reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Kochane, ale jeśli hemo pokazuje trzy ostatnie miesiące to i tak mi nie pokaże czy to to sprzed ciąży czy się w trakcie pokazała? Gosik dałaś mi nadzieje! myslalam, że jesli wykryje przed 24 to prawie na pewno to nie ciążowa..

reklama
Pesq
Ja tez mam od ok 8tyg.te cukrzyce. Wczesniej nie mialam. Skoro usg te ok 12 tyg. i nastepne byly w porzadku to wszystko jest dobrze i cukrzyca nie wplynela na dzidziusia. I tym samym malo prawdopodobne abys ja miala wczesniej, bo pewnie waga dziecka byla by juz na tym etapie spora. Zrob te hba1c..jak bedzie w normie to bedziesz spokojna a jak wyjdzie podwyzszone to tez bedziesz wiedziala jak jest...na pewno bedziesz spokojniejsza w jednym i drugim wypadku, bo teraz zyjesz domyslami.

Werci
Bo kiszona obniza cukry wiec smaznego :D

Margo, to ja mogę do każdych lodów jeść ta kiszona, tak mi smakowała ;) ale lody tez byly "odcukrzone".
Gosik - lody robiłam w maszynie, która kupiłam wczoraj w biedronce. Do masy lodowej dałam szklankę truskawek, małego banana, mały jogurt plus jakieś 50 ml mleka. Były pyszne, ale nie tak słodkie jak sklepowe ;) jadę raza po melona i jutro takie wypróbuję ;)

Pesq - ja się też zastanawiałam czy nie miałam tej cukrzycy juz wcześniej, bo wszystkie objawy subiektywne były. Na początku ciąży miałam badana glukozę z krwi naczczo i wynik byl 82. Teraz po obciążeniu 156. No ale dziecko mieści się w normach, wiec chyba jest ok. Jutro mam wizytę, to poproszę o bardzo dokładne sprawdzenie wszystkiego na co cukrzyca może mieć wpływ.

Ja ją kupiłam, bo uwielbiam lody, moja trzyletnia córka tez i to z myślą głównie o niej. Cała pierwsza ciążę pozeralam lody i widzę, że mi smak wraca, a mojemu dziecku tez ta miłość przekazalam ;)

reklama
Do góry