reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Zaraz rozwarcie :-)
Moze nie jest tak zle, tylko macica sobie zaczyna trenowac, w sumie kazda ciaza inna, ja w poprzednich nie czulam skurczy zadnych az do porodu, a teraz od 2 trym chodze z napietym brzuchem i ani nospa ani magnez nic tu za bardzo nie pomagaja.

Jesli sie bardzo martwisz, to jedz sprawdzic na IP, bedziesz spokojniejsza. Do czwartku jeszcze sporo czasu, po co masz sie denerwowac...

reklama
Natka wylapalam ze urodziłas ;) gratulacje :) nie przejmuj się cukrami, ja te parę razy co sprawdziłam jak urodziłam to też miałam na czczo wyższe niż w ciazy. Teraz najważniejsze malenstwo :) a no i ja też miałam niby dietę a porcję dziwne, a pierwszy posiłek to w ogole normalny dostałam ;)
Zresztą mój diabetolog jeszcze w ciazy mi mowil ze po porodzie jesc normalnie pod katem karmienia a nie cukrzycy ciąż.

Laski.
Dam znac pozniej. Teraz na szybko.
U mnie juz chyba sie zaczela jazda bez trzymanki. Znow dolozylam jednostek o znow przekroczenie. Dzis przed sniadaniem 6j i 130 :(

Margo - 130 na czczo?

U mnie troche sie stabizuje 30j na noc i wreszcie 75 na czczo ale po lichym śniadaniu poprzedzonym 16j 125 :/ ... Z obiadem i kolacja teraz problemu nie mam najgorsze to śniadanie, juz nie mam żadnego nabiału (troche mleka do bawarki ale to tylko na zabielenie) - a tak 2 kromki 7 zbóż, 2 jajka , sałata, pomidor, ogórek, szyneczka ....

Ostatnia edycja:
Ja na szczęście nie mam aż takich przebojów,od początku starczają mi 3j na noc i cukry 85,do śniadania biore 4j i puki co jest okey,a reszta posiłków też ok :)

Margo i tak masz daleko do moich wyników ;)) głowa do góry - ja jutro do śniadania strzelam 18j ;)

A najlepsze pocieszenie od gina dostałam - stwierdził ze przy moich wynikach i wykryciu cukrzycy juz w 12tc to pewnie mi to zostanie ://

reklama
Anula - niech gin juz nie bedzie taki mądry.. czasem te ich mądrości ehhhhhhhhh

Margo - uf weź, myślałam że na czczo 130 ;) Widzisz ja na 8-10 do śniadania zostałam...

trzeci dzien z rzedu nie zmierzylam na czczo cukru.. przypominam sobie o tym jak już zjem sniadanie :crazy::crazy:

Do góry