reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Witam z rana słodziutkie:-)
assica ja też tego spróbuje jak słodkie to ja pierwsza, tylko ja do biedronki mam kawałek wiec nie wiem kiedy to nastąpi. a to ma jakąś nazwę czy coś? i jaką pojemność ma?

emka no to widzę że noc miałaś upojną i bardzo rozwiązłą:-):-):-)

agga właśnie z tym chlebem ciężko u mnie dostać coś bez cukru czy karmelu zwiedziłam wszystkie piekarnie, chociaż nie jedna została:-) to mówisz razowy zwykły najzwyklejszy?
dziś po 3 deskach z serem żółtym i pomidorkiem 118:-) pozwoliłam sobie wiec na ciasteczko:-) ale tylko jedno:-)
tak chodziło mi o to badanie hba1c miałyście je robione? a jak tak to po jakim czasie od wprowadzenia diety? bo ja pewnie jak już to będę musiała zmusić moją doktorkę bo sama na to nie wpadnie

Na górze pisze Prawdziwe a potem Napój sojowy i niżej o smaku waniliowym.

Poj.1 litr.......Kartonik prostokątny, taki węższy niż z mleka łaciatego.

Ja już po masażu krocza.....ciekawe czy to mi pomoże i uniknę pęknięcia czy nacinania.
Chociaż niestety nie robiłam tego regularnie i póżno trochę zaczęłam...
no i jak miałam opryszczkę wargową to przez 1,5 tyg. nie robiłam:sorry:

Emka trzymam kciuki aby wszystko poszło po Twojej myśli :-)

Magda jeżeli chodzi o tę hemoglobinę to mi gin zleciła to badanie po tym, jak powiedziałam, że do szpitala nie pójdę w związku z cukrami. Inna sprawa, że obciążenie zrobiłam dosyć późno bo na przełomie 29/30tc więc może chciała sprawdzić, czy miałam problemy z tym cukrem już wcześniej (Tylko raz mierzyłam poziom cukru na czczo - przy pierwszej wizycie). Co do chlebra to tak, najzwyklejszy :) ja dzisiaj po 2 kromkach takowego na śniadanie cukier 102 :D

Aasica a czy ten napój przypomina jakkolwiek smak mleka? :p i czy czekoladowy w smaku jest bardziej czekoladowy czy bardzije mleczny? co za glupie pytanie^^
Ja mleka nie piję w ogóle. Miałam uczulenie na laktozę i mleka nie piłam do któregoś roku życia, jak już mogłam pić to miałam odruch wymiotny. Jedyne co mogę mlecznego ze smakiem wypić to kakao.

A właściwie jak to jest z tym mlekiem w ciąży? Trzeba je pić czy nie? bo nawet się nie zastanawiałam nad tym przez ten cały czas... dodam, że zjadałam sporo nabiału - sery, serki topione, jakieś jogurty itp. Myślicie, że całkowity brak mleka w mojej diecie może mieć negatywny wpływ na dzieciaczka :confused2:

Witam was kochane już popołudniowo:-):-):-)
emka widzę że u ciebie poród zbliża się dużymi krokami,ja już dawno bym spanikowała i w szpitalu już była hihihihi.
Magda ja również miałam robione to badanko i wszystko było w normie miałam wynik dokładnie 4,70%, a po to robią to badanko żeby się dowiedzieć czy 3 miesiące wstecz były bardzo przekraczane cukry.
aasica a skuteczne są te masaże krocza ja przy pierwszym porodzie miałam nacinane krocze i co chwile gdy miałam parte bóle o to nacięcie się dopominałam:):):) bo miałam wrażenie że tak brzydko napisze rozerwie mi "dupsko":) ale położna zrobiła wszystko w swoim czasie czyli nacięcie i od razu dzidzia wyszła cała i zdrowa:):)
agga86 ja np. prawie codziennie robie sobie płatki owsiane na wodzie tak z 2 łyżki, i do tego mleczko 1 szklanka pycha i cukier super.Albo jogurty naturalne i kefirki lubie pić:)

Ostatnia edycja:
Megi nie wiem czy skuteczne...słyszałam że tak.....i położna kazała więc to robię....kolezanka masowała i luzik ani ją nie nacieli ani nie pękła......ale pewnie wszystko zależy od ciała:sorry:

Agga trudne pytania zadajesz:-D:-D
Kurcze gusta są różne tak jak i smaki....więc jak nie pijesz mleka to nie wiem czy Ci to podejdzie.......choć może trochę przypomina zimne kakao:eek::eek:......
Jak nie masz komu w domu potem dać wypić to szkoda kupować......
.....Mój to jak kocur jest więc jak choć trochę przypomina nabiał to wypije;-)

to może i ja zacznę masaże wykonywać może jeszcze nie za póżno :-):-):-)
ciekawe jak tam eemka nic nie pisze i nic nie wiadomo jak by co to assica dasz znać:tak:

reklama
Do góry