reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

1472031890-yf4zdj.jpeg

Jestem w 36 tygodniu.

reklama
Poza tym sprawdziłam na trzecim glukometrze znajomej i się okazało, że ten mój glukometr nagle zaczął zawyżać aż o 30-40. Dziś po śniadaniu 95, 92 na innych a na moim 128. Czyli chyba mój się nagle zepsuł

Jestem w 36 tygodniu.

Baaasia tak są dobre ;) ja wam powiem lepszy numer stwierdzono u mnie cukrzycę na poczatku diabetolog kazała jeść normalnie jak cukry są ok i od 24 tc do teraz jem normalnie cukry ok a hba1c 4.2 dobre nie . Oby lekarz powiedział że specjalnie podnoszą próg tej glukozy

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Baaasia zalecane jest picie kawy po drugim sniad z 2 łyżeczkami mleka max 2,%, ale ja pije normalnie do 1 sniad, na razie nie mam żadnych problemów, poza tym jedna pani w kolejce u diabetologa powiedziala ze KAWA OBNIZA CUKIER. Ale byc może to sprawa indywidualna. dzis zjadłam knopersa bo po sniadaniu cukier 90, a godz po knopersie 79!

a jak dziś wasze cukry i ketony na czczo Baaasia i Patrycja?

Ostatnia edycja:
U mnie dzisiaj idealne cukru (tfu, tfu). Jeszcze kolacja przede mną.
Na podwieczorek zjadłam dwie kanapki z chudym twarogiem i dżemem niskosłodzonym (18 g cukru/100g) i po 1h cukier 96. [emoji3] Chleb Probody. [emoji4]

Dzisiaj kupiłam też czekoladę i ciastka bez cukru w ekosklepie. Zaplacilam 22 zl. [emoji32] Jak mi cukier podniosą, to się delikatnie mówiąc wkurzę. Zobaczymy...

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Witam słodkie.

Basia- a jakimi glukometrami mierzyłaś? Mi tak zawyżał pomiary glukometr Abra. Teraz mam Cera Chek i jest ok.

Edytka- moje dzieciaczki w wieku bardzo zróżnicowanym;-) ;) tj. córka 14,5 synek 8, cóka 6 i najmłodsza 4,5.

A ja zaczynam powątpiewać w tą moją cukrzycę. Tzn. raczej jest cukrzyca ale jakaś bardzo lekka bo owoców i warzyw mogę jeść do woli i cukier jest w porządku, jogurty i serki też mi nie podnoszą, mogę jeść nawet po 4 kromki grahama i cukier nie przekracza setki, obiady jednodaniowe i cukier jak marzenie, po sokach też nic się nie dzieje. Jedyne to mi podnosi cukier do poziomu maks. 140 to białe pieczywo i słodycze więc ich nie tykam. To mi wygląda bardziej na jakąś lekką nietolerancję glukozy niż na pełnowymiarową cukrzycę ale zobaczymy co powie moja internistka w piątek.

Do góry