. Czyli ok kg przybrala. W nocy spi ladnie dosc, budzi sie zje i spi, martwi mnie ze krotko ssie, i nie pobudzs piersi, ze starsza corka bylo inaczrj ciagle piersi pelne gotowe na karmienie, tu niby laktacja ustabilizowana bo pierai to fabryka a nie magazyn, ale mam wrazeniw ze nie mam czym karmić, juz plakalam nie raz, herbatek pije kilka dziennie, wczoraj nawet karmi, mm kupione stoi i czeka na moj kryzys, szczególnie lewa piers jest mniej ulubiona, moze powinnam laktatorem po karmieniu ja jeszcze pomeczyc, ale vzasem nie da aie bo musze nosic mala. Dalam jej kilka razy smoczek, u lekarza i jeszcze jak marudzila a ssac piersi nie chciala. A tak wrzeszczala ze niw.wiedzialam co jej jest. I dalej czasem tak wrzeszczy, nerwusek czy co. ale smoczek staram sie b rzadko dac. Kilka razy uzylam tez kapturkow bo nie wiem czy nie za plytko ssie a kaptur ki bardxiej mi ta brodawke zasysaja i otoczkę. juz myslalam żeby zamowic ta doradczynie laktacyjna, to akurat mala ladnie je, mniej sie dwnerwuje, spi dluzej. I mysle sobie ze wszystko ok.i znowu nast dnia powtórka. Dzis mała miesiac konczy, moze za kolejny bedzie lepiej.
Kupilam linomag i bardzo pomogl pod paszkami, ale posmarowalam tez pod broda i kolo szyi i po kilku dniach jakies czerwone plamki slbo uczulenie miala. Ale to chyba potowki bo mocno jasna noc przykrywalam, od dwoch dni zniknęły. Maka ziemniacz posypuje delikatnie i jest ok.
Za to na pupie kolo odbytu krostki czerwone sie pojawily! I kupa jakas śmierdząca kwasna, nic nowego nie zaczelsm jesc, nie wiem o co kaman. i

i jeszcze mala robi zeza....tez wasze pociechy tak mialy?

Edytka umów się z tą doradca laktacyjna zobaczy czy dobrze mała ssie itd. Ja nie żałuję i wiele rzeczy mi doradzila. Jeśli chodzi o pupę to też smaruj linomagiem. Możesz też odciagac po karmieniu
Ja tylko karmie przez nakładki bo mam płaskie brodawki. Zezowanie jest normalne Michas też jeszcze zezuje a za 2 dni kończy 5 miesięcy.

reklama
Do góry