reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Matik gratulacje! :) śliczna córeczka :)

My też już po Komunii. Ale jestem zmęczona już, brzuch mi się stawiał także teraz tylko odpoczynek :) i ja podobnie jak Ty Gosik- cukry w normie :) nawet po słodkim ;) ale za to po śniadaniu miałam coś dziwnego bo tylko 54! Nie wiem czy to nie jakiś błąd pomiaru ale nie miałam już czasu mierzyć drugi raz bo się śpieszyliśmy. A zjadłam dwie parówki i 2 kromki probody z pomidorem :)

Miłego wieczoru :)

Aga super ze sie odezwalas. Dla malutkiej duzo zdrowka zycze.

Sylwia kochana skoro na czczo i po 1h masz cukier dobry to bulka Ci nie szkodzi. Jak bedziesz tego 18 maja na wizycie to i tak zapytaj. Zapisuj sobie pytania nawet jak Ci sie wydaja glupie i o wszystko pytaj lekarza bo po to on jest.
A i jesli chodzi o glukoze w lab czy glukometrze to tak jak pisze Verna moze sie roznic o iles tam chyba nawet o 20 mg/gl w jedna albo w druga strone. Dokladnie nie pamietam ale mysle ze jak bardzo chcesz wiedziec to dr google Ci powie albo jutro zapytaj w lab.
Bedzie dobrze i xie nie stresuj juz ani bulka ani ta hemoglobina bo Cie znajde i klapsa dam :-p

Verna kciuki caly czas zacisniete.

Ja juz po uroczystosci I komunii mojego chrzesniaka objedzona w domku. I po obiedzid 107, po podwieczorku lody i ciacha 114 a po kolacji 93 takze super a juz sie martwilam zwlascza po kolacji ze mi wywali ze 150.

Matik gratuluje sliczna coreczka :-) Jak ma na imie?

Gosik, Natka u mnie tez cukry super. Natka moze za malo weglowodanow na to sniadanie bylo bo probody ma bardzo malo, parowki w sumie tez nic albo sladowe ilosci w zaleznosci z jakiego miesa i dodatkow. Moze dodawaj do tego probody ten jeden kawalek ciemnego pieczywa. Taki niski wynik to nie dobrze.

Matik jaka niespodzianka ;) super informacja ;) gratuluję i życzę zdrówka ;) Jak się czujecie?

Sylwia no ja się cały czas zastanawiam kiedy u mnie sie zacznie... Brakuje mi jeszcze stanika do karmienia. Ale nie wiem jak sie zabrać za niego :p niby jeszcze 2 tyg. Ale tylko Leoś wie kiedy bedzie chciał wyjść :)

Verna no to lada chwila i będziesz miala synka przy sobie :) trzymam kciuki, napewno wszystko pójdzie dobrze

Ja bylam dość i tak szczupła przed ciążą, pod koniec tylko 7 kg na plusie a mala ważyła 3400 przecież ;)

No i pewnie te piękne wyniki to dlatego ze koniec ciazy ;) mi się normowalo przed porodem

Matik gratuluję ;) niezła waga :) moja chyba cukier też coś koło 60-70 miala

Luca jak tylko czas pozwoli to będę się odzywać ;)

reklama
Diuska
Ja w I ciazy kupilam w 20tyg.3 staniki do karmienia, bo od 20tyg.nie wchodzilam w moje zwykle i musialam kupic wieksze :D teraz od ok 12tyg.chodze juz w tych karmiacych wiec nie wiem co bedzie dalej.???

Aga
Tobw takim razie zdrowka serduszka dla Malej! Dobrze,ze jakos w razie czego to rozwiazuja zabiegami. Jednak jestem dobrej mysli i mam nadzieje,ze zadna interwencja nie bedzie konieczna :)

Sylwia
Z ta bulka to wyluzuj. Skoro masz dobre cukry a dr Ci tak zalecala to wszystko jest w porzadku :)

Matik
Gratulacje!!! Ale pieknosc urodzilas!!! :)

Ja dzis po obiedzie 115...losos z ziemniakami plus cukinia i pieczarki w ziolach gotowane na parze. Wyszlo zacnie :)

Ja ide na badania labo we wtorek. Ciekawe jak sie maja rzeczywiscie moje cukry i ketony??? Za to jutro na glukoze idzie moj szanowny maz :D jestem ciekawa jak on to wypije :D Ma super slabe wyniki i dostal skierowanie choc badal sobie glukometrem (bo sie chlopak wystraszyl tego skierowania :D ) i cukry ma wzorowo w normie wiec mysle,ze bedzie ok :)

Do góry