reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Pesq, Sylwia
Ja juz nie moge z ta Wasza panika :D

Sylwia 120 to ja mam prawie po kazdym posilku a hemoglobina glik jak sama widzialas spadla wiec luuuuz. Pewnie masz wyzsze cukry, bo to albo nerwy albo wyzsza ciaza, ale nadal jednak w normie i od tego hba1c Ci tak od razu nie podskoczy.

Pesq
Super wynik! Teraz to mozesz naprawde byc spokojna :) a poza tym cos dziewczyny pisaly,ze ta norma przy naszej cukrzycy jest ponad 6 ;)

Mi dzis znow kregoslup z pupy wyjdzie... :/

Dziecie poszlo spac wiec zrobie jej nalesniki na obiad, bo dzis nie mam weny...moze z warzywami? A sobie zrobie jakas salatke z kurczakiem i dorzuce jakiegos weglowodana.

Ja z kolei moglabym ponarzekac, bo u mnie od wczoraj niepokojaco niskie cukry :p ale sie nie stresuje. Jutro mam wizyte :)

reklama
Haha Margo ja już kończe panikę :pJuż sie uspokoilam :) :) . A jaka salatke z kurczakiem robisz? I jaki sos "przechodzi" ?

W tej ciazy zrobie pierwszy raz. W poprzedniej robilam ciagle, ale to bylo lato i mi sie chcialo. Salata, feta, pomidor, oliwki, czerwona cebulka (ojej, nie wiem czy mam?!), kurczak i pewnie jakis sos grecki skombinuje, bo takiego z torebki nie lubie...jakis taki sztuczny jest ;)
Super,ze sie tak uspokoilas. Od razu po postach czuc,ze Ci ulzylo :)

Haha Margo ulzylo to malo powiedziane! Zadzwonilam do lekarki to powiedziala - nie miala pani wczesniej cukrzycy, skoro wynik jak u zdrowej osoby a ja zaczelam sie smiac w glos :). Hmm.. sos grecki to znaczy na bazie oliwy z oliwek czy jogurtu greckiego? Bo ja zawsze robilam albo vinegret (ale ocet i miod dawalam..) albo jogurt majonez cytryna i pieprz - majonez tez pewnie odpada. Daj znac :)

Hej dziewczyny,
ostatnio zaglądam rzadziej, bez humoru jestem i nie mam ochoty na nic bo ciągle rozmyślam. Ale podczytuję Was na bieżąco :)

u mnie ostatnio cukry były ok, od tego mega wyskoku po grahamce parę dni temu, no i odkąd kupuję probody wszystko w normie. Wczoraj tylko popłynęłam po kolacji, bo miałam mega ochotę na ser biały i zrobiłam sobie "standardowe" kanapki co zawsze na kolację jem plus do tego zjadłam dwa dość grube plastry sera białego (niby chudego, no ale jednak) i wywaliło mi 135. Także chyba ser biały na kolację mi nie służy, choć jak czasem pokruszę sobie do sałatki z warzyw do kolacji to jest ok. Także nie wiem, może za dużo wczoraj było.
sylwia pierwszy raz słyszę o tym uruchamianiu przez dziecko własnej insuliny, ale kto wie-może coś prawdy w tym jest.
odpoczywaj dużo i nie przemęczaj się, oby bóle się uspokoiły.

pesq ładny masz ten wynik :) ja się we wtorek dowiem jak to u mnie wygląda bo mam wizytę u mojej diabetolog i od razu odbiór wyników.

Natka, nad czym tak ciągle rozmyślasz?
Dziewczyny, po naleśniku skacze Wam cukier?
Ja mam dziś ogórkową i naleśniki.

Calineczka, ja jeszcze nie wiem ale mam taka ochote na nalesnika.. Dziś kupie mąke razowa i popróbuje. A tak w ogóle pytanie nowicjuszki - jak to jest z rzeczami 'niezdrowymi' ale takimi, które nie podnoszą cukru? Bo ja zapytałam dietetyczkę na pierwszej (i jedynej konsultacji) czy moge np. parówki drobiowe jesli nie podniosa mi cukru albo jakiegos loda (sporo czytalam o big milkach) a ona na to - nawet zdrowy czlowiek nie powinien tego jesc. Ja mysle sobie 'no dobra ale to nie odpowiedz na moje pytanie'. Okazalo sie, ze te rzeczy + np. serek danio nie podnosza mi cukru a ratują jakoś życie (nie moge patrzec na szynki drobiowe..) i ja je po prostu jem. Też tak robicie, ze jecie to co nie podnosi a nie to co jest jakies mega zdrowe? I czy jecie cos co zawiera cukry proste np. wlasnie loda albo serek danio jezeli Wam akurat to nie podnosi?

Haha chyba namotałam :rofl2::rofl2:

Pesq
Parowki chyba jemy tu wszystkie :D a ja w ogole czesto, bo mam faze w ciazy. Moja dr polecila mi w zeszlej ciazy Big Milki i rzeczywiscie jadlam jednego codziennie (to bylo lato). Serek Danio mi tez nie podnosi i czasem go jem. Moja dr pozwala mi jesc wszystko abym tylko cukry miala w normie.
Z sosem greckim nie pomoge,bo olsnilo mnie,ze mam gotowce z samych ziol z samej Grecji wiec je wymieszalam z oliwa i odrobina wody i mam pyszny oryginalny sos :)

reklama
Do góry