reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

UAniolek, mam kolezanke ktora nie miala cukrzycy ciazowej, tzn test glukozy byl zupelnie ok a miala wlasnie straszne spadki ze prawie mdlala. W ciazy chyba rozne figle plata organizm, juz sama nie wiem...

Iza marta, dobrze ze wszystko okazalo sie infekcja, uff :)

A ja doczytalam jesCze jedna ciekawostke: cukrzyca ciazowa jest czesto powiazana z anemia. W kazdym razie wynik hemoglobiny glikowanej moze byc falszywy, jesli wystepowala anemia

reklama
Nanncy im później się je rano tym wyniki są wyższe. Kiedyś zrobiłam takitest na czczo miałam 86, poszłam do labo jak wróciłam po 1,5h nadal na czczo wynik miałam 95. Ja jadła mrożony jogurt i mi służył. Z anemią to u mnie akurat odwrotnie było dostałam ja przez cukrzycę :)
Marysia marchewka już jest miami :) Dziś dostała jedną chrupkę kukurydzianą, więcej jej "ześliniła" niż zjadła ale strasznie się obraziła jak jej więcej dać nie chciałam, bo aż się trzęsła. Glutenu nie podaję, czekam na konsultację z lekarzem 4 marca mamy szczepienie, więc dopytam bo mam mnóstwo niejasności. Młoda robi kupy we środy i w niedzielę, jednak się nie martwię bo nic jej przez to nie dolega.
A marudzenie to skok rozwojowy, także spokojnie niedługo minie :) :
7_skokow_rozwojowych_-_1_rok_zycia_dziecka - wiki.28dni.pl
Gusiak super że u Marysi dobrze i że świetnie się rozwija, że serduszko zdrowe :)
Iza to może faktycznie zrób jeszcze raz to obciążenie, nie będziesz musiała si ę tak niepotrzebnie stresować. Dobrze, że chociaż cytologia się wyjaśniła.

Mowili mi, ze jak zrobie ponownie to i tak bedzie 50/50. A dzis moj gin powiedzial, ze moze na glukometrze nie widac, ale przez lozysko moze przechodzic. Zjadlam paczka i popilam szklanka mleka- wynik 91.

Czy jest to mozliwe, zeby na glukometrze wychodzily prawidlowe wyniki a w organizmie jest cos nie tak i przechodzi to do lozyska?

Ostatnia edycja:
Aga agi, ooooo! To cenna uwaga z tym jedzeniem na czczo...:rolleyes:

Iza marta, no z tym pączkiem i mlekiem to faktycznie szok! :eek:

Ja wczoraj podjadlam mezowi tortille z mcdonalda, kurcze, taaaak pachniala!!!!! Wynik byl ok.
Natomiast dzis zjadlam zwykly obiad: ziemniaki, gotowana cielecina i papryka -> 136!
A myslalam ze pochwale sie diabetolog dobrymi wynikami.... A moze ja niezbyt dokladnie mierze? Doktorka kazala w przedziale 1h-1,5h. Po obiedzie mialam po 1h 136 a 15min pozniej 115.
Kolosalna roznica :/ Nie rozumiem...:what:

Ostatnia edycja:
Takie różnice zdarzają się dość często u mnie też tak bywało. Zależy od produktów jakie w danej chwili jesz. Jedne powodują, że cukier w tej godzinie w której mierzymy osiąga swój szczyt, a za 10 min szybko spada. A są takie które długo spadaja np. Twój wafel. Taka to głupia choroba i nie staraj się tego zrozumieć bo się nie da po prostu. Czasami może być tak, że nagle cukier wywali po pewniaku, którego od miesiąca spożywasz, a czasami cukry ok po zakazanych rzeczach.

Aga_agi oby, bo ocipie....mozna ;). Przepraszam za brzydkie slowa ;). Ja juz wariuje, bo nie wiem co robic, bo jeden lekarz mowi tak drugi tak.

A jak to jest z tymi cialami ketonowymi? Bo mnie diabetolog powiedzial, zebym sobie mierzyla, ale zebym sie nie martwila jesli wyjdzie cos, bo u kobiet w ciazy ciala ketanowe w moczu sie pojawiaja. Mnie wczoraj wyszly niewielkie ilosci a dzis sladowe ilosci. Czy mam sie jednak martwic przez tego paczka?

reklama
Do góry