reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

wwwanda narazie testuję, ale w sumie to chyba o to chodzi żeby się najeść posiłek zawierał coś zbożówego warzywa mięsko i wynik był ok.
:tak:
Mam inne pytanko jak jest z zupami:-p. gotuję rosołek, czy mogę go zjeśc do obiadku jako pierwsze danie?

Wcześniej zapytałam o igły do glukometru - co jaki czas wymieniacie?

I mamusie już rozpaowane polecajcie wózki. Któr firmy się sprawdzają, czytam czytam i już głupia od tego jestem,czy coneco czy activ jet czy jeszczecoś innego.:happy2:

reklama
wwwanda jeśli chodzi o tydzień ciąż to mówię z 1 dnia ostatniej miesiączki i tak liczy mi tez koj ginekolog, zdażały mi się opóżnienia w miesiączkach więc tak chyba pewniej.

wwwanda narazie testuję, ale w sumie to chyba o to chodzi żeby się najeść posiłek zawierał coś zbożówego warzywa mięsko i wynik był ok.
:tak:
Mam inne pytanko jak jest z zupami:-p. gotuję rosołek, czy mogę go zjeśc do obiadku jako pierwsze danie?

Wcześniej zapytałam o igły do glukometru - co jaki czas wymieniacie?

I mamusie już rozpaowane polecajcie wózki. Któr firmy się sprawdzają, czytam czytam i już głupia od tego jestem,czy coneco czy activ jet czy jeszczecoś innego.:happy2:

Ja gdzieś wyczytałam że rosołu przy cukrzycy nie powinno się jeśc ale mi osobiście cukru nie podnosi nawet jeśli jest ze zwykłym pszennym makaronem, więc musisz poprostu na sobie przetestować :tak:
A jeśli chodzi o igły to ja zmieniam jak mi się przypomni ale staram się przynajmniej raz na tydzień bo później boli przy kłuciu jak jest juz tępa.
Ja mam wózej jedo FYN 4DS freeline i do tego fotelik maxi cosi cabrio.Tutaj możesz go sobie zobaczyć ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: FYN 4DS Freeline + Maxi Cosi CITI 2010dostawa w Polsce 0zł>

wwwanda - ja też liczę od 1 dnia ostatniej miesiączki i lekarz na każdej wizycie też tak liczy

elmoo - tak, najważniejsze jest, żeby się najeść i żeby cukier był potem ok, ale w idealnej diecie powinno być 50% węglowodanów, więc jeśli masz dobry cukier, to możesz troszkę zwiększyć ilość prod. zbożowych. Ja zupy toleruję bardzo dobrze, ale jem je albo na kolację z pieczywem albo na drugie śniadanie też z pieczywem. Raczej nie łączę z obiadem. Ostatnio wypiłam sam rosół (bez makaronu) przed obiadem i cukry nie były zachwycające... Ale możesz popróbować. Igły polecali wymieniać co 1 tydzień, ale mi schodzi dłużej. Jak mi się chce, to zmieniam co nowe opakowanie pasków, ale generalnie to wychodzi gdzieś co 2 tyg.

aureolcia - ale ty się masz z tym choróbskiem. I drugi antybiotyk! Mówiłaś lekarzowi, że bierzesz ten na paciorkowca?

wwwanda
- ja pisałam o stanikach z fiszbinami: firma alles, seria "mama by alles". A jaki rozmiar stanika kupić do karmienia? O rozmiar większy niż w ciąży? Czy jaki...

Mam nadzieję, że obecność siary jeszcze w ciąży o niczym nie przesądza... Bardzo chciałam karmić, ale póki co u mnie suchutko. A cycki to ze dwa rozmiary mi urosły. I to jeszcze w I trymestrze :-) - z C na E

A ja po wczorajszych wyprawach zakupowych nadal czuję się zmęczona, jakby mnie ktoś kijem poobijał :baffled:

mama_ola zapomniałam powiedzieć o tym antybiotyku na paciorkowca :baffled: Jak myślisz ma olać ten duomox czy jednak go brać? Ja juz mam dość tych chorób :wściekła/y:

Witam Słodkie!
Aureolcia - moze zadzwoń i zapytaj o ten drugi antybiotyk
kuruj sie kobieto szybko bo Cię poród chorą zastanie;-)
Elmoo - ja jem rosół normalnie z makaronem jako pierwsze danie i jest ok
a igły wymieniam jak mi sie przypomni
Wwwanda - mój lekarz liczy mi tygodnie ciąży według usg z 11 czy 12 tc - różnica między miesiaczką a usg to 3 dni
na suwaczku mam według miesiączki a z usg ciąża była 3 dni młodsza

pozdrawiam - udało sie dziś po śniadaniu zmieścić w normie - było 117 trochę dużo ale zawsze to norma

aureolcia - a jaki bierzesz na paciorkowca? Antybiotyki mają różne zakresy działania, ale infekcje w gardle też często paciorkowcem spowodowane. Napisz mi jaki bierzesz, albo - jak pisze Andzia - zadzwoń do lekarza i zapytaj.

aureolcia - obydwa antybiotyki należą do tej samej dużej grupy leków - mechanizm działania ten sam. Zinnat z obu jest bardziej "zaawansowany" i na mój gust dużo lepszy - ma takie spektrum działania jak Doumox plus jeszcze na inne bakterie. Stosuje się go też właśnie w zakażeniach górnych dróg oddechowych - gardła, krtani, zatok - oraz dolnych - oskrzeli i płuc oraz na paciorkowca. Moim zdaniem nie ma sensu stosować obu naraz. Skończ Zinnat i jeśli gardło nie przestanie boleć, to idź jeszcze raz do lekarza, powiedz co brałaś i niech zdecyduje co dalej. Branie obu będzie tylko powielaniem tej samej kuracji. Mam nadzieję, że wszystko szybko przejdzie i już Cię nie będzie męczyć!

reklama
Do góry