reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Mezatkaa ja akurat jestem zdania, że w szpitalu raczej nie trzymają ot tak. Ale ja mogę nie być obiektywna bo u mnie akurat to właśnie pobyt w szpitalu spowodował że ciąża zakończyła się szczęśliwie bo na cito miałam cc. Tak więc ja bym leżała, zwłaszcza że piszesz że to trzy dni tylko.

Margo super, że taki wynik ładny. Mówiłyśmy Ci, że minie ta cukrzyca ;) Ja nie zrobiłam w końcu obciążenia po porodzie.. ale robiłam niedawno hemoglobinę glikowaną i wyszło 4,9 więc chyba jest ok.

Natka
Mnie doktorka powiedziala, ze jesli wybitnie nie chce mi sie isc na obciazenie to mam zrobic na juz hba1c. Wynik masz super!

Dziewczyny. To ja zawsze bylam z tych (szczegolnie po I porodzie) co mowily, ze cukrzyca nie straszna, ze mija itd. Ale ta druga ciaza tak mi dala popalic od tego ok 25tyg.te szalenstwa cukrow doprowadzaly mnoe do furii...tylko jednostki zwiekszalam. Na szczescie mam czarno na bialym :)

Margo
Super :)gratulacje:)

Dziewczyny
Mój synek ma 7.5 miesiąca do tej pory karmiłam go piersia bez dokarmiania. Teraz wprowadziłam mu butelkę na noc bo czuję że brakuje mi pokarmu. Boje się co wedzi w nocy jak bede musiala przestac karmic bo on wstaje raz albo 2. I wtedy mam mu podac mleko czy wode?nie wiem czy takie coś przejdzie. Chyba muzę tez rano mu dawać mleko na 1 śniadanie. Czy jezeli będę karmić go np na noc piersia i w nocy to długo tak pociagne? A może być się udało rano i na noc karmić go. Kurcze myślałam że chociaż do roku czasu mi się uda ale niestety :(
Jak to rozwiązać? Żeby chociaż w nocy karmić?
Jakieś rady?

Sylwia
Ja nie pomoge, bo ekspertem jak wiesz w kp nie jestem. Jednak z doswiadczenia dzieciowego powiem Ci, ze jesli dziecko w nocy bedzie glodne to Ci wody nie wypije. Musisz to chyba sama sprawdzic...

Sylwia a po czym ten brak wnioskujesz? nie powiem czy ci da rade tak np karmiac raz dwa razy bo o pewnie tez kwestia laktacji u Ciebie.
U nas np zaraz 10 miesiecy bedzie, i mala od 3 dni juz bez cyca ale odstawilam z wlasnych checi, pokarm ciagle mialam, zaczelam najpier redukowac karmienia, najpierw w nocy b mala budzila mi sie kilka razy ale w koncu stwierdzilam ze sprobuje ja klasc spowrotem bez karmienia i sie udawalo, w koncu udal se ograniczyc do jednego karmienia i mala juz rzadziej sie budzila. Ale jak bedzie u Was to musisz sama sprawdzic czy np uda sie bez mleka, bo to chyba zalezy od dziecka, jedne jeszcze potrzebuja jedzenia w nocy inne nie.
U nas potem nastepne zredukowalam i zostalo mi karmienie przed snem i jedno w nocy / nad ranem, i tak z dobre 3 tyg ciagnelam, wrecz czulam nadmiar mleka na poczatku ;) potem mala pare razy sama nie wstala nad ranem na karmienie i ostatnio stwierdzilam ze probuje na noc dac mm zamiast piersi.
wydaje mi sie ze zalezy od kobiety, probowac przeciez mozesz dawac mu na noc i w nocy, a jesli chcesz zeby byla lepiej najedzony to moze probuj kaszke dac tez, np z poltorej godz przed ostatnim karmieniem na noc

No właśnie stwierdziłam, że skoro hemoglobina taka ładna to chyba nie ma się co martwić :) mi doktorka powiedziała że obciążenia po porodzie się nie robi. Dziwne :p

Sylwia no właśnie, po czym wnioskujesz że nie dojada?

Aga super, że udało Ci się tak bezboleśnie odstawić małą :)

reklama
Dziewczyny on przez miesiąc i dwa tyg przybrał tylko 500 g no ale urosl 5 cm. Ale w nocy je raz czasami dwa. No i denerwują mnie takie miękkie bardzo piersi. Jakby nic w nich nie było. I np wczoraj chciałam mu dać of siebie i nie chciał a jak zrobiłam butelkę to zjadł 90 ml. Pije lactosan i f.e.m.a.l.t.i.k.e.r ale jakoś kiepsko jest.

Do góry