reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziewczyny, wlasnie pije kawke z mleczkiem i lyzeczką prawdziwego cukru! to lepsze niz sex.. :-)

A mam do Was pytanie, jak to jest z ta cukrzycą, czy to ze my na nią chorujemy oznacza ze dziecko tez bedzie? bo z tego co czytałam to dziecko nie musi odziedziczyc ale to roznica nie musi - a nie odziedziczy. martwie sie. im blizej poorodu tym bardziej wariuje.. :-(

reklama
Justina mi lekarz powiedział że na dziecko nie przechodzi chyba że ma się cukrzycę zwykła a nie tą co my ciążową. To my możemy mieć cukrzycę zwykłą bo możemy na nią zachorować nawet za 10 lat tak czytałam ale mam nadzieję że nas to ominie, trzeba będzie dbać o siebie i co ileś lat się sprawdzać.

Nikuś ja jestem z Nowego Miasta Lubawskiego, na razie nie mam insuliny i mam nadzieję, że tak już zostanie, to już mój 32 tydz. W przyszłym tygodniu znów jadę na Olsztyn, już mi te podróże bokiem wychodzą, zmęczona po nich jestem strasznie. Na szczęście mąż jeszcze ze mną teraz pojedzie,ale na następną wizytę będę musiała jechać sama, bo mu zmiany nie będą pasowały, a z urlopem to u nich ciężko. Mam nadzieję, że będę mogła rodzić u nas w Nowym Mieście, dwa porody już tam odbyłam, więc wiem co i jak( tak myślę ), zobaczymy, jeszcze trochę czasu jest. A te glukometry są według mnie do bani, dziś mierzyłam po śniadaniu, wynik-162, struchlałam cała i zmierzyłam jeszcze raz z tego samego palca-92! I co Wy na to?! Ja już się w tym wszystkim gubię! Chcę wrócić do normalnego życia!

hej dziewczynki...chyba się do was dołączę ...robiłam obciążenie 50g ...na czczo niałam 96(norma do 110) a po godzinie 164, więz za dużo...za 4 tygodnie mam zrobić obciążenie 75g..wtedy będę pewna na 100%

paczek ja jutro zaczynam 34 tydzień mam termin na 27 marca ale raczej nie dotrwam bo już mam skurcze i skróconą szyjkę o 1 cm i mam leżeć żeby wytrzymać jeszcze 3 tyg.
moni-ju witaj ja powtarzałam glukozę po 2 tygodniach do tego czasu ogranicz się w słodkościach dasz rade powodzenia.

KasiulkaW mam nadzieje że bedzie ok...ograniczyłam słodycze, napoje, mniej owoców jem no i baiałego pieczywa nie jem:no:

Moni-ju witaj! Ja na tym wątku też jestem dopiero od niedawna, ale miałam od razu robioną krzywą cukrową z 75 g glukozy i jestem już po pierwszej wizycie u diabetologa. Przede wszystkim też ograniczyłam słodycze i napoje, no i z wielkim bólem owoce. I w zasadzie wyniki mam, wg tego co powiedziała mi moja lekarka, dobre. Trzymam kciuki za Twoją silną wolę i swoją też!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny jutro ma wizytę u diabetologa ale dziś po KTG lekarz nie dał mi fenoterolu więc nie będzie potrzeby bardzo zwiększać insuliny i tak jest już 26 jednostek ciekawe co powie jutro lekarz.Trzymajcie też kciuki za mnie bo ja mam juz dość i zaczynam czasami podjadać coś słodkiego no ile można a dziś też mam straszną ochote na coś.:-D

Do góry