reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziewczyny jutro ma wizytę u diabetologa ale dziś po KTG lekarz nie dał mi fenoterolu więc nie będzie potrzeby bardzo zwiększać insuliny i tak jest już 26 jednostek ciekawe co powie jutro lekarz.Trzymajcie też kciuki za mnie bo ja mam juz dość i zaczynam czasami podjadać coś słodkiego no ile można a dziś też mam straszną ochote na coś.:-D
trzymam kciuki:happy::happy::happy::happy::happy::happy: na pewno będzie dobrze:-):-)

reklama
hej hej wizyta odbębniona insulinka podniesiona na 30 jednostek .
Dziewczyny pan doktor mi dziś powiedział że mój glukometr a raczej jego paski ACCU-CHEK jak maja mają na pudełku żółte kułeczko to trzeba dodawać 10do wyniku i okazało się że moje oczywiście mają więc trzeba do każdego pomiaru dodać tą10.
A tak to wizyta za 2 tyg no chyba że się rozpakuję dał mi już karteczke do lekarza że muszę zrobić po porodzie glukoze w ciągu 3 msc . Powiedział że po porodzie mam mierzyć cukier dalej i jak będę miała takie same pomiary co teraz wskazujące na cukrzycę to mam zrobić glukozę wcześniej , ale ja mam nadzieję że nie będą i że po porodzie ta cukrzyca sobie pójdzie papa.
A dziś już zgrzeszyłam i zjadłam po wizycie 2 pączki i wypiłam kawe i cukier był ok tzn 136 po 1h więc pączki nam wolno niech żyją pączki.:-):-):-):-):-)

KasiulkaW -Czy Twoj diabetolog wspominal, ze zaraz po porodzie wracamy do normalngo zywienia a poziom cukru mierzymy jeszcze przez dwa tygodnie? 8 tyg. po porodzie powinniśmy wykonać test z obciazeniem 75g glukozy. Ja otrzymalam taki instruktaz ze szpitala.

O co chodzi z tym zoltym koleczkiem? Mozesz napisac cos blizej?? Ja mam Accu check active

Anemac po porodzie nie kazał trzymac juz diety tylko mierzyc cukier . Jeżeli chodzi o to żółte kółeczko to mówił że są nowe paski i na pudełku jest narysowane żółte kułeczko to trzeba dodać do pomiaru 10, ja mam ten sam glukometr co ty.Na moim pudełeczku od pasków jest żółte kółeczko z czarnymi kreskami i zastanawiam się czy to o to chodziło . O matko jak ja pomyślę że mam znów wypićto świństwo to już mnie odrzuca.

ja zaglądam...ale ostatnio moja dietka to raczej o zawał przyprawiłaby diabetologa:( niby nie jem zakazanych rzeczy ( coś tam skubnę) ale pory jedzenia rozwaliłam, i łączenie niedozowlone do tego pepsi max się przydażyła parę razy ...niby cukry w normie nawet po barowym jedzonku - frytki, ryba i surówki ale mam wyrzuty sumienia ...tak ładnie dietkę trzymałam a teraz silna wola poszła precz i nie mogę jej odnaleść...POMOCY!

Ja też zaglądam i powiem Ci Nikuś,że ze mną jest podobnie, cukry w normie, więc poczułam jakiś luz. Zaczęłam jeść więcej i w dodatku zdarza mi się to co niedozwolone np wczoraj zjadłam drożdżówkę z makiem i kilka łyżek sałatki z majonezem: cukier po 1 h - 130, czyli w normie, rewelacji nie ma, ale się trzyma. Myślę, że ta nasza dieta uregulowała poziom cukru, ale takie folgowanie(częste) do niczego dobrego nie prowadzi, cukier zacznie skakać jak nic! I długo nie trzeba będzie na to czekać! Pocieszam się, że to już 33 tydz., jeszcze 5 tyg i można rodzić. A dziś na czczo miałam 72!:tak:Ciekawe ile będzie po śniadaniu!:sorry2:

Hej mamuśki wcale się wam nie dziwię że wymiękacie w diecie bo ja mam dokładnie to samo i myślałam że tylko mi się zdaża zgrzeszyć ale widzę że i wy bidulki macie to samo.:dry:U mnie to już 35tyd więc jeszcze troszkę ale damy rade trzymam za nas kciuki ;-)

Witam,
Ja również mam podwyższony cukier, mam gukometr i mam mierzyć sobie cukier 4 x dziennie. Mam stosowasć dietę i na czczo mam mieć do 95 a po 2 h po posiłku do 120. Tak mi powiedziano w poradni diabetologicznej w Poznaniu. Hmmmm ciekawe co jest prawdą, bo jak czytam wpisy to widzę, że różne są opinie co do norm. Niewiem jakie są normy minimalne, nie chciałabym przesadzić w drugą stronę. Napiszcie jeżeli wiecie coś na ten temat

reklama
Witaj Kaska76 normy są różne w różnych miastach ja mam mieć do 85 na czczo a 1h po posiłku do 140 .Ale niektóre dziewczyny mają tak jak ty więc to jest różnie mam nadzieję że będzie u ciebie wszystko dobrze powodzenia

Do góry