reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Aniez dziękował :tak:
Moja teściowa dziś poczyniła sernik z przepisu Asi . Wyszedł pyszny , przypiekł się tylko troszkę za bardzo z góry .
Ale to już wina piekarnika zepsutego a nie przepisu .
 
reklama
A proszę :) moje dwa się upiekły :) i cały dom pachnie. Tylko kiedy ja polewę zrobię... hm...

Elvie- zapomniałam o kakao- już poprawiłam w przepisie, poprawiaj w przepiśniku :)
 
Zrobilam Lole coca cole z przepisu Kici i musze powiedziec ze nastepnym razem dodam mniej cukru bo jest za slodkie (wg. mnie) ogolnie ciasto szybkie i smaczne ale szalu nie ma.
 
No dobra wrzucam przepis na rogaliki (od mojej mamy)

Zaczyn:
600 ml mleka
1/2 kostki świeżych drożdzy
- 2 łyżki cukru
- mąka - w takiej ilości aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany

zaczyn odstawiam w ciepłe miejsce na tak ok1 do 1,5 godziny , aż podwoi swoją objętość

następnie dodaję:
- cukier waniliowy
- 1/2 kostki margaryny
- 1 całe jajko + 1 żółtko
- oraz mąkę - tak aby uzyskać luźne ciasto

i to odstawiam znowu na ok godzinkę.

Następnie wyjmuję na stolnicę i wspomagając się jeszcze mąką ugniatam i rozbijam ręką a następnie wałuję ciasto. Wycinam z niego pasek ok 12 cm i kroję na duże trójkąty - nadziewam dżemem truskawkowym ale wszystko inne dozwolone:-)

Formuję i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w temp. 180 St ok 20 min (aż się zrumienią)
 
reklama
Aniam ja jakiegos specjalnego przepisu na gulasz nie mam zawsze kroje łopatke wieprzpwa, przyprawiam wegeta i przyprawa do gulaszu, duzo cebuli, wloszczyzna wszystko do szybkowaru 35 minut i gotowe.
 
Do góry